Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак главата на двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пак главата на двигателя

Сега да си кажа болката, тази година пак ще правя главата (миналата я правих пак) за трети пътсега по спомен от миналата година имах едни язвички по челото на блока, обаче ми се стори, че ако сложа гарнитурата от горе, тези язвички се захлупват добре и няма да създават проблеми(явно грешка)първия път главата ми я прави един монтьор, дето не смени болтовете и те се оказаха разтегленитогава ми текна около четвърти цилиндър.Втория път си я правих аз уж всичко като по учебник, ама сега текна от първи цилиндър, главата не е крива обаче имам съмнения, че ми пробутаха кофти гарнитура(плюс язвичките на блока)казаха ми че язвичките може да се запълнят с течен метал и според едим монтьор не създавали повече проблемидруг ми предложи да се направи заварка ,но после трябва задължително да се прави основен ремонт,защото блока ще се изметне леко по случай заварката.бях виждал в каталога на локтайд едно лепило за гарнитури, където твърдяха, че ако се отстрани старата гарнитура цяла и се намаже с него може да се постави пак,но в представителя на локтайд в пловдив казаха че от десет години не са го били внасяли.За главата е по лесно, ако има язви ,ще се завари на аргон и после шлайф и е като нова.Да питам сега има ли някой дето е преживял подобна история и как се е оправил?Мотора не съм го разглобил още, доливам му по едно шише с вода на ден и чакам малко да се стопли.За капак на това и термостата блокира отворен.Има ли някой от пловдив приспособление за разглобяване на клапани, ще черпя, щото така и ще я разглобявам, поне и гумичките да сменя че старите са на 20 000 км.
    типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
    хюндай акцент 1.5 CNG
    киа каренс +метан

Ето тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=18859
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Коментар

стягаш болтовете както трябва? изключвам варинта крива глава само заради твоето уверение, че не е, но сигурен ли си? зависи къде са язвичките, ако са близо до цилиндрите и има някаква пряка връзка на цилиндъра с язвичката е ясно, че ще го издуха. иначе си мисля, че ще ти е по-евтино, по-лесно и по-сигурно да си вземеш друга глава, макар и необорудвана
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

язвичките са на блока а не на главата, а за това приспособление се сетих ,ама първо ще потърся лостов механизъм, днес гледах течен метал в метро, ама издържа само до 70 градуса.
        типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
        хюндай акцент 1.5 CNG
        киа каренс +метан

Коментар

според мен язвичките не са проблема ... най вероятно кофти гарнитури или спукана глава ... каква марка са гарнитурите само не ми казвай Гласер ... и обезмасли ли всичко хубаво преди да затвориш мотора
          Madness Motorsport
          (\__/)
          (='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
          (")_(") signature to help him gain world domination.

Коментар

Working...
          X