Трудно ми е да избера между Pirelli Winter Carving, Yokohama W.Drive V902, Good Year Ultra Grip i Michellin, само че незапомних модела на Мишелина. Всичките са в една ценова гама. Някой пробвал ли е някой от горните модели? Трябват ми за много сурови условия. Ама много.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои зимни гуми да предпочета?
Collapse
X
-
Аз съм карал преди 2 зими с нови Michelin Alpin и бях много доволен от тях. Но при тях шарката беше някак си по като за високоскоростни гуми... Защо не погледнеш Gislaved, ако ти трябват само за сняг според мен ще са по-добри от Michelin=a. Но те не са добри за изчистен асфалт невероятно меки са. Ако си късметлия може и да си намериш от старата шарка Gislaved Nord Frost това е по-добрия вариант.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
-
100 различни мнения ще събереш, ето аз примерно за мишелин неща и да чуя ни за лятна ни за зимна, Goodyear съм имал летни несъм доволен много свиреха, за това не съм посягал към зимните. Съвета ми е за йокохама, но пак ти решаваш, карал съм с континентал нямат спиране, имах и бриджстон те като че ли не бяха така добри, тая зима ще тествам една фулда кристал монтеро да я видим става ли за нещо.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Ами да ти кажа че Good Year Ultra Grip 7 (195/65/15)е на първо място в тестоветв на adac.de Поразрови се там и виж има има всякакви марки гуми подложени на всякакви тестове.Ако не можеш да оправиш пиши лс. да ти обясня.А иначе аз сложих Yokohama W.Drive V902 И да ти кажа не е зле(185/65/16)Взех ги по 117лв.за бр.+монтаж и балансВиж това може да ти е полезно http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=2396
Коментар
-
Pirelli Winter Carving са гуми за тежка зима, какват в България отдавна няма иначе са добри.аз бих ти препоръчал следните гуми (не си казал размера!!), които са мн. добри и на прилични цени:- Pirelli W190 SnowControl;- Continental Winter Contact TS800 (810);- Vredestein Snowtrack 2;"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
charlie написа:Pirelli Winter Carving са гуми за тежка зима, какват в България отдавна няма иначе са добри.аз бих ти препоръчал следните гуми (не си казал размера!!), които са мн. добри и на прилични цени:- Pirelli W190 SnowControl;- Continental Winter Contact TS800 (810);- Vredestein Snowtrack 2;VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:charlie написа:Pirelli Winter Carving са гуми за тежка зима, какват в България отдавна няма иначе са добри.аз бих ти препоръчал следните гуми (не си казал размера!!), които са мн. добри и на прилични цени:- Pirelli W190 SnowControl;- Continental Winter Contact TS800 (810);- Vredestein Snowtrack 2;"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
А бе това малко странна тема.Кой иска наистина да си купи зимна гума, която да е между зимна и лятна?Естествено, че ако ще е зимна гума, то да бъде такава!Какво означава за сурови условия и за по-меки.Хайде аз ще си взема зимна гума, която да не драпа толкова много, колкото тази за "сурови условия" , защото така ми харесва.Пък може да си взема още един комплект и ако ми кажат, че тази събота и неделя ще качвам рила, ще сложа "зимния комплект" за "суровите условия"A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Good Year Ultra Grip , и на лед стъпва като на сухо. Карах две зими с такива на Москвич 2140Д , нито веднъж не забуксува нито на лед нито на сняг А мен ме интересува на Fiat Marea Weekend с оригинални гуми 195/55/15 ще паснат ли 205/55/15 ? Дали няма да имам грижи с предните като завия докрай ?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Благодаря ви много. Като гледам повечето сте за Good Year. Като "казвам много сурови условия" нямам предвид ледовете и ветровете в Добрич :D ,а ще ми се налага да ходя в Норвегия. Миналата година бяхме там с микробус и доста се уплаших. Аз все съм си мислил, че там чистят пътища, но съм се лъгал. Никой нечисти, а всички карат със шипове. А на всичкото отгоре само баири и то какви !!!!!!! Аз обаче немога да сложа гума със шип тъй като трябва да премина през Германия за да отида в Норвегия, а там глобите са доста дебели. Затова се чудя каква гума да е ,хем да е надеждна хем да е издържлива, че 4000км са само натам и то сухи пътища. Ако гумата е мека ще замине доста бързо и докато одтида до там може и да няма помен от качеството и на сняг вече. Много ми хареса шарката на Pirelli Winter Carving, но не я предлагат за моя Фиат. по каталог гумите ми трябва да са или 175/65/14 или 185/60/14. Поне това разбрах като търсих гуми. Пирели непредлагат такива размери затова остава да се чудя между Yokohama W.Drive902, Ultra grip i Alpin A3. Всичките ужасно много ми харесват. Затова помагайте гледах презентацията на Мишелин. Май това ще е макар, че и другите ми харесват, но репутациятя на фирмата им е безупречна. С най-малко негативен отенък.Ето презентацията. Който иска да види какво съм гледал и да ми каже дали да се подвеждам по тези реклами:http://www.vktyres.com/alpin/alpin_a3_files/frame.htmФиат Брава 1.9 JTD 105 99'
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар