Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капак ангренажен ремък - Пунто 1.1 94 г. - въпрос със снимка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Капак ангренажен ремък - Пунто 1.1 94 г. - въпрос със снимка

Привет!Имам следния въпрос и прилагам снимка.Капакът на ангренажния ремък не се затваря, по-точно затваря се но веднага пак зейва. Един майстор ми каза че е счупен, но той май не е специалист по тази част.Мисля да купя нов и да ми го сложат някъде. Вие какво ще кажете?
    Прикачени файлове
    Punto 1.9 JTD 2003
    Ex Punto 1.1 1994

На много коли съм виждал зейнал капак - като че ли сам се изкривява и се отваря, вероятно от нагряването вътре в двигателя.
    Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Мислиш ли че трябва да ме притеснява?
      Punto 1.9 JTD 2003
      Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Щом успяваш да го затвориш защо не помислиш да го закрепиш в затворено положение по някакъв начин.С планка според мястото и конструкцията.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Отворен капак на Ангренажен ремък си е за притеснение. Не те съветвам да забравиш прблема и да продължиш да караш така!
          Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

И на мене капака ми е поотворен,но причината е че преди няколко месеца сменявах датчик на коляновия вал /оказа се напразно/ а точно кабела на тоя датчик върви по ръба на кутията а пък буксата също се държи за нея и понеже новия датчик е малко по-различен от стария пречи на кутия да се затвори плътно, но мисля че това не е голям проблем,щото все пак биха ми казали в сервиза където сменях датчика.
            Фиат Пунто 1,2 HSD

Коментар

нова каапк струва 15 тина лева във ЕВРО 07 сменяй го и си свиркай
              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

И моя капак зееше, има едни пластмасови ушички хванати с винтчета за двигателя. Мисля че бяха 2. Едно отзад, едно отпред. Встрани долу има дупка в която също има винт. Ушичките лесно се чупят, защото са тънки и няма как да се захване и зее. Аз съм си направил две планки дето да държат капака и съм завил винтчетата където са били учичките. Но най-хубаво си е да си е здраво. Не знаех че продават и то само за 15 лв. Заслужава си да го затвориш добре. Ако се намокри ангренажен ремък не знам какви са последствията.
                Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

Благодаря за отговорите - още днес ще купя капак. Но за неговата смяна май вече ще ходя при майстор, че не съм много сръчен
                  Punto 1.9 JTD 2003
                  Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Working...
                  X