Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Триене при завиване?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Триене при завиване?

Здравейте всичкиИмам следния проблем... от няколко дни като правя някой по остър завой (разбирай почти навит докрай волан с ниска скорост при излезане от малки улички и прочие) се усеща някво доста леко биене от предницата. Първоначално помислих че може би е от зимните гуми, защото са с една идея малко по високи от стандарта, но след тва осъзнах че цялата минала зима не съм имал проблем с това, а карах със същите гуми. В петък се прибрах от работа с един колега и след един обратен завой му споделих, а и той сам го въпросното триене и първоночално каза - каре. След малко спряхме започнах навивам волана на пълни обороти в ляво и в дясно, при което осезаемо се чуваше непрекъснато триене щом се въртеше волана. Тогава вече минахме на варианта хидравлична течност. След малко тръгнахме и на следващия светофар където спряхме, не знам дали колата се беше разклатила или какво, но звука при завиването на място го нямаше.Описанието ми е малко пошло, но за съжаление наблюденията в тази ситуация се ограничават до тук... та молбата ми е - ако можете да дадате съвет какъв би могъл да е проблема + евентуално решение Благодаря предварително и спорна седмица на всички.

Fiat Bravo T-Jet 120

Виж си дисковете на спирачките дали имат голям ръб.
    Bravo HGT 2001

Коментар

Накладки? При мен имаше подобен проблем и се оправи със смяната на накладките.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

е да де, ама ако беше от накладките само едва ли щеше да се проявява и при въртене на място без никакво движение... или поне така си мисля без да имам каквито и да е претенции

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

BolgAryan написа:
          е да де, ама ако беше от накладките само едва ли щеше да се проявява и при въртене на място без никакво движение... или поне така си мисля без да имам каквито и да е претенции
          Ами на мен ми правеше само когато съм навил пълен десен и с много ниска скорост. След смяна на дисковете няма проблем. Все пак провери.
          Bravo HGT 2001

Коментар

Re: Триене при завиване?

BolgAryan написа:
            ..........След малко спряхме започнах навивам волана на пълни обороти в ляво и в дясно, при което осезаемо се чуваше непрекъснато триене щом се въртеше волана. ......
            Залагам на лагер(и) на макферсона(ите).
            Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
            --- в сърцето завинаги... ---
            Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

ремъка на хидравликата?

Коментар

Working...
              X