Знам че е писано за съединители доста из форума, но не се ориентирах нещо из мненията, така че ако някой се е оправил от това да помага защото ще го засиля някъде това Браво Взех колата(Bravo 1.6 16V) 2005г. След половин година ми скъса жило на съединител. Смених жилото. След няколко месеца го скъса пак и тогава смених направо съединителя(Майстора ми каза че е Валео ама нали знаете тогава пък грам не отбирах, не че сега...), за известно време беше супер мек. С новия съединител карах докато не започна да се смъква ниско самия педал и стана супер твърд. Преди 2 месеца смених жилото във Вантотрейд. Около месец беше супер, ама верно супер като ми казаха, че не бил прокаран правилно, после пак видимо се смъкна. Закарах го пак във Ванто, където го натегнаха. В момента педала е супер твърд и е около 1 см по ниско от спирачката. Направо какво да обяснявам повече. Ако някой се е оправил след такава простотия да помага или да насочи към майстор който разбира. Аз мога да си го натегна ама резултата е че педала се вдига на горе но твърдостта си остава, а и не може да се натяга вечно явно ще скъса някой слънчев ден. На пластмасовия накрайник на жилото му сложих 1 гайка за контра щото може би ви се е случвало педала да изщрака и да пропадне 2-3 сантиметра - не вярвам това да е фатално, защото педала се втвърдява и бе това, а пластмасата поддава защото усилията а натиснеш стават зверски, направо не си усещаш крака след градско.Мерси предварително за всички коментари.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблемно жило или съединител
Collapse
X
-
Виж тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=3974 . Аз от както съм с фиат го правя само при тях и до сега не съм имал оплаквания. Петък точно сменях съединител и термостат при тях. След смяната им възникна друг корено различен проблем, което стана към 19:00, момчетата стояха до 22:00 (в петък вечер) за да ми оправят колата и да не се налага следващо ходене през идната седмица. Няма да навлизам в подробности, но в малко сервизи биха постъпили така. Преди да ги намеря много патих със старата си кола по разни знайни и незнайни софийски майстори. Не се чуди и отивай там.Lancia Y, 1.2, 60
-
и аз съм изпадал в подобна ситуацияспоред мен проблема идва от това:при натягане на жилото, се върти цялото жило и по този начин се усуквана мястото на усукването диаметърът е по-голямточно там започва триене, протрива се и започва триене на металната часттам се разкъсват металните телове , задират, педала се втвърдява е жилото се късазатова при натягане, трябва жилото да е "застопорено"
Коментар
-
3p написа:Виж тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=3974 . Аз от както съм с фиат го правя само при тях и до сега не съм имал оплаквания. Петък точно сменях съединител и термостат при тях. След смяната им възникна друг корено различен проблем, което стана към 19:00, момчетата стояха до 22:00 (в петък вечер) за да ми оправят колата и да не се налага следващо ходене през идната седмица. Няма да навлизам в подробности, но в малко сервизи биха постъпили така. Преди да ги намеря много патих със старата си кола по разни знайни и незнайни софийски майстори. Не се чуди и отивай там.
Коментар
-
sev написа:и аз съм изпадал в подобна ситуацияспоред мен проблема идва от това:при натягане на жилото, се върти цялото жило и по този начин се усуквана мястото на усукването диаметърът е по-голямточно там започва триене, протрива се и започва триене на металната часттам се разкъсват металните телове , задират, педала се втвърдява е жилото се късазатова при натягане, трябва жилото да е "застопорено"
Коментар
-
Re: Проблемно жило или съединител
Georgi написа:....ама нали знаете тогава пък грам не отбирах, не че сега....Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Аз също имах 2 пъти тоя проблем с проклетото жило. Накрая с гресиране и прекарване по правилния път нещата "заспаха".При мен се чупеше една пластмасова кука на която се закача педала. Накрая и нея ми направиха от метал и сега е ОК.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ами момчета много мерси на всички ама аз днес скъсах жило да го... , (special thankas на sandeto щото вчера ми даде съвет точно на време ) Само дето не позна, за щастие, къде ще скъсам уцелих го точно пред офиса на околовръсното та нямаше проблеми да подкарам на първа. Звънях в сервиза който ми препоръчахте ама ме оставиха за другата седмица щото са претрупани, явно пипат момчетата, а колата нещо не дочака. Ще пиша какво става. Мерси пак на всички.
Коментар
-
Georgi написа:Ами момчета много мерси на всички ама аз днес скъсах жило да го... , (special thankas на sandeto щото вчера ми даде съвет точно на време ) Само дето не позна, за щастие, къде ще скъсам уцелих го точно пред офиса на околовръсното та нямаше проблеми да подкарам на първа. Звънях в сервиза който ми препоръчахте ама ме оставиха за другата седмица щото са претрупани, явно пипат момчетата, а колата нещо не дочака. Ще пиша какво става. Мерси пак на всички.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар