Искам да ви попитам има ли пръскалка на задното стъкло, понеже моята нещо не пръска. Ако може да ми кажете от едно резервоарче ли помпят пръскалкте на предното и задното стъкло, ако не то къде се намира това за задното стъкло?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задна чистачка браво
Collapse
X
-
Малко да използвам темата: забелязвам че моята задна чистачка като я пусна да чисти и я спра много надолу слиза - т.е. не стои хоризонтално ами леко надолу. Това съм го виждал и на други бравота. Имам чувството, че някой път ще се скърши и ще увисне. Това фабричен дефект ли е или моята чистачка си заминава.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
Ако отива много надолу или нагоре:1. сваляш рамото на чистачката.2. на контакт пускаш задната чистачка и оста сама спира където трябва в долно положение, изключваш контакта и остава само да се монтира рамото на хоризонтално положение и ОК.Ако шлиците на рамото са закръглени- сменява се- едно "прескачане"и "превъртане" може да повредят моторчето. :DBrava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
И аз да попитам. Не използвам задното стъкло и огледалото в купето, но покрай темите за клапанчетата ми стана интересно и си направих експеримент. Както казва Спарк моторчето на казанчето е с два изхода - един за предните пръскалки и един за задната. Като натисна лоста напред да пръска отзад се включва и чистачката, на като го дръпна към мен да пръска отпред, само пръска без да се вкл. чистачките - това явно си е фабрично, защото доста колеги от форума са споделили, че и при тях като пръска отпред не се вкл. чистачките.Та въпроса ми е след като моторчето е едно с два маркуча кое спира примерно да не пръска отпред, а само отзад или обратното. Моята логика, е че щом моторчето е едно винаги трябва да пръска и отпред и от зад ама не е така.Мислех как може да е направено - може да е с електромагнитни вентили (много скъпо, не ми се вярва) и според мен по-вероятно е да се обръща посоката, в която се върти моторчето и така един път да изтласква водата към предното стъкло и като се завърти обратно към задното.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Humppa
С риск да де оспами още повече темата...И аз имам проблеми със задната чистачка. Преди известно време изведнъж започна здраво да "цъка" релето на моторчето на задната чистачка, свалих кората на 3-та врата и просто изключих захранването. Всичко изглеждаше нормално по релето и моторчето. Сега си стои изключено.Някой да е имал подобен проблем?
Коментар
-
Humppa написа:С риск да де оспами още повече темата...И аз имам проблеми със задната чистачка. Преди известно време изведнъж започна здраво да "цъка" релето на моторчето на задната чистачка, свалих кората на 3-та врата и просто изключих захранването. Всичко изглеждаше нормално по релето и моторчето. Сега си стои изключено.Някой да е имал подобен проблем?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар