Смятам че за накладки индикацията е друга - с прекъснати линии и оранжева на цвят.Нищо, нека човека да напише какво е като го оправи, стана ми интересно
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свети червената лампа - удивителен знак !
Collapse
X
-
Re: Свети червената лампа - удивителен знак !
jenshen73 написа:... А според мен и Нино е по-скоро от накладки. Когато изтънеят много сериозно - нивото на спирачната течност пада драстично... и свети индикатора.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
dobrotic написа:Същият проблем имах преди 3 дена!!! Присветква ми, ту по-силно ту по-слабо.При мен беше замърсена капачката, в която има 2 пластини, и ако няма достатъчно спирачна течност поплавъка слиза надолу и трябва да даде на контакт и да светне символа (!) на таблото.Значи предприемаш следните коригиращи действия:1)Държиш натиснат бутона, който е най-отгоре на капачката, и проверяваш дали свети (!) на таблото,неудобно е за сам човек, извикай някой да помага. Ако светва силно значи проблемът е друг. В моя случай не светеше, т.е. не дава на контакт вътре;2)Развинтваш капачката на спирачната течност (предварително я изчистваш от боклуци и прах!) и вадиш жиците (има си куплунг).3)Отваряш с отверка бялата пластмаса най отгоре. Подпъхваш я отстрани. Ще се счупат 2 места които са занитени - не се притеснявай, капачката се държи на едни "държачи", ще ги видиш4)Чисиш вътре всичко със спирт и памук, пластините най-вече. Изчисти си и поплавъка.5)По обратен ред сглобяваш всичко, преди да си завинтил капачката провери дали свети (!) като дръпнеш поплавъкаАми това е! Успех!Преди всичко обаче си провери нивото на спирачната течност.Това все пак е моят случай.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Kimi_Raikonen написа:jenshen73 написа:... А според мен и Нино е по-скоро от накладки. Когато изтънеят много сериозно - нивото на спирачната течност пада драстично... и свети индикатора.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
dobrotic написа:Смятам че за накладки индикацията е друга - с прекъснати линии и оранжева на цвят.Нищо, нека човека да напише какво е като го оправи, стана ми интересноnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Tornado написа:Стига сте разсъждавале бре как не се намери някой да постне тази легенда ами само си чешете устите.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=2219
ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Tornado написа:Оспорваш мнението на бат Nino обаче изобщо не си прав в тезата си.Как ще компенсираш разширяващата се камера на предните спирачни цилиндри след като накладките се доближават до диска и освобождават пространство.Помисли реално отново и тогава пиши., преди време приканвах ШЛЯПАЧИТЕ да имат поне МОРАЛНА отговорност като пишат глупости, и същите да ги плещят по кварталните кафенета, но е напразно.Никога не бих се ангажирал да давам мнение за такъв СЕРИОЗЕН АГРЕГАТ като спирачките, ако не съм сигурен.Още повече това го пише в "книжката на потребителя" на абсолютно всеки автомобил!
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
А каква спирачна течност ще препоръчате ( моята не знам кой дот е , какво да правя ?)Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
Rezko написа:А каква спирачна течност ще препоръчате ( моята не знам кой дот е , какво да правя ?)
Коментар
-
dobrotic написа:Погледни си на капачката! Пише "DOT4 only!" (за браво говоря). На едно OMV ми твърдяха че 5.1 може да се долива и е съвместима с 4, но аз не бих рискувал.Правилно ще бъде ако не рискуваш
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Nino написа:Tornado написа:Оспорваш мнението на бат Nino обаче изобщо не си прав в тезата си.Как ще компенсираш разширяващата се камера на предните спирачни цилиндри след като накладките се доближават до диска и освобождават пространство.Помисли реално отново и тогава пиши..., преди време приканвах ШЛЯПАЧИТЕ да имат поне МОРАЛНА отговорност като пишат глупости, и същите да ги плещят по кварталните кафенета, но е напразно....
Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Не защото аз съм казал, защото колата е "казала" (сигнализирала) члез контролния си уред поставен на таблото!!! Обърнала ти е внимание, че е започнало износване на спирачките!Kimi_Raikonen написа:Ха- искаш ли да ти изчисля обема, който се освобождава от преместване на 5-10 мм. от буталцата в супортите и как това се отразява на обема на казанчето! :D :D :D за светване на лампата са нужни спад в два- три сантиметри, а отъняването на феродото намалява нивото с милиметър- два.Ако са нужни на някой и по- точни изчисления- няма проблем. :DГрубите ми сметки на ръка показват разлика при пълно износване на предните накладки- освобождава обем около 15- 20 гр. спирачна течност(общо от 500 гр.), което не би свалило нивото и с 2-3 милиметра, което пък не е предпоставка за задействане на датчика на нивото.Повече с дървени филофофи няма да споря- спирачната система е изчислена да действа до крайното износване на накладките, при това с коефициент 2-3 за презастраховка. :D :D :DSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар