Колеги, пак пиша с молба за съвет Появи ми се странен проблем:както не бях карал колата 1 седмица(при последното каране нямаше проблеми) и сега като я запаля работи уж нормално, но като подам газ и се чува странен звук от мотора, някакво тракане най-точно, което се усилва пропорционално с подаването на газ. Направо бензиновия ми двигател звучи като дизел Оставих я да поработи 5-10 мин, никаква разлика. Направих само едно тестово кръгче пред блока, движи се нормално, но шума продължава.Че ще се ходи на сервиз тая седмица ясно, но все пак някакви предположения?П.С. И зимни гуми нямам и гражданската изтече, дано да се добера до някой сервиз наблизо Приветствам предположенията Ви и ви поздравявам!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен шум от ДВГ на Бравото ми?
Collapse
X
-
Re: Странен шум от ДВГ на Бравото ми?
Paco-G написа:Колеги, пак пиша с молба за съвет Появи ми се странен проблем:както не бях карал колата 1 седмица(при последното каране нямаше проблеми) и сега като я запаля работи уж нормално, но като подам газ и се чува странен звук от мотора, някакво тракане най-точно, което се усилва пропорционално с подаването на газ. Направо бензиновия ми двигател звучи като дизел Оставих я да поработи 5-10 мин, никаква разлика. Направих само едно тестово кръгче пред блока, движи се нормално, но шума продължава.Че ще се ходи на сервиз тая седмица ясно, но все пак някакви предположения?П.С. И зимни гуми нямам и гражданската изтече, дано да се добера до някой сервиз наблизо Приветствам предположенията Ви и ви поздравявам!
Коментар
-
Detron написа:Колега, каквито съвети даваш, ще уплашиш градския ти. Караш човека да проверява шайбата на коляновия вал, сякаш е сменял агренажния ремък. Той само е дал една седмица почивка на колата, едва ли ще е толкова сериозен проблема.
Коментар
-
Имам развитие по въпроса - онзи ден акумулатора беше паднал, понеже вече на карам колата и не можах да запаля. Свалих го и заредих за 12-14 часа. Поставих го и колата запали като ракета, никога не е палела толкова бързо и лесно. Явно си е за смяна акумулаторчето, все пак с него купих колата.Интересното е, че шума от двигателя при натискане на газта изчезна и нито помен от него :D Та възможно ли е да е давал тракащ шум при подаване на газ поради слаб ток? Нали все пак щом двигателя работи, вече работи динамото и зарежда?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар