Та колеги питането ми е следното.... Няма да ви занимавам с това колко ми гори колата , много,малко - гори колкото и сипя В събота се возих при един приятел, който е с Renault Scenic 1.5 дизел. Забелязахме, че при спускане когато колата е на скорост и не й се подава никаква газ на компютъра показваше моментен разход 0 L, a когато изключи от скорост пак по нанадолно пак без да подава газ му показваше разход 1-1,2 L. Та питането ми е при brava като моята на същия принцип ли е, когато съм на скорост без подаване на газ гори по малко от колкото на свободна без подаване на газ или греша?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане относно разход на гориво.
Collapse
X
-
При определени условия - температура на външния въздух, температура на двигателя, обороти. Не знам дали има и други, но като цяло отговора е "да". Идеята е че на свободна трябва някой да върти двигателя и си ходи гориво за празния ход. Като си на скорост колата с движението си върти двигателя и пускането на гориво става излишно.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Dandi написа:Чувал съм че това не важи при карбураторни коли и пълни инжекции с обикновенни газовиФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар