Абе пак имам един малак проблем на бравото.Не мога да си пусна задната чистачка казаха ми 4е се пускала като натисне6 лоста напред кам таблото пробвах го пробвах и други варианти но не става.Също и не ми работят чистачките предните на по бавните обороти единствената степен на която работят е когато лост4ето е най отдолу тоест само на най-бързата скорост.Примерно като дам на средната скорост и трагват правят половин оборот и спират посредата на стъклото.От какво може да се получава нещо замърсени мотор4ета ли или...Очаквам предположения...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чистачки
Collapse
X
-
Задната чистачка се пуска като се врътне дясното лостче. Миналата неделя разглабях механизма и го смазах... При мен задната чистачка се движеше, но трудно и не се връщаше докрай винаги. Въпреки, че не беше клеясала оста изобщо, след пръскане с течна грес всичко е ток и жица Виж в търсачката има доста теми, дори със снимки как се разглабя механизма.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
-
dobrotic написа:И моите предни чистачки не тръват като пръскам. Мислех че само при мен е така объркано. Като църкам и ръчно трябва да пусна да се изчисти. А отзад си тръгва автоматично. Дали е фабрично?? Или не е вързано както трябва..
Коментар
-
Да не отварям нова тема... на мен не ми пръска задната чистачка. Като разглабях моторчето проверих и маркучето с дюзите - не са запушени. Естествено успях да проверя само маркучето, което излиза от "тавана" до чистачката - всичко е ОК. Едната клема долу на багажника ми е отчупена, всичко си работи без въпросното пръскане. Но все си мисля, че клемата няма нищо общо с пръскането. Някой ако е имал такъв проблем да каже как го е разрешилFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Да не отварям нова тема... на мен не ми пръска задната чистачка. Като разглабях моторчето проверих и маркучето с дюзите - не са запушени. Естествено успях да проверя само маркучето, което излиза от "тавана" до чистачката - всичко е ОК. Едната клема долу на багажника ми е отчупена, всичко си работи без въпросното пръскане. Но все си мисля, че клемата няма нищо общо с пръскането. Някой ако е имал такъв проблем да каже как го е разрешилFiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
spark написа:Да не отварям нова тема... на мен не ми пръска задната чистачка. Като разглабях моторчето проверих и маркучето с дюзите - не са запушени. Естествено успях да проверя само маркучето, което излиза от "тавана" до чистачката - всичко е ОК. Едната клема долу на багажника ми е отчупена, всичко си работи без въпросното пръскане. Но все си мисля, че клемата няма нищо общо с пръскането. Някой ако е имал такъв проблем да каже как го е разрешилНастоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
Определено според модела зависи дали тръгват автоматично или не...на пунтото не тръгват сам си цъкам.Докато на мареа-та тръват сами.Но си има смисъл на мареа-та пръскат по 4 струи от пръскалка и цялото стъкло стане във течност за чистачки,а на пунтото по 2.В сми зимата да не си прецакваш чистачките ,затова на пунтото пръскам 2-3 пъти и тогава пускам чистачките.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар