Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Взаимозаменяемост на двигатели !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Взаимозаменяемост на двигатели !

Двигателя на ХГТ-то има ли аналог в другите модели на фиат или сродни такива ??? Ако някой продава двигател да свирка !интересува ме дали може да се сложи направо друг двигател със същата електроника и т.н. !приемам всякакви съвети и предложения !!ХГТ-то геройски загина
    фиатче Браво 2.0

как бе братле , какво му се случи?иначе всички петаци би трябвало да са съвместими - вграждат се във Марея, Купе и Либра - НО трябва да се провери със сигурност дали са на 100% заменяеми преди да предприемеш нещо....
    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

е то още преди месец стана ! ама тъй като не ми е на сърце вече фиата не ми се занимаваше да го правяпосле реших да си играя да го тунинговам и т.н., ама няма смисъл за подобна барака излишни пари да наливам при положение, че колегата Токо си подарява своя !После мислих да купя на Токо и от 2-та да събера един ама гаранция, че неговия двигател е читав няма ...Сега реших да го направя и ще го подаря на брато, а аз си търся друга кола .Но идея си нямам какъв двигател може да се вгради и дали някой го е правил !И тъй като винаги съм поддържал колите си в перфектно състояние искам и тази да е така !!!иначе на старият двигател биелите излезнаха през картера коляновият вал е станал 8-ка селенията рейсинга отиде зян, блока се е поразцепил малко и така ...преди време Торнадо хубаво викаше да го разкарвам тоя фиат
      фиатче Браво 2.0

Коментар

Ей ама помниш какво съм писал за бензиновите двигатели на Фиат става въпрос при Браво,Брава и Мареа.Беше класацията ми май и ти тогава скочи нали защо съм го класирал толкова назад.Сега разбра защо нали.Иначе са си друго повечето кончета и звука ама как да му робувам на това чудо а?
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          Ей ама помниш какво съм писал за бензиновите двигатели на Фиат става въпрос при Браво,Брава и Мареа.Беше класацията ми май и ти тогава скочи нали защо съм го класирал толкова назад.Сега разбра защо нали.Иначе са си друго повечето кончета и звука ама как да му робувам на това чудо а?
          кеф цена няма ,ама като се замислиш ,може да минеш и без тоя кеф иначе ,не са мо лоши двигателите ама се чупят само по веднъж
          фиатче Браво 2.0

Коментар

егати никой ли няма идея или литература поне
            фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
              е то още преди месец стана ! ама тъй като не ми е на сърце вече фиата не ми се занимаваше да го правяпосле реших да си играя да го тунинговам и т.н., ама няма смисъл за подобна барака излишни пари да наливам при положение, че колегата Токо си подарява своя !После мислих да купя на Токо и от 2-та да събера един ама гаранция, че неговия двигател е читав няма ...Сега реших да го направя и ще го подаря на брато, а аз си търся друга кола .Но идея си нямам какъв двигател може да се вгради и дали някой го е правил !И тъй като винаги съм поддържал колите си в перфектно състояние искам и тази да е така !!!иначе на старият двигател биелите излезнаха през картера коляновият вал е станал 8-ка селенията рейсинга отиде зян, блока се е поразцепил малко и така ...преди време Торнадо хубаво викаше да го разкарвам тоя фиат
              Колега извинявай че те занимавам с глупости ама може ли да опишеш как точно го счупи двигатела, при нормално каране или при яко настъпване ??? Интересно ми е защото и аз съм с такъв двигател , и все си мислех че е двигател който е предвиден да издържа на малко по големи натоварвания !!!
              FIAT BRAVO 2.0 20 HGT

Коментар

при скорост от 120 км/ч карах си кротко под балканската слушах си музика и засичах колко харчи като карам бавно !Без да има никакви признаци преди това ,като колата е карана само със селеняи рейсинг явно не трябва да се кара бавно p.s. май няма решение на проблема да му се невиди
                фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                  при скорост от 120 км/ч карах си кротко под балканската слушах си музика и засичах колко харчи като карам бавно !Без да има никакви признаци преди това ,като колата е карана само със селеняи рейсинг явно не трябва да се кара бавно p.s. май няма решение на проблема да му се невиди
                  Много си е добър мотора, ама и най-добрия не може да върви без...... масло, нали? :D

Коментар

Решението е същия двигател втора употеба с уговорка за мерене на компресия и налягане на маслото след запалване и да се хакне собствената електроника и си каубой!
                    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
                      Решението е същия двигател втора употеба с уговорка за мерене на компресия и налягане на маслото след запалване и да се хакне собствената електроника и си каубой!
                      Точно казано,но межеш да го вземеш и с ЕКУ-то.
                      Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

hit-ko написа:
                        tomazo написа:
                        Много си е добър мотора, ама и най-добрия не може да върви без...... масло, нали? :D
                        :D имаше ама изтече ,утре ако е удобно към обед да ти звънна да дадеш съвет или идея че от всички майстори и разбирачи само на теб имам доверие но за съжаление си на 330 км
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                        X