Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чистачки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чистачки

Абе пак имам един малак проблем на бравото.Не мога да си пусна задната чистачка казаха ми 4е се пускала като натисне6 лоста напред кам таблото пробвах го пробвах и други варианти но не става.Също и не ми работят чистачките предните на по бавните обороти единствената степен на която работят е когато лост4ето е най отдолу тоест само на най-бързата скорост.Примерно като дам на средната скорост и трагват правят половин оборот и спират посредата на стъклото.От какво може да се получава нещо замърсени мотор4ета ли или...Очаквам предположения...
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Задната чистачка се пуска като се врътне дясното лостче. Миналата неделя разглабях механизма и го смазах... При мен задната чистачка се движеше, но трудно и не се връщаше докрай винаги. Въпреки, че не беше клеясала оста изобщо, след пръскане с течна грес всичко е ток и жица Виж в търсачката има доста теми, дори със снимки как се разглабя механизма.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

А бе хора вашите предни чистачки тръгват ли сами като включите пръскалките? Мойте не тръгват и трява да ги пускам всеки път, направо откачам така мн е гадно
      Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Моите поне не тръгват.

Коментар

И моите предни чистачки не тръват като пръскам. Мислех че само при мен е така объркано. Като църкам и ръчно трябва да пусна да се изчисти. А отзад си тръгва автоматично. Дали е фабрично?? Или не е вързано както трябва..
          FIAT Bravo 1,9 JTD GT

Коментар

Моите си тръгват, ама съм с Мими.
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

dobrotic написа:
              И моите предни чистачки не тръват като пръскам. Мислех че само при мен е така объркано. Като църкам и ръчно трябва да пусна да се изчисти. А отзад си тръгва автоматично. Дали е фабрично?? Или не е вързано както трябва..
              "А отзад си тръгва автоматично. Дали е фабрично??" - ДА за Брава/о. В момента не ми се рови за ел. схема. А за проблема с задната чистачка на колегата mitkosoft: Миналата седмица и моята не тръгваше - оказа се нагоряла клема в долния конектор на багажника. След смяна на клемата - всичко е "ток и жици"! :D А в долния линк, към една моя тема за проблем с предните чистачки има постната схема от hit-ko - дано ти помогне схемичката - Моторчето на задните чистачки е с № 26, долу, в дясно, на първата схема - останалото е въпрос на проследяване и замерване!http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...386&highlight=
              BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
              Среден разход на газ

Коментар

Няколко пъти темата за автоматичното стартиране на чистачките с пръскалката е дискутирана. Зависи от модификацията и модела на колата. Някой имат, други не.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Не съм се изразил правилно. Питането ми беше за предните чистачки дали е фабрично да не се задействат при пръскане. Колегата Rokambol ми е отговорил: "Зависи от модификацията и модела на колата." Явно при моето браво не се задействат
                  FIAT Bravo 1,9 JTD GT

Коментар

Да не отварям нова тема... на мен не ми пръска задната чистачка. Като разглабях моторчето проверих и маркучето с дюзите - не са запушени. Естествено успях да проверя само маркучето, което излиза от "тавана" до чистачката - всичко е ОК. Едната клема долу на багажника ми е отчупена, всичко си работи без въпросното пръскане. Но все си мисля, че клемата няма нищо общо с пръскането. Някой ако е имал такъв проблем да каже как го е разрешил

Коментар

spark написа:
                      Да не отварям нова тема... на мен не ми пръска задната чистачка. Като разглабях моторчето проверих и маркучето с дюзите - не са запушени. Естествено успях да проверя само маркучето, което излиза от "тавана" до чистачката - всичко е ОК. Едната клема долу на багажника ми е отчупена, всичко си работи без въпросното пръскане. Но все си мисля, че клемата няма нищо общо с пръскането. Някой ако е имал такъв проблем да каже как го е разрешил
                      Няма нищо общо. Има една клапичка която се разваля. Имаше доста писано. Някъде отпреде под капака се намираше ама ще трябва да се разровиш
                      Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

клапанчето аз го шунтирах, че нямаше откъде да купя. намира се около казанчето на спирачната течност, при мен идва бяло до клапанчето и излиза черно
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

spark написа:
                          Виж тая тема
                          Настоящата - Ford Focus ST
                          Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                          Франкенщайн - R.I.P.
                          Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Определено според модела зависи дали тръгват автоматично или не...на пунтото не тръгват сам си цъкам.Докато на мареа-та тръват сами.Но си има смисъл на мареа-та пръскат по 4 струи от пръскалка и цялото стъкло стане във течност за чистачки,а на пунтото по 2.В сми зимата да не си прецакваш чистачките ,затова на пунтото пръскам 2-3 пъти и тогава пускам чистачките.
                            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Мерси, купих си клапанче за 3лв от магазина на хит-ко в Бургас

Коментар

Working...
                              X