Здравейте, позагледах се в една темпра, 1.6 , 1992 год. дигитално табло /каквото досега не съм виждал, при типо 93-та го няма/ , та измежду многото и кусури го има и тоя, че непрекъснато и свети лампата за маслото. Казаха ми че това е от датчика на щеката, защото е повреден, а иначе не харчи масло. Преди около 2 месеца е сменяна главата, та се притеснявам да не се е получило нещо проблемно, което не са успели да отстранят... Въпреки смяната на главата и новата гарнитура на капака на клапаните си е доста омаслена, де. Каква е приблизителната цена на щека за масло с датчик? Предварително благодаря за вниманието.Коригирах ти заглавието защото темата се разраства.Tornado
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Темпра 1.6 , свети лампа масло и теч от семеринга на кутията
Collapse
X
-
dani389 написа:На щеката не е ли датчик за нивото на маслото,а другият показва че маслото циркулира по маслените магистрали.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:dani389 написа:На щеката не е ли датчик за нивото на маслото,а другият показва че маслото циркулира по маслените магистрали.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:Споко - това е датчика за ниво на масло.Къде е ламБата, в зоната на Electronic Check-a ли?Виж тук - в коя зона, N или L?Не и се притеснявай ако е тая в N зоната, погледни си нивото на щеката и си свиркай.Тея датчици по принцип са много кекави - всяка втора темпра или талянака от това поколение има проблем с него.Моят не е точно на щеката а е на картера.Смених го като взех колата.Удоволствието ми струваше май около 70лв. Преди 4 години.Принципа им е един и същи - биметална пластина, потопена в масло.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:Наистина е в зона N , това което казваш е успокоително Останалото по колата се изживява някак си, второстепенни проблемчета, дето не спъват кола. Леко нестабилна ми се видя, разклащаше се леко, стори ми се че са амортисьори, но ако не се товари и не се настъпва яко в завой няма да е проблем. Не се вгледах в задницата, да видя за разчекнати гуми, но утре ще видя и това, всичко наведнъж не се възприема за 15-20 мин. Кофти е че ще ходи пред КАТ, за смяна номера и талон, и драснати калници и други дреболии ще са повод за притеснения.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Въпрос за полуоските
Още един въпрос, продавача каза че има теч от маншона на полуоската, по-дългата. По негово мнение теча не е от маншона, а от семеринга към скоростната кутия. Аз пък се чудя има ли там семеринг, там влиза трипоида /или тва тройното като каре/ , захваща се маншона към кожуха и евентуален теч може да има при повредено лагерче, поне аз съм сменял маншон, това знам. Та има ли там семеринг ?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
има семеринг струва няколко левчета. за лампата е точно както каза колегата горе, при мен проблема е решен с махане на лампата очевидно, тя следи нивото на маслото, което по принцип се следи на ръка. а при мен тече от капака на клапаните защото самия той е крив и дори и нова гарнитура не може д а го уплътни добре. 10 лв е в моргаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Въпрос за полуоските
Plastex написа:Още един въпрос, продавача каза че има теч от маншона на полуоската, по-дългата. По негово мнение теча не е от маншона, а от семеринга към скоростната кутия. Аз пък се чудя има ли там семеринг, там влиза трипоида /или тва тройното като каре/ , захваща се маншона към кожуха и евентуален теч може да има при повредено лагерче, поне аз съм сменял маншон, това знам. Та има ли там семеринг ?СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Re: Въпрос за полуоските
Благодаря много на всички, много сте отзивчиви Днешният оглед ме отказа от тази покупка, след яко претърсване открих следи от удар в предницата, едната страна стои с поне половин сантиметър по-навътре. Колата щеше да е за младшата възраст- синът ми, а не ми се ще да го паникьоса някъде едно леко разклащане, нестабилност която вече не ща и да зная от какво точно беше... С една дума кола и жена денем се избират, снощи на лампа не видях сума и неща, дето трябваше не да се гледат, а да се видят .Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар