Днес, когато реших да си сменя гумите се оказа, че едната резба на предната главина е изядена. Какво е чудното обаче. Направих си два комплекта гуми с джанти, за да ги сменям по-лесно. Летните са от Алфа и се оказа, че са пилени, направих си ги с метални пръстени и ги сложих като махнахме фиксиращите болтове. При тази смяна на същата главина един болт излезе гладък след навиването. Казаха ми, че е му била крива резбата. Смених го с друг и когато го навиха ръчно всичко беше ОК. Сега когато ги сваляха пак излязоха без проблем. Зимните ми джанти са стоманени, това са джантите, с които купих колата, при слагането им единият болт заяде на същото място. Старите джанти са си с фиксиращи болтове, а болтовете за зимните и летните джанти са два комплекта. Там искам да попитам - проблем ли е, че карам само с три болта на предната дясна гума? Може ли да се направи нова резба на мястото на изядената? Възможно ли е от пренавит болт при първата смяна ( онзи гладкия, дето ми казаха, че е дефектен) да се изяла резбата от пренавиването му? Колко струва един нов спирачен диск? Лесно ли се сменя?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изядена резба на предна главина.
Collapse
X
-
Аз не бих управлявал автомобила си така дълго време.В първия удобен момент ще сменям.Въпроса при теб е да се уточни автомобила ти с АБС ли е и кой е номенклатурния номер на главината.Относно цената ето тук http://axm-auto.com/ може да погледнеш.Вярвам ,че с доставката по куриерска фирма от hit-ko няма да ти излезе повече от 40лв.Някой да не си помисли ,че работя на процент при hit-ko.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Аз не бих управлявал автомобила си така дълго време.В първия удобен момент ще сменям.Въпроса при теб е да се уточни автомобила ти с АБС ли е и кой е номенклатурния номер на главината.Относно цената ето тук http://axm-auto.com/ може да погледнеш.Вярвам ,че с доставката по куриерска фирма от hit-ko няма да ти излезе повече от 40лв.Някой да не си помисли ,че работя на процент при hit-ko.
Коментар
-
Има и други начини и магарии за нарязване на резба,поставяне на друг болт отвътре навън ама това са магарии и не си заслужава.Относно hit-ko и аз се надявам скоро да се завърнем живи и здрави.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
можеш да караш и на два болта ако става на въпрос но не е хубаво. а за ремонт на резбата използвай "пружинки" това са комплекти за точен размер резба мосля че на теб ти трябва 14х1.5 но проблема е да намериш някой който има такъв комплект защото ако тръгнеш да купуваш струва над 100лв и не си заслужава.P.S. за тези които ще кажат че това е афиф работа да говорят след като видят за какво става на въпрос. за лично съм слагал на 3 места такива пружинки. на подвревна свещ 10х1 на болт за глава 12х1.25 и на централен болт на полуоска 18х1.75 който се стяга с 350Nm.FIAT Marea 1.9TD/100
Коментар
-
zombaiko написа:а за ремонт на резбата използвай "пружинки" това са комплекти за точен размер резба мосля че на теб ти трябва 14х1.5Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Само на единият болт се получава така. Когато се навие на ръка обаче няма проблем. КАзват, че се замазвала резбата , но е по-добре така отколкото на три болта. Относно навиването на резбата. Верно ли е че на главината имало четри гайки и те можело да се избият и да се сложи нова на мястото на тази с изядена резба?Fiat Brava_EL 1.6 16V 103hp
Коментар
-
maiden написа:Въпросните пружини за резби къде се продават ?12х1.25 са на Фиат и Лада, да.FIAT Marea 1.9TD/100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар