Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно ГО

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Съвет относно ГО

    Здравейте колеги!Шофирам от 11год. и бях горд че нямах ПТП но неизбежното се случи и на мен.На 21.09.07 бях паркирал пред работата когато "шофьор" на камион ми чукна бравото отзад.последиците бяха-смачкана 3-та врата счупено задно стъкло и заден ляв стоп .От застрахователната ком./Лев-инс/казаха че ще чакам 15 раб.дни който си минаха отдавна.Та въпроса ми е-трябва ли да си чакам кротко да се обадят?2-някой има ли опит с тях/лев-инс/ и дали покриват щетите горе-долу?
    Renault Laguna 1,9 dci 2002

    #2
    Е, разбира се че трябва да им се обадиш ако закъсняват. Все пак си гониш интереса. Ти какво, притесняваш се да не ти се разсърдят?!Баси, втори пореден ден пред вкъщи виждам как паркиращи назад блъскат чужда кола - и бягат. Не е държава това и не сме хора ние.

    Коментар


      #3
      Аз имам опит - взимах пари от една щета. Дадоха ми много добри пари - чак се очудих. Иначе ако чакаш - ще има да чакаш .. Взимаш полицата и им звъниш .. те те питат за номера на полицата и след това ти казват дали е излязла щетата. Няма какво да чакаш - направо грабвай телефона.Между другото - щом ти не си виновен това означава че още нямаш ПТП а само си бил жертва на такова.
      Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

      Коментар


        #4
        обадих се миналата седмица и с доста сърдит тон ми казаха че щом не са се обадили значи парите не били дошли!
        Renault Laguna 1,9 dci 2002

        Коментар


          #5
          Смятам, че обаждане веднъж седмично си е абсолютно допустимо от твоя страна. Това с тона си е лично техен проблем, да не те притеснява. Аз бих звънял през ден, а знам че има хора дето биха звъняли всеки ден. Все някъде са разписани сроковете в които трябва да се дават парите. Аз всъщност бих звъннал в централата в София да питам - какво става. От опит знам, че това размърдва доста задници.

          Коментар


            #6
            и още нещо-в мен има само един лист"Опис-заключение" и то копие!чудя се това ли е всичко
            Renault Laguna 1,9 dci 2002

            Коментар


              #7
              За лев инс не знам, но дженерали изплащат максимум на четвъртия ден нищо че срока е 15 дни /работни/. А колеги какво стана с това, че ако нямаш ПТП ти е по- ниска ГО?

              Коментар


                #8
                Аз също взимах щета от Лев-Инс и останах много доволен. Вярно, че бавят, но за по-големите щети се назначава комисия, която ги одобрява. Но си заслужава чакането определено! Аз чаках почти 2 месеца, защото комисията се събирала рядко и чакат май да дойдат повече щети с висока стойност. Успех!
                Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                Коментар


                  #9
                  Marea Bipower написа:
                  За лев инс не знам, но дженерали изплащат максимум на 4тия ден нищо че срока е 15 дни /работни/.А колеги какво стана с това, че ако нямаш ПТП ти е по- ниска ГО?
                  Пак казвам - води се че имаш ПТП само ако ти си виновен за него. Ако не си - нямаш ПТПА за сърдития тон - и да е излезла щетата тонът пак ще е такъв. И проблема наистина си е техен както един колега е казал по-нагоре. Аз на твое място бих им се обаждал през ден - демек понеделник, сряда и петък. Да се сърдят колкото си искат ... има си оказани срокове и те не ги спазват - те са виновни и да се сърдят на себе си.
                  Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

                  Коментар


                    #10
                    току що се връщам от Лев-инс!били ме търсели но аз не съм отговарял!!!колкото до парите-горе долу покриха разходите
                    Renault Laguna 1,9 dci 2002

                    Коментар


                      #11
                      Щом е горе долу сменяй ги....иначе ти се обаждаш за проверка дали ти е готова щетата и се поинтересувай как стоят нещата.По принцип си е 15 дена щото се съдет или там разбират със на виновния за гражданската ала бала,виж ти ако си виновен е до 5 дена,има и за 1 ден но тва е за каско над 345лв и кола до 12 години.така е при армеец.мен като ме удари 1 отзад си платиха доста добре вярно чках 15 дена ама
                      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

                      Коментар

                      Working...
                      X