Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за температурен датчик.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за температурен датчик.

    Колеги, има ли начин да се тества температурния датчик на бравата от подписа дали е за смяна или не?Още от както съм я взел след палене като е студена няма мощност и трудно се форсира. След 100-200 метра се оправя и така до следващия студен старт. Оборотите си ги държи стабилно и няма никакви проблеми с тях. Предполагам, че е от датчика ама искам да съм сигурен. Не са ми проблем парите за датчика, но днес като отворих капака и като видях къде е набутан и ме домързя да го свалям и реших да пусна темата И друго - какъв е шанса проблема да е от свещи?Забравих да кажа, че съм ходил на диагностика и няма никакви грешки. Разхода на гориво ми мисля че е нормален - около 11/100 градско в София като си я понастъпвам сериозно ...
    Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

    #2
    При студен двигател съпротивлението на датчика трябва да е около и над 2000 Ома (2кОм). При загрял двигател - към 250 Ома.
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

    Коментар


      #3
      колега и аз съм същия ,дали е от тоя темп. датчик,мерих го и показжа 3500 ома?

      Коментар


        #4
        Има горе долу два начина за проверка дали датчика за температура се е зашил: с мултимер и на диагностика(за прочитане температурата която показва датчика). Важното е и в двата случая да бъде на студен мотор. Личното моето мнение е, че причината е другаде. При прецакан датчик обикновенно когато мотора е студен държи ниски обороти и гасне. Но все пак трябва да се провери. Успех!
        Fiat Marea 1.8 16V ELX

        Коментар


          #5
          Аз си купих друг датчик за 12 лв. :D ,сложих го и започна да дига оборот и да задържа оборотите/падат бавно/,вчера си сложих стария и паднаха оборотите но сега задържа на 2000 оборота и седи така доста време,май трябваше да си взема по скъп датчик ,защото ако е от тях сега имам два дето за нищо не стават.

          Коментар

          Working...
          X