Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане относно разход на гориво.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане относно разход на гориво.

Та колеги питането ми е следното.... Няма да ви занимавам с това колко ми гори колата , много,малко - гори колкото и сипя В събота се возих при един приятел, който е с Renault Scenic 1.5 дизел. Забелязахме, че при спускане когато колата е на скорост и не й се подава никаква газ на компютъра показваше моментен разход 0 L, a когато изключи от скорост пак по нанадолно пак без да подава газ му показваше разход 1-1,2 L. Та питането ми е при brava като моята на същия принцип ли е, когато съм на скорост без подаване на газ гори по малко от колкото на свободна без подаване на газ или греша?
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Ами така е! Гори по-малко на скорост от колкото на свободна.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

При определени условия - температура на външния въздух, температура на двигателя, обороти. Не знам дали има и други, но като цяло отговора е "да". Идеята е че на свободна трябва някой да върти двигателя и си ходи гориво за празния ход. Като си на скорост колата с движението си върти двигателя и пускането на гориво става излишно.
      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Благодаря за отговорите момчета.
        Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Дам колега така е.На скорост без газ колата харчи 0/100Принудителен празен ход. Колата задвижва мотора а не мотора колата.Чувал съм че това не важи при карбураторни коли и пълни инжекции с обикновенни газови
          VTS 16V

Коментар

А при мен дали ще важи - моноинжекция с обикновена метанова? Но на 5-та без газ доста по-малка инерция има де. То направо си е като лека спирачка, иначе на свободна съм ги правил 140 по инерция, а на 5-та ми се убива скоростта като е без газ.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Dandi написа:
              Чувал съм че това не важи при карбураторни коли и пълни инжекции с обикновенни газови
              при всички газори е така.ако си на газ и на скорост пак си харчи. до колкото съм запознат спирането на горивото става с дюзата а на газ тя не играе за това каквато и да е газова уредва винаги си харчи като си на скорост и по нанадолно.
              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
              182A4.000 IAW49F
              LPG - Lovato EasyFast
              ----------------------------
              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Газовия инжекцион нали впръсква директно в дюзите
                VTS 16V

Коментар

Working...
                X