здравейтетия дни останах шашнат от разхода който ми даде колата знам, че ламбда сондата е за смяна ама може ли да е само тя проблема щото на извънградско ми дава 7.1 на бензин разход (нямам газова)?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типо-разход 16/100 градско
Collapse
X
-
Колега при твойто двигателче мисля че си почти ОК със този разход и разликата градско/извънградско особено ако ламбдата е духнала която е със живот 100к километра за да работи във фабричните граници.За сравнение на мен ми е 12-13 може и повечко градско а на дълъг ми дава 7.4 бензин .П.С. имам газова но не я ползвам и не бърка работата.Сега съм сменил ламбдата точно преди три дена и ако искаш ще те ъпвам с инфо как се държи с нея като разход.Все пак предполагам че си я настъпваш аз мойта си я карам душманската в 5000 оборота не по малко градско.Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
-
За сега нищо не мога да ти кажа че при мен нещо се ебава ламбдата и няма как да засека предполагам че ще видиш темата за ламбдата която съм пуснал .Разхода може да е и от друго аз не съм казал че задължително е от ламбдата за сега на мен ми харчи и повече с новата трябва да ходя на диагностика .Не смятам че веднага трябва да я сменяш но повечето мнения са че обикновено с нова трябва да ти смъкне разхода .Днеска смятам да отида на диагностика и пак ще напиша резултата.Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Коментар
-
мисля че не е точно така. първоначално и аз се притесних но преди 2 дни смених термостата и пак прави същото. не знам защо но маи така трябва да работи макар че не би трябвало.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
noriaga написа:Ewing написа:не знам защо но маи така трябва да работи макар че не би трябвало.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар