може да има такава тема но аз ли4но не можах да я открия и предварително се извинявам ако е така ... понеже съм се ориентирал то4но към такава кола и не мога да открия каква то4но е разликата между тези 2 мотора ... моля за мнения и коментари тъй като никога не съм се занимавал с fiat-и преди кой от 2-та да избера и какво да имам предвид ... благодаря ви предварително !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
bravo 1.6 90hp/103HP ?!?
Collapse
X
-
дано да е така ... аз се ориентирам към 90 к.с. май май заради данъка едно е 27лв друго е 123.60само че май пове4ето които се продават са 103к.с. незнам със сигурност досега не съм обръщал внимание .... и как мога да разбера дали е 90 или 103 като я погледна в автосалона ?!?
Madness Motorsport
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
Коментар
-
chuni написа:Аз обиколих за един месец почти всички автосалони в Пловдив а даже и в други градове но никъде не срещнах 90 кс.Също не знам по какво се различават визуално , само че исках да видя документите на колите и там пише.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
наистина съм с този двигател "А6"-90кс, моето Браво е дошло от Австрия, сега тези дето ги внасят май ги докарват от Италия и сигурно затова попадате на 103кс, доколкото знам няма механични разлики между двата двигателя само в софтуера е разликата. Човека които го докара ходи по принцип в Австрия за коли и това си му е бизнеса, на нас ни търсеше малка кола (корса или фиеста или незнам какво и ние май незнаехме точно) но все не намираше подходяща и един ден ме пита не искаме ли едно Фиата Браво, бил го докарал за жена си но ако ни хареса го продава пък на нея пак ще докара, харесахме се от един поглед с количката и така стана, за да намерите такъв двигател ви трябва автокъща или човек който докарва коли от Австрия или Германияпо отношение на впечатленията мога да кажа че колата е много пъргава, двигателя е еластичен , производителите казват за него че поради спезиално изчислената форма на всмукателните колектори двигателя разполага с 90% от максималния си въртящ момент в диапазона 2500- 5500 об.,мах. при 4000об. ниския данък наистина си е предимство - 27лв са далеч по-малко от 123лв.
FIAT Stilo 1.4 16V
FIAT Bravo 1.6 16V (преди)
Коментар
-
toni написа:наистина съм с този двигател "А6"-90кс, моето Браво е дошло от Австрия, сега тези дето ги внасят май ги докарват от Италия и сигурно затова попадате на 103кс, доколкото знам няма механични разлики между двата двигателя само в софтуера е разликата. Човека които го докара ходи по принцип в Австрия за коли и това си му е бизнеса, на нас ни търсеше малка кола (корса или фиеста или незнам какво и ние май незнаехме точно) но все не намираше подходяща и един ден ме пита не искаме ли едно Фиата Браво, бил го докарал за жена си но ако ни хареса го продава пък на нея пак ще докара, харесахме се от един поглед с количката и така стана, за да намерите такъв двигател ви трябва автокъща или човек който докарва коли от Австрия или Германияпо отношение на впечатленията мога да кажа че колата е много пъргава, двигателя е еластичен , производителите казват за него че поради спезиално изчислената форма на всмукателните колектори двигателя разполага с 90% от максималния си въртящ момент в диапазона 2500- 5500 об.,мах. при 4000об. ниския данък наистина си е предимство - 27лв са далеч по-малко от 123лв.
Коментар
-
градско- 10.5 л/100кмизвънградско при:90км/ч- 5.5л120км/ч-6.5л140км/ч-7.5л160км/ч- 8.5лградското при лош бензин или проблеми с колата ми е стигало и 11.5 или 12.0 но това са извънредни случай, в момента тествам 100октана на ОМВ и мисля че падна под 10л с него, ще видим. 10 до 10.5л е нормално, в София градското и доста широко понятие.FIAT Stilo 1.4 16V
Коментар
-
toni написа:градско- 10.5 л/100кмизвънградско при:90км/ч- 5.5л120км/ч-6.5л140км/ч-7.5л160км/ч- 8.5лградското при лош бензин или проблеми с колата ми е стигало и 11.5 или 12.0 но това са извънредни случай, в момента тествам 100октана на ОМВ и мисля че падна под 10л с него, ще видим. 10 до 10.5л е нормално, в София градското и доста широко понятие.
Коментар
-
chuni написа:toni написа:градско- 10.5 л/100кмизвънградско при:90км/ч- 5.5л120км/ч-6.5л140км/ч-7.5л160км/ч- 8.5лградското при лош бензин или проблеми с колата ми е стигало и 11.5 или 12.0 но това са извънредни случай, в момента тествам 100октана на ОМВ и мисля че падна под 10л с него, ще видим. 10 до 10.5л е нормално, в София градското и доста широко понятие."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
зная че повече октани не означава по-мощен бензин, тъй като вече съм отвратен от качеството на тази течност дето сипваме в хубавите ни фиатки и си я плащаме като за бензин даже, започнах експеримента, надявам се да получа разлика в разхода и вървенето (това вече го усетих) които да дойдат от по-доброто качество на този 100 октана на ОМВ, в момента се правя на "вярващ" на думичките "внос от Австрия" и разчитайки на по-добро качество от другите "течности" които ни продават уж за бензин мисля че има смисъл от тестванетоFIAT Stilo 1.4 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар