А веригите за сняг разрешени ли са там?Ако са те съветвам да си вземеш едни хубави вериги не тези от Метро.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои зимни гуми да предпочета?
Collapse
X
-
Pirelli предлагат този размер - winter carving 175/65/14 цената е 103 лв. Тъкмо докато четях темата проверявах при един доставчик на Margel във Велико Търново... другите, които си харесах и се чудя кои да избера: Gislaved Nord frost - 107 лв., Gislaved Euro frost - 99лв. ... можеш да погледнеш и саjта им www.margel.info... за Варна (мисля, че ти е най-близо) дистрибутор е посочен ЕТ "ЖИЖО 82", адрес: ул.Цар Освободител, тел. 052/510399, лице за контакт: Венци, е-mail: jijo82@mail.rutil.netBrava '99 1.9 JTD 105
Коментар
-
Ееееех жалко. Благодаря ти много колега, но да беше писал това малко по-рано. Не си виновен де, но съжалявам за Пирелите. Аз във Варна си търсих гуми, но там ми казаха точно на 2 места,че Пирели не предлагат такъв размер и аз им повярвах на сляпо. А преди това доста рових из нета и на колкото телефона звънна или не отговарят или ми съпбщават че този номер не съществува и накрая си взех Мишелин Алпин А3. Дано не съжалявам. То в крайна сметка и каучика е важен, не само шарката.Веригите са разрешени, но като гледам колко малко място остава между гумата и калника и ме е страх да сложа верига. Ще ми надере целия калник. Ще сложа преден теглич и ще се надявам на ккъсмет Благодаря на всички, които помогнаха с мнения.Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'
Коментар
-
Ами успех и безаварийни километри с "галошите" Направо ти завиждам за снежните пътища по които си се запътил - тук вече за зима трудно може да се говори Колкото до избора - със сигурност има много по-добър избор за "снежни гуми" от мишлена.И гиславеда, и пирелито.Ама както е казал народа - доста по-важно е задкормилното устройствоI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Аз миналата зима бях с Гиславед, точно въпросните нордфрост 3 (само предни, за задни имах едни стари дебица...). Та тези гиславед са прекрасни на сняг, никакво занасяне, няма буксуване - чудесна гума за непочистени пътища (живея на село ). Обаче, на чист мокър асфалт, и на киша... няма такова носене. Малко по-рязко да се подаде газ и край, занася, в завоите е нестабилна на мокро.. абе гадна работа. Сега ще ги сложа отзад, и ако и там не ми хареса как седят, ще ги разкарам. Тук един колега хвали много Клебер, били най-добрите, с които е карал за зимата, склонен съм да му вярвам на 60% (често плещи глупости). Вие какво ще кажете?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
chinacooker написа:Pirelli предлагат този размер - winter carving 175/65/14 цената е 103 лв. Тъкмо докато четях темата проверявах при един доставчик на Margel във Велико Търново... другите, които си харесах и се чудя кои да избера: Gislaved Nord frost - 107 лв., Gislaved Euro frost - 99лв. ... можеш да погледнеш и саjта им www.margel.info... за Варна (мисля, че ти е най-близо) дистрибутор е посочен ЕТ "ЖИЖО 82", адрес: ул.Цар Освободител, тел. 052/510399, лице за контакт: Венци, е-mail: jijo82@mail.rutil.net
Коментар
-
tsanibaytchev написа:Благодаря ви много. Като гледам повечето сте за Good Year. Като "казвам много сурови условия" нямам предвид ледовете и ветровете в Добрич :D ,а ще ми се налага да ходя в Норвегия. Миналата година бяхме там с микробус и доста се уплаших. Аз все съм си мислил, че там чистят пътища, но съм се лъгал. Никой нечисти, а всички карат със шипове. А на всичкото отгоре само баири и то какви !!!!!!! Аз обаче немога да сложа гума със шип тъй като трябва да премина през Германия за да отида в Норвегия, а там глобите са доста дебели. Затова се чудя каква гума да е ,хем да е надеждна хем да е издържлива, че 4000км са само натам и то сухи пътища. Ако гумата е мека ще замине доста бързо и докато одтида до там може и да няма помен от качеството и на сняг вече. Много ми хареса шарката на Pirelli Winter Carving, но не я предлагат за моя Фиат. по каталог гумите ми трябва да са или 175/65/14 или 185/60/14. Поне това разбрах като търсих гуми. Пирели непредлагат такива размери затова остава да се чудя между Yokohama W.Drive902, Ultra grip i Alpin A3. Всичките ужасно много ми харесват. Затова помагайте гледах презентацията на Мишелин. Май това ще е макар, че и другите ми харесват, но репутациятя на фирмата им е безупречна. С най-малко негативен отенък.Ето презентацията. Който иска да види какво съм гледал и да ми каже дали да се подвеждам по тези реклами:http://www.vktyres.com/alpin/alpin_a3_files/frame.htm"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар