може да има такава тема но аз ли4но не можах да я открия и предварително се извинявам ако е така ... понеже съм се ориентирал то4но към такава кола и не мога да открия каква то4но е разликата между тези 2 мотора ... моля за мнения и коментари тъй като никога не съм се занимавал с fiat-и преди кой от 2-та да избера и какво да имам предвид ... благодаря ви предварително !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
bravo 1.6 90hp/103HP ?!?
Collapse
X
-
дано да е така ... аз се ориентирам към 90 к.с. май май заради данъка едно е 27лв друго е 123.60 само че май пове4ето които се продават са 103к.с. незнам със сигурност досега не съм обръщал внимание .... и как мога да разбера дали е 90 или 103 като я погледна в автосалона ?!?Madness Motorsport
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
Коментар
-
chuni написа:Аз обиколих за един месец почти всички автосалони в Пловдив а даже и в други градове но никъде не срещнах 90 кс.Също не знам по какво се различават визуално , само че исках да видя документите на колите и там пише.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
наистина съм с този двигател "А6"-90кс, моето Браво е дошло от Австрия, сега тези дето ги внасят май ги докарват от Италия и сигурно затова попадате на 103кс, доколкото знам няма механични разлики между двата двигателя само в софтуера е разликата. Човека които го докара ходи по принцип в Австрия за коли и това си му е бизнеса, на нас ни търсеше малка кола (корса или фиеста или незнам какво и ние май незнаехме точно) но все не намираше подходяща и един ден ме пита не искаме ли едно Фиата Браво, бил го докарал за жена си но ако ни хареса го продава пък на нея пак ще докара , харесахме се от един поглед с количката и така стана, за да намерите такъв двигател ви трябва автокъща или човек който докарва коли от Австрия или Германияпо отношение на впечатленията мога да кажа че колата е много пъргава, двигателя е еластичен , производителите казват за него че поради спезиално изчислената форма на всмукателните колектори двигателя разполага с 90% от максималния си въртящ момент в диапазона 2500- 5500 об.,мах. при 4000об. ниския данък наистина си е предимство - 27лв са далеч по-малко от 123лв.FIAT Stilo 1.4 16V
FIAT Bravo 1.6 16V (преди)
Коментар
-
toni написа:наистина съм с този двигател "А6"-90кс, моето Браво е дошло от Австрия, сега тези дето ги внасят май ги докарват от Италия и сигурно затова попадате на 103кс, доколкото знам няма механични разлики между двата двигателя само в софтуера е разликата. Човека които го докара ходи по принцип в Австрия за коли и това си му е бизнеса, на нас ни търсеше малка кола (корса или фиеста или незнам какво и ние май незнаехме точно) но все не намираше подходяща и един ден ме пита не искаме ли едно Фиата Браво, бил го докарал за жена си но ако ни хареса го продава пък на нея пак ще докара , харесахме се от един поглед с количката и така стана, за да намерите такъв двигател ви трябва автокъща или човек който докарва коли от Австрия или Германияпо отношение на впечатленията мога да кажа че колата е много пъргава, двигателя е еластичен , производителите казват за него че поради спезиално изчислената форма на всмукателните колектори двигателя разполага с 90% от максималния си въртящ момент в диапазона 2500- 5500 об.,мах. при 4000об. ниския данък наистина си е предимство - 27лв са далеч по-малко от 123лв.
Коментар
-
градско- 10.5 л/100кмизвънградско при:90км/ч- 5.5л120км/ч-6.5л140км/ч-7.5л160км/ч- 8.5лградското при лош бензин или проблеми с колата ми е стигало и 11.5 или 12.0 но това са извънредни случай, в момента тествам 100октана на ОМВ и мисля че падна под 10л с него, ще видим. 10 до 10.5л е нормално, в София градското и доста широко понятие.FIAT Stilo 1.4 16V
Коментар
-
toni написа:градско- 10.5 л/100кмизвънградско при:90км/ч- 5.5л120км/ч-6.5л140км/ч-7.5л160км/ч- 8.5лградското при лош бензин или проблеми с колата ми е стигало и 11.5 или 12.0 но това са извънредни случай, в момента тествам 100октана на ОМВ и мисля че падна под 10л с него, ще видим. 10 до 10.5л е нормално, в София градското и доста широко понятие.
Коментар
-
chuni написа:toni написа:градско- 10.5 л/100кмизвънградско при:90км/ч- 5.5л120км/ч-6.5л140км/ч-7.5л160км/ч- 8.5лградското при лош бензин или проблеми с колата ми е стигало и 11.5 или 12.0 но това са извънредни случай, в момента тествам 100октана на ОМВ и мисля че падна под 10л с него, ще видим. 10 до 10.5л е нормално, в София градското и доста широко понятие."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
зная че повече октани не означава по-мощен бензин, тъй като вече съм отвратен от качеството на тази течност дето сипваме в хубавите ни фиатки и си я плащаме като за бензин даже, започнах експеримента, надявам се да получа разлика в разхода и вървенето (това вече го усетих) които да дойдат от по-доброто качество на този 100 октана на ОМВ, в момента се правя на "вярващ" на думичките "внос от Австрия" и разчитайки на по-добро качество от другите "течности" които ни продават уж за бензин мисля че има смисъл от тестванетоFIAT Stilo 1.4 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар