Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход Punto 1.2, 75 коня пълна инжекция.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разход Punto 1.2, 75 коня пълна инжекция.

Здравейте, карам Punto 1.2, 75 коня пълна инжекция 94 г., гумите са ми малко по-широчки за модела 185/65/14, но възможно ли е само това да ми вдига разхода на градския цикъл към 12 на 100.

И на двете теми ли трябва да отговорим или само на тази.Възможно е да се повиши разхода от гумите ,но чак пък толкова.С какви гуми трябва да е по книга защото тия 185/65 са му малко големички май.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

165/65/14 са ти гумите "по каталог", а тези с които си са с 26мм по-големи в диаметър. Вдига ти разхода, намаля ти вървежа и с 5км ти бърка километража.И аз по принцип карам с по-големи от препоръчваните гуми, но такива изпаднаха за без пари Сега като сложих зимните със стандартен размер, видимо колата наема по-бързо, а при мен разликата беше "само" 20мм
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Искам и аз да се оплача от висок разход, досега ми даваше градско на бензин 10-12/100, но откакто стана студено ми дава даже над 15/100 и съм в ужас! Иначе съм гледал по параметри, че за този двигател нормалния разход си е 10-11/100. Наистина ли при студено време дава такъв преразход, май ще трябва да ходя на сервиз?? Иначе гумите са 195/50 R15Някакви мнения? Благодаря предварително.

Коментар

"Вдига ти разхода, намаля ти вървежа и бърка километража с 5 км. някаде"

Коментар

Стандартни 165/65 R14 Препоръчителни 185/50 R14 max, а не 185/65-14 в никакъв случай! Това са 185- ките max, при които километража ще е същия,сцеплението лятото- със по- широките- по- добро, но за зимни не повече от стандартните, иначе- опасност от аквапланинг при тази маса на колата и мощност на двигателя. :D
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

krassi75 написа:
              "Вдига ти разхода, намаля ти вървежа и бърка километража с 5 км. някаде"
              Надолу...Карал съм такова чудо, ако го настъпваш сш лапа яко...зависи от тежеста на крака ти, иначе върви та се къса!Пробвай стандартното, смяна на въздушен филтър, свещи...накрая просто ще се окаже че е от задръстванията, аз примерно сега съм с разход 20 на 100 газ, отново...
              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Според мен гумите ти са големи, но като казвате "градско" - това не е някаква постоянна величина....Пътят ми до работата и обратно всеки ден е към 18 км.В задръстване съм половин час на отиване и може и повече на връщане....
                Fiat Punto 1.1 - 1994
                NISSAN Primera 1.6 - 1997

Коментар

Working...
                X