Здравейте колеги.Потърсих из форума но не открих подобен проблем като моя.Случаят е следния:Паля сутринта... всичко нормално изчаквам малко да поработи на място и тръгвам за работа ... и след малко ми светва лампата за маслото ... гася двигателя .. паля отново и всичко си е наред .... и в двата случая се случи сутрин рано ... студено + проливен дъжд ... Случи ми се миналата седмица на 500 метра от паркинга ... днес отново, 2 мин след като запалих, дори не бях потеглил, но в допълнение и Fiat CODE се намеси ... изкарах ключа, вкарах го запали си и без проблеми стигнах до офиса. Сега на връщане никакви проблеми.маслото си е на нормалното ниво, сменено е преди ~ 300 км. Selenia Gold му сложиха Отдавам това най вероятно на някой датчик .... дайте съвет, че ми е малко притеснено Благодаря предварително.Поздрави.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново лампата за маслото
Collapse
X
-
Ами колега, това на диагностика няма да се хване.Датчика, който е за налягането маслото е нормално затворен. Ако е лош контакт, както предполагаш, то тогава няма да светне, защото лошия контакт няма да контактува с масата на автомобила и съответно няма да светне лампата на маслото.Има обикновено няколко варианта:- Малко количество на масло - долей масло- Неизправен датчик за налагането на маслото - смени го или преди това виж със сигурност колко е налягането на маслото.- Самата жица на датчика някъде е оголена и замасява - провери я- Прецакана маслена помпа - ами обикновено е последното нещо от изброените неща и е като функция от второто- Менте филтър за маслото - смени гоОбикновено повредата е от някоя от гореизброените.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар