Колеги, изправен съм пред труден избор. В понеделник ще купувам кола, ланча дедра седан по-точно. Спрял съм се на две и не мога да избера коя да купя. Цената и на двете е една и съща. И двете са обслужени и много запазени и на приблизително еднакви километри, като по-старата ланча е малко по-добре запазена - и външно, и салона. Ето и другите разлики:Ланча 1: - дата на производство м.10 1995 г.- модел LS (с всички екстри за модела)- ляти джанти без драскотини- двигател 1.8 8V- газова уредба, поставена преди 1 г.- 4 чисто нови зимни гуми + комплект обикновени джанти- 74 KW (101 к.с.) - данък 30 лв.- цвят светло сиво-син металикЛанча 2:- дата на производство м.03 1998 г.- с обикновени джанти- двигател 1.6 16V- 105 к.с. - данък 125 лв.- стари гуми (за смяна са и 4-те)- цвят - тъмно зелен металикПо-старата ланча ми харесва повече, веднага се влюбих в нея. Има и неща за около 1000 лв. в повече: газовата уредба, лятите джанти и зимните гуми. По-новата пък е с по-съвременен и икономичен двигател. Изборът е много труден. Ако на някой му се струва интересна темата, нека да даде мнението си.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коя бихте избрали ?
Collapse
X
-
труден е избора. със сигурност двигателя 1.8 по ме кефи, въпреки 8-те клапана. който е карал голям двигател знае за какво става въпрос- може дори 1.6 да е повече коне от 1,8/примерно, гледам не е така в случая, може да е е малко по-пъргав в определени обороти, но на байр нагоре като дадеш газ предимство има 1.8, същото се отнася и за скоростните кутии- възможно, дори предполагам са с различни кутии и 1.6 ще го държиш на 4000 оборота на 130 /применерно де/, а 1.8 ще е на 3000. по-ниско ниво на шума, на разхода, на конфорта, по-малко износване на двигателя, абе аз избирам двигателя 1.8. лично за мен джантите няма никакво значение, така че не ме блазнят. всичко за мен клони към старата, но един ден ще видиш зор с продаването й само заради годината. офф, добре, че не трябва аз да избирамLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
взимай новата, колкото по-нова толкова по-добре. Останалите шукарийки ще си ги направиш с времето. Освен това като си сложиш нова газова ще караш кола с нова газова, което е добре откъм всякъде, да не говорим и за един куп датчици и съединения които са с няколко години по-нови и значително по-рядко ще ти правят магарии.Все пак, аз нашата кола я взех само като седнах в нея, без да я покарам и 1м. ....просто ми допадна много и това е. Така че разума ми подсказва по-новото, но сърцето.....не работи на принципа на закони и логика, така че ако толкова ти е трудно - фъргай една монета и на ези - тура И двете коли ще са непродаваеми съвсем скоро така че няма значение коя си избралСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Аз лично съм за първата по -стара, но малко верно зора с продаването ама се съмнявам че ще тръгне догодина да я продава така че дали ще продава 20 или 22 годишна кола няма почти никакво значение пък и стара италиянска кола много трудно се продава така, че за мене тоя аргумент отпада. Относно двигателя за мен кола с по голям двигател и по малко коне е по доброто зло от малък двигател натегнат. За газовото верно на 1 година ама ако тръгне да слага на новата ще трябва да пръсне пари още пък това е много болезнено след като веднъж си се изръсил яката и после почват едни реглажи да видим колко ще гори докато първата предполагам тая болка е отминала сменяш консумативи качваш се и караш пък и нали знаете за любовта от пръв поглед.Fiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
-
Колега разгледах в mobile.bg и така като гледам разлика няма нито отвън, нито отвътре между моделите ’95 и ’98 (или поне аз не намирам). Лично аз предпочитам по-новата кола(за това и галсувах за тази ’98 год.), защото джанти и газова уредба вингаи можеш да сложиш. И аз днес гледах едно BMW 520i много готино направено, със 17" джанта на BMW, черна кожа, климатроник и ксенон, но е дърто ’93 година. И като се замислих, реших че няма смисъл да си давам парите за дърта кошница с джанти и ксенон. Ти си решаваш в крайна сметка.Fiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
Колега видях че не си пуснал темата в форума на ланчия има и раздел дедра мисля, че колегите там биха те посаветвали по добре и технически обоснованоFiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
-
charlie написа:абе пичуви, каква е тая дедра 1.6 16V snake - нещо май те метат на фърбата с тая дедра...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
колата е 100.6 коня, данъка е в долната графа до 74 КВвиж ми подписа, искам да ти кажа че автомобила е страхотен, стига да е запазен, разходите ти по него ще са най-елементарни. с изключение на разходите който се наливат в задния десен калник, ама кво да се прави...10.’95 са вече с новите стопове нали? имам предвид на седана са същите като на комбито? почти винаги има проблем с осветлението на таблото на климатроника, в ланчия-форума има доста писано, обаче. взимай ’95 и не чакай! за последно на горубляне за същия двигател един продавач се кле че е 1.8, 74 КВ , 16 клапана!!! "Ето, колега, виж че е с 2 вала, значи е 16 клапана"ред.: само след година и 3 месеца, данъка на колите ’95 ще стане още по-малко, или точно 1.5 пъти по-малко, защото минават в графата "над 14 г., вкл. годината на производство", така я ще плащаш 20 лв, я не, но от 2009 г.
Коментар
-
Re: Коя бихте избрали ?
zrancho написа:snake написа:Ланча 1: - дата на производство м.10 1995 г.- 74 KW (101 к.с.) - данък 30 лв.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
phoenix написа:взимай новата, колкото по-нова толкова по-добре. Останалите шукарийки ще си ги направиш с времето. Освен това като си сложиш нова газова ще караш кола с нова газова, което е добре откъм всякъде, да не говорим и за един куп датчици и съединения които са с няколко години по-нови и значително по-рядко ще ти правят магарии.Все пак, аз нашата кола я взех само като седнах в нея, без да я покарам и 1м. ....просто ми допадна много и това е. Така че разума ми подсказва по-новото, но сърцето.....не работи на принципа на закони и логика, така че ако толкова ти е трудно - фъргай една монета и на ези - тура И двете коли ще са непродаваеми съвсем скоро така че няма значение коя си избралSpace Star 1.9 DID
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар