Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои зимни гуми да предпочета?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А веригите за сняг разрешени ли са там?Ако са те съветвам да си вземеш едни хубави вериги не тези от Метро.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Pirelli предлагат този размер - winter carving 175/65/14 цената е 103 лв. Тъкмо докато четях темата проверявах при един доставчик на Margel във Велико Търново... другите, които си харесах и се чудя кои да избера: Gislaved Nord frost - 107 лв., Gislaved Euro frost - 99лв. ... можеш да погледнеш и саjта им www.margel.info... за Варна (мисля, че ти е най-близо) дистрибутор е посочен ЕТ "ЖИЖО 82", адрес: ул.Цар Освободител, тел. 052/510399, лице за контакт: Венци, е-mail: jijo82@mail.rutil.net
      Brava '99 1.9 JTD 105

Коментар

Ееееех жалко. Благодаря ти много колега, но да беше писал това малко по-рано. Не си виновен де, но съжалявам за Пирелите. Аз във Варна си търсих гуми, но там ми казаха точно на 2 места,че Пирели не предлагат такъв размер и аз им повярвах на сляпо. А преди това доста рових из нета и на колкото телефона звънна или не отговарят или ми съпбщават че този номер не съществува и накрая си взех Мишелин Алпин А3. Дано не съжалявам. То в крайна сметка и каучика е важен, не само шарката.Веригите са разрешени, но като гледам колко малко място остава между гумата и калника и ме е страх да сложа верига. Ще ми надере целия калник. Ще сложа преден теглич и ще се надявам на ккъсмет Благодаря на всички, които помогнаха с мнения.
        Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'

Коментар

Ами успех и безаварийни километри с "галошите" Направо ти завиждам за снежните пътища по които си се запътил - тук вече за зима трудно може да се говори Колкото до избора - със сигурност има много по-добър избор за "снежни гуми" от мишлена.И гиславеда, и пирелито.Ама както е казал народа - доста по-важно е задкормилното устройство
          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Карал съм 3 зими с Пирели Winter Snowcontrol 160 и съм изключително доволен,катерил съм се по такива места,че все едно съм 4х4 ,а като гледам Карвинга ,има места и за шипове ,според мен няма да сгрешиш като ги вземеш
            forza forever

Коментар

съвет

Колеги какво ще ми кажете ако сложа 185/65/14, как мислите високи ли са. Понеже са ми подарък да ги слагам ли. Ще опират ли в калниците при 4-ма души и при пълен завой. колата ми е Brava 1,6 16V
              Ex - Fiat BRAVA 1,6 16V 103ph
              Now - Fiat PALIO 1,9 JTD 80ph

Коментар

Аз миналата зима бях с Гиславед, точно въпросните нордфрост 3 (само предни, за задни имах едни стари дебица...). Та тези гиславед са прекрасни на сняг, никакво занасяне, няма буксуване - чудесна гума за непочистени пътища (живея на село ). Обаче, на чист мокър асфалт, и на киша... няма такова носене. Малко по-рязко да се подаде газ и край, занася, в завоите е нестабилна на мокро.. абе гадна работа. Сега ще ги сложа отзад, и ако и там не ми хареса как седят, ще ги разкарам. Тук един колега хвали много Клебер, били най-добрите, с които е карал за зимата, склонен съм да му вярвам на 60% (често плещи глупости). Вие какво ще кажете?
                "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

chinacooker написа:
                  Pirelli предлагат този размер - winter carving 175/65/14 цената е 103 лв. Тъкмо докато четях темата проверявах при един доставчик на Margel във Велико Търново... другите, които си харесах и се чудя кои да избера: Gislaved Nord frost - 107 лв., Gislaved Euro frost - 99лв. ... можеш да погледнеш и саjта им www.margel.info... за Варна (мисля, че ти е най-близо) дистрибутор е посочен ЕТ "ЖИЖО 82", адрес: ул.Цар Освободител, тел. 052/510399, лице за контакт: Венци, е-mail: jijo82@mail.rutil.net
                  Проверих за тия гуми оня ден в ЖИЖО - нито Pirelli-та, нито Gislaved-и имат.Мога да дам телефона на ЖИЖО - 052/510399

Коментар

колеги моля по моя въпрос

Колеги , моял кажете какво става по моя въпрос за височината на гумите 185/65/R14, та как смятае, някой имали опит в тази насока 65 вискочина много ли е

Коментар

@koleff: 65 е ок като височина, но за зимна гума предпочитам по-тяснаДнес "обух" прцесата във Vredestein Snowtrac 2 175/65/R14
                      Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
                      http://fiat.comnet.bg/

Коментар

няма да имаш никакъв проблем с височина 65/185/14 на моито браво съм с такива летни гуми а зимните са ми 175/65/14 а във Русе пирелито го взех по 90лв./бр.

Коментар

Мерси колеги....ще слагам терличките и аз..другата седмица

Коментар

Здравейте ! Така и така има пусната тема за гуми, та реших да попитам ,какво ви е мнението за следните марки гуми:Roadstone, Viking i Vredestein (всезонни са). Скоро си купих кола .... 4 гуми 3 марки хах.Та улучел ли съм на гуми?
                            Фиат Брава 1.6 16v 103к.с.

Коментар

tsanibaytchev написа:
                              Благодаря ви много. Като гледам повечето сте за Good Year. Като "казвам много сурови условия" нямам предвид ледовете и ветровете в Добрич :D ,а ще ми се налага да ходя в Норвегия. Миналата година бяхме там с микробус и доста се уплаших. Аз все съм си мислил, че там чистят пътища, но съм се лъгал. Никой нечисти, а всички карат със шипове. А на всичкото отгоре само баири и то какви !!!!!!! Аз обаче немога да сложа гума със шип тъй като трябва да премина през Германия за да отида в Норвегия, а там глобите са доста дебели. Затова се чудя каква гума да е ,хем да е надеждна хем да е издържлива, че 4000км са само натам и то сухи пътища. Ако гумата е мека ще замине доста бързо и докато одтида до там може и да няма помен от качеството и на сняг вече. Много ми хареса шарката на Pirelli Winter Carving, но не я предлагат за моя Фиат. по каталог гумите ми трябва да са или 175/65/14 или 185/60/14. Поне това разбрах като търсих гуми. Пирели непредлагат такива размери затова остава да се чудя между Yokohama W.Drive902, Ultra grip i Alpin A3. Всичките ужасно много ми харесват. Затова помагайте гледах презентацията на Мишелин. Май това ще е макар, че и другите ми харесват, но репутациятя на фирмата им е безупречна. С най-малко негативен отенък.Ето презентацията. Който иска да види какво съм гледал и да ми каже дали да се подвеждам по тези реклами:http://www.vktyres.com/alpin/alpin_a3_files/frame.htm
                              един приател си купи 185/60 Р14 от Диана, ако не се лая за 109.00 лж.п.п. сори за латиницата
                              "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                              (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

От YOKOHAMA съм доволен тази зима. Само цената... 195/55/15 => 162.00 лв./бр. Ама нема закъсване :D
                                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                                X