Здравейте колеги!Шофирам от 11год. и бях горд че нямах ПТП но неизбежното се случи и на мен.На 21.09.07 бях паркирал пред работата когато "шофьор" на камион ми чукна бравото отзад.последиците бяха-смачкана 3-та врата счупено задно стъкло и заден ляв стоп .От застрахователната ком./Лев-инс/казаха че ще чакам 15 раб.дни който си минаха отдавна.Та въпроса ми е-трябва ли да си чакам кротко да се обадят?2-някой има ли опит с тях/лев-инс/ и дали покриват щетите горе-долу?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет относно ГО
Collapse
X
-
Аз имам опит - взимах пари от една щета. Дадоха ми много добри пари - чак се очудих. Иначе ако чакаш - ще има да чакаш .. Взимаш полицата и им звъниш .. те те питат за номера на полицата и след това ти казват дали е излязла щетата. Няма какво да чакаш - направо грабвай телефона.Между другото - щом ти не си виновен това означава че още нямаш ПТП а само си бил жертва на такова.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Смятам, че обаждане веднъж седмично си е абсолютно допустимо от твоя страна. Това с тона си е лично техен проблем, да не те притеснява. Аз бих звънял през ден, а знам че има хора дето биха звъняли всеки ден. Все някъде са разписани сроковете в които трябва да се дават парите. Аз всъщност бих звъннал в централата в София да питам - какво става. От опит знам, че това размърдва доста задници.
Коментар
-
Аз също взимах щета от Лев-Инс и останах много доволен. Вярно, че бавят, но за по-големите щети се назначава комисия, която ги одобрява. Но си заслужава чакането определено! Аз чаках почти 2 месеца, защото комисията се събирала рядко и чакат май да дойдат повече щети с висока стойност. Успех!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Marea Bipower написа:За лев инс не знам, но дженерали изплащат максимум на 4тия ден нищо че срока е 15 дни /работни/.А колеги какво стана с това, че ако нямаш ПТП ти е по- ниска ГО?Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Щом е горе долу сменяй ги....иначе ти се обаждаш за проверка дали ти е готова щетата и се поинтересувай как стоят нещата.По принцип си е 15 дена щото се съдет или там разбират със на виновния за гражданската ала бала,виж ти ако си виновен е до 5 дена,има и за 1 ден но тва е за каско над 345лв и кола до 12 години.така е при армеец.мен като ме удари 1 отзад си платиха доста добре вярно чках 15 дена амаLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар