Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свети червената лампа - удивителен знак !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свети червената лампа - удивителен знак !

На някой от вас да му се е случвал същия проблем? Премигва, светва, изгасва, сякаш няма логика. Първо си мислих, че е от дупките, но не е. Няколко пъти забелязах, че като подам газ светва, а като натисна спирачките изгасва. Възмочно ли е да показва, че спирачките ми са за смяна? Или е друго?
    Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'

Тоя удивителен ако не се лъжа, не е ли за инжекциона..по-скоро не прилича на удивителен

Коментар

Удивителния е за ръчната спирачка
      Fiat Brava 1.4 97

Коментар

Ами на ръчната спирачка знака е удивителен Може да си забравил да я свалиш!
        http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

Да, същия удивителен дето е за ръчната спирачка сега свети постоянно.

Коментар

Мислиш ли, че не съм проверил дали е свалена ръчната. Пък и вече седмица свети.Все на ръчна ли ще карам

Коментар

Re: Свети червената лампа - удивителен знак !

tsanibaytchev написа:
              На някой от вас да му се е случвал същия проблем? Премигва, светва, изгасва, сякаш няма логика. Първо си мислих, че е от дупките, но не е. Няколко пъти забелязах, че като подам газ светва, а като натисна спирачките изгасва. Възмочно ли е да показва, че спирачките ми са за смяна? Или е друго?
              Има логика и точно ти показва, че следва ремонт, паднало е нивото е спирачната течност вследствие на износването на спирачните накладки, или дискове, или челюсти на задните, ако си с такива.Апропо, писано е доста пъти за това!
              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Износени накладки. Ако са ОК - ниско ниво на спирачна течност. Но в общи линии НИНО е прав - накладки. Слагаш нови, доливаш нужното количество спирачна течност ако има нужда и си ти. Цена на ремонта - около 40-50лв с накладките.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

tsanibaytchev написа:
                  Спирачна течност си долей
                  Fiat Punto GT

Коментар

fergy написа:
                    tsanibaytchev написа:
                    Спирачна течност си долей
                    Да, но ако е само спирачна течност - трябва да изнамери от къде му се "разходва". А според мен и Нино е по-скоро от накладки. Когато изтънеят много сериозно - нивото на спирачната течност пада драстично... и свети индикатора.
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ако са накладки не би ли трябвало да свети само съседната лампа без удивителната. Също така при мен светваше само когато натисна спирачка, а не когато си поиска
                      Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

мисля, че лампата без удивителната свети само за предните накладки.
                        Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                        182A4.000 IAW49F
                        LPG - Lovato EasyFast
                        ----------------------------
                        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Същият проблем имах преди 3 дена!!! Присветква ми, ту по-силно ту по-слабо.При мен беше замърсена капачката, в която има 2 пластини, и ако няма достатъчно спирачна течност поплавъка слиза надолу и трябва да даде на контакт и да светне символа (!) на таблото.Значи предприемаш следните коригиращи действия:1)Държиш натиснат бутона, който е най-отгоре на капачката, и проверяваш дали свети (!) на таблото,неудобно е за сам човек, извикай някой да помага. Ако светва силно значи проблемът е друг. В моя случай не светеше, т.е. не дава на контакт вътре;2)Развинтваш капачката на спирачната течност (предварително я изчистваш от боклуци и прах!) и вадиш жиците (има си куплунг).3)Отваряш с отверка бялата пластмаса най отгоре. Подпъхваш я отстрани. Ще се счупат 2 места които са занитени - не се притеснявай, капачката се държи на едни "държачи", ще ги видиш4)Чистиш вътре всичко със спирт и памук, пластините най-вече. Изчисти си и поплавъка.5)По обратен ред сглобяваш всичко, преди да си завинтил капачката провери дали свети (!) като дръпнеш поплавъкаАми това е! Успех! Преди всичко обаче си провери нивото на спирачната течност.Това все пак е моят случай.
                          FIAT Bravo 1,9 JTD GT

Коментар

Аз залагам на износени накладки. Някой по-нагоре беше писал, че този знак свети само за предни накладки-не е точно така, ако и на предните и на задните накладки има датчик, то ще светят всичките. Провери накладките, имат навика този датчик да го слагат в доста горния слой на накладката, т.е има още каране в накладките преди да почне да стърже.
                            Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Точно така износени накладки, буталата излизат навън и нивото на течността спада....при мен при рязко тръгване и спиране лампата пресветваше!Смених задните накладки(ама докато прибера буталата ми се увидя) от тогава всичко спи!
                              now. BMW E39 523i '98 170hp
                              ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                              ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Working...
                              X