Здравейте,Вече цяла седмица чете мнения из форума за Брава - за положителни и отрицателни страни. Останах с впечатлението, че общото мнение на хората за Fiat и като цяло за италиаските коли, не е на базата на опит и поне що се отнася за съвременните автомобили идващи от Апенините.Така и избора попадна на Fiat Brava за семеен автомобил. Красива кола, със спортна визия и сравнително евтина подръжка. Имам въпроси свързани със самата покупка на автомобила, ще бъде докарана на автовоз.Тъй като не е в България и не мога да го "прегледат" обстойно в някой сервиз, а трябва да реша до утре сутринта дали ще поема риска за покупката на автомобил, за който нищо незнам като изключим, че е Fiat Brava 1.4 12V 1997г. тъмно син металик, с климатик, на 118000-128000км(не помня с точност) и още някоя друга стандартна екстра.Как да процедирам: 1. по отношение на самата кола, 2. по отношение на договарянето на цената?Тази вечер е денят за размисъл, до утре сутринта(събота 20.08.2005г.) трябва да съм взел окончателно решение.Очаквам вашите съвети.Надявам се да съм подбрал подходящ раздел за пускане на моята тема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дистанционна покупка на Fiat Brava 1.4 12V 1997г.
Collapse
X
-
Re: Дистанционна покупка на Fiat Brava 1.4 12V 1997г.
linden написа:до утре сутринта(събота 20.08.2005г.)Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
-
linden написа:Здравейте,Вече цяла седмица чете мнения из форума за Брава - за положителни и отрицателни страни. Останах с впечатлението, че общото мнение на хората за Fiat и като цяло за италиаските коли, не е на базата на опит и поне що се отнася за съвременните автомобили идващи от Апенините.Така и избора попадна на Fiat Brava за семеен автомобил. Красива кола, със спортна визия и сравнително евтина подръжка. Имам въпроси свързани със самата покупка на автомобила, ще бъде докарана на автовоз.Тъй като не е в България и не мога да го "прегледат" обстойно в някой сервиз, а трябва да реша до утре сутринта дали ще поема риска за покупката на автомобил, за който нищо незнам като изключим, че е Fiat Brava 1.4 12V 1997г. тъмно син металик, с климатик, на 118000-128000км(не помня с точност) и още някоя друга стандартна екстра.Как да процедирам: 1. по отношение на самата кола, 2. по отношение на договарянето на цената?Тази вечер е денят за размисъл, до утре сутринта(събота 20.08.2005г.) трябва да съм взел окончателно решение.Очаквам вашите съвети.Надявам се да съм подбрал подходящ раздел за пускане на моята тема.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Благодаря за бързото отзоваване.Да, наистина се стремя и към по-слаб двигател, заради данъци и по-нисък разход на гориво.Не се "съзтезавам", аз съм на принципа: колата е средство за предвижване. Но то средство трябва да отговаря и на определени изискавания: приятна за окото визия, добър мотор и добра ходова част, конфортно и богато на екстри купе - като обобщение: Fiat Brava. При прекрасните ни пътища, по-бързото каране ще причини наложително(и често) сервизно облужване. Иначе колата без митото е 3900лв., много ли са? Няма лети джанти, с един Airbag, незнам да ли стандартния радио касетофон. Относно човека, който избира колата - нито имам, нито нямам доверие. Колата ще се поръча от АВТОКЪЩА в София.Можете да предложите и автокъщи, които са коректни чрез Лично Съобщение, ако трябва да се избягва рекламата.Никога не е късно за едно добре аргументирано мнение. Изглежда съм пуснал обявата в грешния раздел, останах с впечатлението, че съм я пуснал в "Консултации".
Коментар
-
stef написа:linden написа:Здравейте,Вече цяла седмица чете мнения из форума за Брава - за положителни и отрицателни страни. Останах с впечатлението, че общото мнение на хората за Fiat и като цяло за италиаските коли, не е на базата на опит и поне що се отнася за съвременните автомобили идващи от Апенините.Така и избора попадна на Fiat Brava за семеен автомобил. Красива кола, със спортна визия и сравнително евтина подръжка. Имам въпроси свързани със самата покупка на автомобила, ще бъде докарана на автовоз.Тъй като не е в България и не мога да го "прегледат" обстойно в някой сервиз, а трябва да реша до утре сутринта дали ще поема риска за покупката на автомобил, за който нищо незнам като изключим, че е Fiat Brava 1.4 12V 1997г. тъмно син металик, с климатик, на 118000-128000км(не помня с точност) и още някоя друга стандартна екстра.Как да процедирам: 1. по отношение на самата кола, 2. по отношение на договарянето на цената?Тази вечер е денят за размисъл, до утре сутринта(събота 20.08.2005г.) трябва да съм взел окончателно решение.Очаквам вашите съвети.Надявам се да съм подбрал подходящ раздел за пускане на моята тема."То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
От http://mobile.bg си бях харесал една бяла, от АВТОКЪЩА-та от която предстои покупка, но когато се свързах с продавача вече е била продадена.Така се стигна и до договорка за внос на Brava, но ми поискаха и капаро, което не е платено. Затова и искам съвет как е правилно човек да постъпи, решението ще си взема аз с всичките последствия.Може ли колата да бъде докарана в България, без платено мито на автовоз т.е. задължително ли се плаща в мито на границата?
Коментар
-
Колега, в момента купуваш "котка в чувал" и каквато и марка да бьде, рисковете са едни и сьщи! Но след като си дал капаро, нямаш голям избор! Успокоява единственно факта, че избираш Фиат! Тук рисковете са най-минимални, не те интересува корозия-просто липсва, моторесурс-огромен, и на 200 000 да я вземеш , износването е нищожно и може да кара още толкова. Ходова част, щом е нов внос все още се дьржи, но в бьлгария всичко се разбива, без изключение! Капризен вьзел е мазането на разпред. вал, но само при ненавременна смяна на маслото! Пожелавам кьсмет!!!
Коментар
-
hit-ko написа:Колега, в момента купуваш "котка в чувал" и каквато и марка да бьде, рисковете са едни и сьщи! Но след като си дал капаро, нямаш голям избор! Успокоява единственно факта, че избираш Фиат! Тук рисковете са най-минимални, не те интересува корозия-просто липсва, моторесурс-огромен, и на 200 000 да я вземеш , износването е нищожно и може да кара още толкова. Ходова част, щом е нов внос все още се дьржи, но в бьлгария всичко се разбива, без изключение! Капризен вьзел е мазането на разпред. вал, но само при ненавременна смяна на маслото! Пожелавам кьсмет!!!
Коментар
-
linden написа:hit-ko написа:Колега, в момента купуваш "котка в чувал" и каквато и марка да бьде, рисковете са едни и сьщи! Но след като си дал капаро, нямаш голям избор! Успокоява единственно факта, че избираш Фиат! Тук рисковете са най-минимални, не те интересува корозия-просто липсва, моторесурс-огромен, и на 200 000 да я вземеш , износването е нищожно и може да кара още толкова. Ходова част, щом е нов внос все още се дьржи, но в бьлгария всичко се разбива, без изключение! Капризен вьзел е мазането на разпред. вал, но само при ненавременна смяна на маслото! Пожелавам кьсмет!!!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
linden написа:hit-ko написа:Колега, в момента купуваш "котка в чувал" и каквато и марка да бьде, рисковете са едни и сьщи! Но след като си дал капаро, нямаш голям избор! Успокоява единственно факта, че избираш Фиат! Тук рисковете са най-минимални, не те интересува корозия-просто липсва, моторесурс-огромен, и на 200 000 да я вземеш , износването е нищожно и може да кара още толкова. Ходова част, щом е нов внос все още се дьржи, но в бьлгария всичко се разбива, без изключение! Капризен вьзел е мазането на разпред. вал, но само при ненавременна смяна на маслото! Пожелавам кьсмет!!!
Коментар
-
Пристигането на автовоза се отлага, имам още малко време да помисля преди да взема окончатрлно решение.Пропуснал съм да спомена, че ще се ползват инвалидни права на роднина и тези права няма да могат да се ползват след 1 септември.По автокъщите като им се спомене за кола без мито не искат и да чуят.
Коментар
-
linden написа:Пристигането на автовоза се отлага, имам още малко време да помисля преди да взема окончатрлно решение.Пропуснал съм да спомена, че ще се ползват инвалидни права на роднина и тези права няма да могат да се ползват след 1 септември.По автокъщите като им се спомене за кола без мито не искат и да чуят.
Коментар
-
emdless4 написа:linden написа:Пристигането на автовоза се отлага, имам още малко време да помисля преди да взема окончатрлно решение.Пропуснал съм да спомена, че ще се ползват инвалидни права на роднина и тези права няма да могат да се ползват след 1 септември.По автокъщите като им се спомене за кола без мито не искат и да чуят.
Коментар
-
В момента карам същата Brava и имам много малко главоболия с нея. Колата наистина не е "резачка", но разхода на газ в града е 9-9,5. Поисли ако ще слагаш газова уредба двигателите 1,6 и 1,8 са пълни инжекциони и поставянето и може да ти коства многа пари (1400-1800лв за газов инжекцион).BRAVA 1,4 12V
Nissan Navara
Коментар
-
Задължително ще има и газова уредба, колебанията са около BRC и Ловато. Колата ще е ползва предимно из града и все пак трябва да се грижим и за чистотата на града, освен че ще е и по-евтино с пропан-бутанова смес. Екологичноста за мен е по-важна отколкото голямата мощност на автомобила. Метанова система незнам дали ще е е удобна за малкия багажник на Brava-та, пък и ще е по-скъпа като начален разход.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар