Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво не ми е наред в предницата ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво не ми е наред в предницата ???

днес като тръгнах по-рязко на влажното (не мокро, а влажно) - асфалта беше по-прашасъл и колата завъртя гуми... няма проблем ... дали ? Има проблем и то голям - когато почнаха да се въртят гумите почнаха да подскачат (или поне такова е усещането) и понеже бях дал много газ, а беше много хлъзгаво и бях на първа - този път подскачаха повече от обикновено и изчаткаха няколко пъти все едно се чупи нещо :O (нищо не се е счупило, просто прозвуча така ...) от какво може да е така ? Амортисьорите като ги проверявам ми се струват наред ...забравих да проверя за луфтове, преди време проверявах - нямаше ... сега не съм проверявал, но и преди го правеше ...демек не е от луфта ... а може да се е получил луфт сега от това ... Това се е получавало и на сух асфалт и на пешеходна пътека - което значи, че няма значение къде завъртам гуми ... Като завъртя гуми (не го правя много често, но все пак ми е малко притеснено така като подскача) - подскача предницата с адските трясъци ...Амортисьорите ги проверявам като натискам рязко надолу и пускам да видя колко бързо ще се успокои - отговора е "веднага" ...Благодаря за отговорите ... ако има нещо, което мога да кажа повече - Feel free to ask ...

Re: Какво не ми е наред в предницата ???

kiler_4o написа:
    днес като тръгнах по-рязко на влажното (не мокро, а влажно) - асфалта беше по-прашасъл и колата завъртя гуми... няма проблем ... дали ? Има проблем и то голям - когато почнаха да се въртят гумите почнаха да подскачат (или поне такова е усещането) и понеже бях дал много газ, а беше много хлъзгаво и бях на първа - този път подскачаха повече от обикновено и изчаткаха няколко пъти все едно се чупи нещо :O (нищо не се е счупило, просто прозвуча така ...) от какво може да е така ? Амортисьорите като ги проверявам ми се струват наред ...забравих да проверя за луфтове, преди време проверявах - нямаше ... сега не съм проверявал, но и преди го правеше ...демек не е от луфта ... а може да се е получил луфт сега от това ... Това се е получавало и на сух асфалт и на пешеходна пътека - което значи, че няма значение къде завъртам гуми ... Като завъртя гуми (не го правя много често, но все пак ми е малко притеснено така като подскача) - подскача предницата с адските трясъци ...Амортисьорите ги проверявам като натискам рязко надолу и пускам да видя колко бързо ще се успокои - отговора е "веднага" ...Благодаря за отговорите ... ако има нещо, което мога да кажа повече - Feel free to ask ...
    Според мен просто лоши гуми - и то доста лоши - не криви или небалансирани, а просто изтъркани. Ще ти кажа за моя случай - взех пунтото със изпечени и изтъркани зимни гуми. Като паднеше дъжд и река да тръгна на баир и то след завой - подскачаше предницата - като ония брички с хидравликите по хип хоп клиповете. След като сложих хубави гуми проблем няма. А освен това ходих и на реглаж и нямаше нищо за регулиране - е установи се че едната лявата предна гума е с няколко милиметра по назад от дясната, но според пича който прави реглажа не е притеснително и изобщо не е проблем и няма нужда да се сменя нищо. И в интерес на истината с другите гуми го няма този проблем.Сега до колко мога да вярвам на майстора който прави реглажите е друг въпрос...................Нека се произнесат и другите колеги, но при мен проблема беше от гумите, а и на пешеходна пътека се получава защото е боядисан асфалта и слабо сцеплението на гумите.Все пак за твое успокоение направи едно реглажче - 15-на лв мисля беше, особенно ако си навестявал някоя по - забележима дупка по нашите хубави пътища и ще ти кажат имаш ли някакъв проблем. Тъй като така на изуст само може да се гадае.
    Punto SX 1.1 55

Коментар

Ами навестявал съм, но още от преди това го има проблема ... гумите - въобще не са изтъркани ... като нови са си, имат голям грайфер, не са някоя известна марка, ама доста добре се държи колата с тях ... сега като сложа зимните гуми ще видя пак как ще е, ама не знам просто ... А както споменах това го прави на всякакви повърхности общо взето, въпреки че днес на мокри и песъчливи павета нямаше никакъв проблем - нарочно завъртях гуми и не го направи това

Коментар

Абе имам някакви съмнения относно закъсан тампон на мотора, ама много вероятно е да са си просто стари гумите.
        СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
        бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
        сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
        ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Не само стари гуми, щом асфалта е бил на места прашен и мокър, гумите на момент зацепват, в следващия миг приплъзват, като това не е еднакво за двете гуми - затова и подскача.

Коментар

А дали не ти приплъзва съединителя и затова да имаш тресене в предницата?

Коментар

Immortal написа:
              Не само стари гуми, щом асфалта е бил на места прашен и мокър, гумите на момент зацепват, в следващия миг приплъзват, като това не е еднакво за двете гуми - затова и подскача.
              Съгласен! А чаткането може да идва от каретата... Опитай с максимално навъртян волан първо на едната страна, да потеглиш рязко и после същото наопаки волана, после същите две процедури но назаден и ако не чатка значи каретата са добре.
              Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
              --- в сърцето завинаги... ---
              Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Това чаткане, най - вероятно е от тласъците на двигателя, в моментите на зацепване на гумите. И на мен ми се е случвало и то точно на леко влажен асфалт. В първия момент пребоксуват и в следващия зацепят (така два - три пъти) и съответно двигателя отпред "хвърля кръшни гюбеци" , а усещането е все едно цялата предница подскача.
                Настоящата - Ford Focus ST
                Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                Франкенщайн - R.I.P.
                Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

м даааааа, ама това не е от карета, и обикновено скачането на мотора е съпроводено с тампон който си заминава, не е болка за умиране
                  СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                  бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                  сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                  ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Това е съвкупност от лека предница(Fiat Punto Mk. II Go ’01 1.2 MPi) и някой тампон на мотора или на скоростната- двете причини са достатъчни да заработят тези тласъци и подскачания- на тази кола са нужни добри гуми и изправни тампони- иначе става "заю- баю" :D
                    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

и при мен има такива желания на модора де се научи да скача, но съм сигурен че не е от тампони на двигателя, а скоро и предница правих, биалетки и тампони на носачите. тампоните на двигателя съм ги сменал преди година и трите накуп. Само,че при мен подскачането при буксуване е сравнително леко но ако тръгна по-рязко назад и имам чуството, че двигателя ще изхвърчи през предния капак. И докато не натисна съединителя не спира да подскача (то не само опдскача ами тресе цялото купе като за светосно) Та има валиянт и да не са тампони на ДВГ.УСПЕХ!!!
                      Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                      182A4.000 IAW49F
                      LPG - Lovato EasyFast
                      ----------------------------
                      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

добреее... гумите споменах, че според мен са наред... сега като сложа зимните ще видим как ще се държи, но тампон на двигателя ? Следмалко ще слизам до колата - ще погледна единия, но до другите май нямам достъп... да не говорим за този на скоростната кутия Ще пробвам, а това тръгване рязко с въртене на гуми ли трябва да е като съм завъртял рязко волана ? Ама аз като тръгна рязко - ща не ща тя колата ще си завърти гуми при завит докрай волан :D А това за съединителя ме съмнява, защото не винаги го прави ... Вече и аз не знам кога точно го прави ... Ту на сух асфалт, ту на мокър, ту не го прави ... вече и аз не знам, ще взема преди да сменя гумите да направя един тест, та да знам със сигурност ...

Коментар

Аз имах подобен проблем до скоро - при потегляне, без значение рязко или спокойно колата започваше да се тресе и да подскача. Симпомите се усилваха ако колата загрее добре. Беше ми прецакан или не добре монтиран съединитела. Смених го и се оправи. Разбира се това е скъп експеримент и трябва да си сигурен, че е съединител. Симпомите: претрисане, подскачане, трудно вкарване на някои предавки особено като загрее колата, по-твърд педал на съединитела, по-мудно зацепване не само при първа,а по всички предавки.Да вметна, че тампона е доста по лесен за диагностика, първо би трябвало да го прави постоянно при потегляне и второ се симулира много лесно на място.
                          Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

ами според мен не е от съединителя, по някой път малко бавно зацепва, ама само по някой път... Тампона - на място и до ограничител стига двигателя без да има и грам вибрация ... А ако добавим една нова променлива (да я наречем P), та P е налягането в гумите Според вас може ли от това да е ? Защото от време на време ги сварвам по-меки, от колкото трябва да са ... Но въпреки това не съм сигурен дали е от това ... Снощи беше доста по-неустойчива колата от обикновено, предполагам са ми били меки гумите .... Въпреки че снощи завъртях гуми доста рязко и нямаше дори помръдване от предницата, просто завъртя гуми и след 1-2 сек тръгна ... може би до 4000 оборота да стигна във въртенето :O

Коментар

Добре де тия гуми всеки ден с различно налягане ли са.Напомпи ги с азот и няма да имаш такава разлика в налягането с промяна на температурата.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X