Тази сутрин установих, че предния капак на Пунтото не се отваря. Издърпвам ръчката под волана. Чува се само едно тихо "Цък" и нищо повече.Някой знае ли какво трябва да направя и как да го отворя капака!?Колата е 1998 година.Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не се отваря предния капак на Пунто
Collapse
X
-
Колега при мен от време на време прави същият номер. Като дръпнеш ръчката, минаваш отпред и натискаш хубаво капака точно над ключалката. После пак влизаш вътре и дърпаш отново и той се отваря. Смазваш после ключаката отпред и се оправя. При мен така се оправи това. Успех!Fiat Punto 1.7TD
Mazda 626 2.0
Fiat Croma 2.4 Multijet
-
... да ама понякога си требат двама души... единия стои при капака и първо натиска надолу, а другия от към купето в този момент дърпа жилото и тогава първия дърпа капака нагоре. А що се касае гумените тампони и съвета да ги отвие за да се приповдигне капака нагоре... не знам... При мен ефекта беше точно обратен, като ги навих малко нагоре и капака съвсем отказа да се отваря... след горе-споменатата процедура от двама души, навих тампоните надолу и капака започна да се отваря без проблеми...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Благодаря за всички отговори!Резултата: закарах колата при познат тенекиджия. Оказа се, че се разхлабила гайката на затварящия механизъм и той е затанал малко на криво в ключалката и за това не може да се отвори. С много усилия успяхме да го изправим и капака се отвори. Майстора затегна гайлката и това беше. Обаче незнам дали няма пак да се разтегне и отново да се изправя пред същия проблем?! Както и да е -за сега работи ...
Коментар
-
kiroshopa написа:Благодаря за всички отговори! Обаче незнам дали няма пак да се разтегне и отново да се изправя пред същия проблем?! Както и да е -за сега работи ...FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
kiroshopa написа:Благодаря за всички отговори!Резултата: закарах колата при познат тенекиджия. Оказа се, че се разхлабила гайката на затварящия механизъм и той е затанал малко на криво в ключалката и за това не може да се отвори. С много усилия успяхме да го изправим и капака се отвори. Майстора затегна гайлката и това беше. Обаче незнам дали няма пак да се разтегне и отново да се изправя пред същия проблем?! Както и да е -за сега работи ...Мерцедес-SPRINTER 312 - 2,9TDI 122кс...МОЩНИЯ КАТЪР
ФОРД И ЦИГАНИН ЗИМАТА НЕ РАБОТЯТ - Лично наблюдение...Някой да ме обори??????Мицубиши Каризма , бензин , автоматик, климатроник
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар