Не знам какво по дяволите стана днес ... никога не се беше случвало ... просто влизам си в колата и не виждам нищо навън ... казах си - добре, случва се ... включих подгрявката на задното, запалих и включих парното на макс, вътрешен въздух да духа в предното стъкло ... двигателя загря до половината (само от стоене на място), почти никакъв напредък ... задното стъкло едва едва се вижда, че се "разпотява"... накрая реших, че в движение ще се оправи и когато имах видимост в долната половина на предното стъкло реших да рискувам и да тръгна (4-те странични ги избърсах с ръкав ... нямаше начин ...) ... Тръгвам аз и свалям прозорците до долу ... никаква разлика ... чак след около 3-4 минути каране предното стъкло успя да се оправи и то не напълно ... горе-долу на половината път от центъра до м.р. при спокойно каране успя да се оправи ... задното - същата работа, подгрявката я спрях чак след околовръстното, защото още не си беше свършила работата ...Та, нормално ли е да са така изпотени като вляза в колата, след като вън не е валяло от вчера, пътя е сух, само на места мокър, не съм включвал нито парно, нито климатик, клапата е настроена на вътрешен въздух ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стъклата ми бяха АААДСКИ изпотени !!!
Collapse
X
-
На мен на "вътрешен въздух" ми се запотяват повеко. Но пък не е и нормално да са толкоз замъглени... Знам лиSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Огледай добре прозорците. Може да не си ги затворил много добре и да е влязла вода. По мои наблюдения, няма универсална рецепта за справяне с влагата. Понякога пускам студен въздух и той изчиства стъклото, понякога го изчиства топъл.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Има решение на проблема ви колеги има препарат за прозорци против изпотяване конденз и тн. не знам под какво име се продава и дали се продава на българския пазар на мен ми дадоха мостра от германия за стъклата в дома вчера си напръсках стъклата и ги минах с парцал. Резултата като се качих в колата с още един човек (което означава повече влага и изпотяване ) след 5 мин каране се появи съвсем мъничко петънце на предния прозорец и то си личеше че явно е защото съм пропуснал да го мина. И да спомена ПАРНОТО БЕШЕ НА 0. Така че издирвайте такъв препарат.Fiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
-
С този http://www.sonax.de/sonax-e/katalog_...product=355041 препарат опитвал ли е някой има ли ефект?Ето още един http://www.merkury-plus.com/products/ctp/ctp21012.htmlFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:С този http://www.sonax.de/sonax-e/katalog_...product=355041 препарат опитвал ли е някой има ли ефект?Ето още един http://www.merkury-plus.com/products/ctp/ctp21012.html
Коментар
-
Никакви препарати гнусни не цапайте по стъклата.Колата си има копче за движение в тунел за спиране на атмосферен въздух, и ако е включен- стъклата ще са потни даже и със слюнка да ги намажете! :D Просто за мъгливо време- трябва да се осигури достъп на външен въздух и да се смени поленовия филтър за входящ въздух в отделението при чистачките.GO ! :D :D :DBrava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Е този, който сложих аз не беше мазен беше като препарат за миене на стъкла с пръскалка. Преди малко като карах видях, че задния прозорец беше изпотен, но само той викам си неможе да бъде бутнах лоста на пред и какво да видя беше изпотен от вън чистачката го отнесе.Fiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
-
един приятел работеше преди в автомивка и ме посъветва да ползвам такъв препарат - каза, че върши перфектна работа ... а това за клапата - моята определено работи, освен това чак днес обърнах внимание на символа за изпотени стъкла на ключа, обикновено го премествам без да погледна, както и всичко останало, което правя в колата, за да не си отвличам вниманието ... Мерси за отговорите ! @Spark - прочетох доста теми и това е проблема - запомнил съм обратното, че трябва клапата да е затворена, т.е. да влиза само вътрешен въздух, а то не било така :DИ тоя външен въздух на парно до край или ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар