Колеги, има ли начин да се тества температурния датчик на бравата от подписа дали е за смяна или не?Още от както съм я взел след палене като е студена няма мощност и трудно се форсира. След 100-200 метра се оправя и така до следващия студен старт. Оборотите си ги държи стабилно и няма никакви проблеми с тях. Предполагам, че е от датчика ама искам да съм сигурен. Не са ми проблем парите за датчика, но днес като отворих капака и като видях къде е набутан и ме домързя да го свалям и реших да пусна темата И друго - какъв е шанса проблема да е от свещи?Забравих да кажа, че съм ходил на диагностика и няма никакви грешки. Разхода на гориво ми мисля че е нормален - около 11/100 градско в София като си я понастъпвам сериозно ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за температурен датчик.
Collapse
X
-
Има горе долу два начина за проверка дали датчика за температура се е зашил: с мултимер и на диагностика(за прочитане температурата която показва датчика). Важното е и в двата случая да бъде на студен мотор. Личното моето мнение е, че причината е другаде. При прецакан датчик обикновенно когато мотора е студен държи ниски обороти и гасне. Но все пак трябва да се провери. Успех!Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
Аз си купих друг датчик за 12 лв. :D ,сложих го и започна да дига оборот и да задържа оборотите/падат бавно/,вчера си сложих стария и паднаха оборотите но сега задържа на 2000 оборота и седи така доста време,май трябваше да си взема по скъп датчик ,защото ако е от тях сега имам два дето за нищо не стават.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар