Всичко беше наред до тая сутрин,бутам ключа и хоп колата завърта едвам едвам и никво палене!Направих най-простото да позаредя малко акумулатора!Слагам го, бутам ключа и колата запалва от воле.Викам си идеално, освен това поразгледах кабелите към стартера масата към скоростната кутия всичко ми се видя ок!Два часа след тази процедура викам я да опитам пак отивам въртя ключа и върти с зор както сутринта!Замерих показанията на акумулатора като го заредих на угасен мотор 12.5 в на запален мотор с всички консуматори 13.8в!След като поработи и я угасих замерих пак ан изгасен мотор 12.9 релето на динамото е здраво и зарежда!След няколко минути падна на 12.7 в! и след два часа едвам върти и не запалва!Сега ще заредя акумулатора и ще го оствая откачен да видим утре кво ще стане!Някви идеи колеги, аз си мисля за някоя утечка но като не знам на къде да се насоча,както и нямаше нищо на колата кво и стана не знам!Моля за помощ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нещо ми скапва акумулатора! - проблема решен.
Collapse
X
-
maiden написа:Що не замери тока при покой?Нагласяш мултицета на ампераж и го връзваш последнователно. Алармите харчат около 20-40mA.now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Tornado написа:Нищо не споменаваш за акумулатора на колко години е това онова.now. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
-
dimmX написа:Tornado написа:Нищо не споменаваш за акумулатора на колко години е това онова.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Бегай за нов, тоя няма да го бъде, те така умират от раз, и моя така си почина особено тея дето ги водят необслужваеми, днес работи утре не. А за мултицета колегата имаше предвид да измериш да не би да имаш отечка някъде. Откачаш минуса на акуто. и нагласяш мултицета на Ампери единия кабел на акумулатора другия на откачената клема. Затваряш всички врати за да не свети никъде лампа по купето и мериш, трябва да е около 0.01-0.05. А сега да те подготвя и с цените на новите аку. Българска Искра съвсем обикновена с тапички струва 97 лева 55 ампера. Ако питаш мен цената и е толкова близка до цената на хубав аку. че не си сртува да икономисаш 20-30 лева. Давам пример ЕXIDE струва 127 лева, ACdelko 133 лева но с 3 год гаранция. и двата са с оченце и уж необслужваеми. За монбат няма да споменавам за мен тва не е аку.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Tornado написа:dimmX написа:Tornado написа:Нищо не споменаваш за акумулатора на колко години е това онова.now. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
-
Re: Нещо ми скапва акумулатора!
dimmX написа:Всичко беше наред до тая сутрин,бутам ключа и хоп колата завърта едвам едвам и никво палене!Направих най-простото да позаредя малко акумулатора!Слагам го, бутам ключа и колата запалва от воле.Викам си идеално, освен това поразгледах кабелите към стартера масата към скоростната кутия всичко ми се видя ок!Два часа след тази процедура викам я да опитам пак отивам въртя ключа и върти с зор както сутринта!Замерих показанията на акумулатора като го заредих на угасен мотор 12.5 в на запален мотор с всички консуматори 13.8в!След като поработи и я угасих замерих пак ан изгасен мотор 12.9 релето на динамото е здраво и зарежда!След няколко минути падна на 12.7 в! и след два часа едвам върти и не запалва!Сега ще заредя акумулатора и ще го оствая откачен да видим утре кво ще стане!Някви идеи колеги, аз си мисля за някоя утечка но като не знам на къде да се насоча,както и нямаше нищо на колата кво и стана не знам!Моля за помощ
Коментар
-
Относно поста на колега Slavi_Lancia ,благодаря за инфото как да измеря ампеража.Утре ще го свърша това и ако има утечка ще търся кое, а ако няма нов акумулатор Между другото намерих марка EXIDE за 104 лв 60А и 55 за 97лв!Като гледам твойте цени се чудя дали тея са стока с тия цени!Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар