Значи отгоре на самия фар има 2 врътки за кръстата отверка. Има и едни пластмасови бели джаджи, които нямам идея за какво са.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се регулират фаровете на Типо?
Collapse
X
-
Търсене, търсене! http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=12611||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
Белите джуджавки, които приличат на лостчета са за вдигане и смъкване на фаровете, тъй като няма регулиране от купето. В нормално положение т.е. ненатоварена кола фаровете трябва да са вдиганати и така се регулират. Когато се натовари с 4 човека да речем или повечко багаж и задницата клекне тогава с лостчетата се завъртат и фаровете се смъкват надолу за светят на пътя, а не на идващите насреща в очите. Иначе за регулиране иди в някой сервиз на стенд. Струва 3-4лв.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
И моите фарове имат нужда от регулиране по височина.Не мога да схвана как става с тези лостчета. Иначе, едните от болчетата за кръстата отвертка са за наляво-надясно и те си действат,ама другите са ми изядени и не мога да ги мръдна на никъде. Ръчкам лостчетата, ама не помръдват, пък ме е страх да не строша нещо.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
maiden написа:Абе аз мога и сам да си ги регулирам вероятно принципно, но като въртя нищо не ставаFiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
Стана номера Малко е странна работата понеже профила на лъча на къси е _/ (с такава форма), а най-странното е, че лявата част _ се регулира от десния фар колко напред да излиза.Извода, който направих е, че за да не се заслепяват насрещните явно фара откъм водача (условно го наричам ляв) свети надясно и образува / тази част от профила, а левия тази _. Явно се кръстосват нещо някаква малка част от сноповете им.
Коментар
-
Здравейте,във връзка с регулирането на фаровете искам да попитам нещо.Карам типо 1,9ТД и всичко което пишете за регулирането ми е ясно, обаче в моите фарове влизат едни пластмасови тръбички , които идват от едно устройство за което предполагам че е вакум помпа за допълнително регулиране на фаровете.Вътре в купето нямам бутон или копче , с което да управлявам тази помпа.Може ли някой да ми каже дали наистина е вакум помпа и ако е такава и нямам бутон за управление в купето,дали пък не регулира фаровете автоматично според това колко е натоварена колата?не говори за това което си прочел , а за онова което си разбрал.
Коментар
-
Да на темпра има такава система и сигурно е точно това. Би трябвало да е някъде на задния мост при стабилизиращата щанга да имаш някакъв датчик освен кантара на спирачките.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар