Чудя се за зимните гуми джанти ли да пазаря или просто да менкам с летните. Има ли някакво значение, чисто технически? Или въпрос на вкус?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Джанти за зимните гуми отделни или...?
Collapse
X
-
Re: Джанти за зимните гуми отделни или...?
ls1 написа:Чудя се за зимните гуми джанти ли да пазаря или просто да менкам с летните. Има ли някакво значение, чисто технически? Или въпрос на вкус?Fiat Brava 1.4 97
-
Аз съм си приготвил гуми с джанти, става по-бързо и лесно когато ми се наложи и джантите пък не са толкова скъпи ако не гледаш зимата да си пак изтупан с лети което за мен няма смисъл да ги друсаш из ледовете и дупките.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Всички специалисти препоръчват ако гумите с които се кара са сезонни - да са на собствени джанти. Свалянето и махането на гумата, колкото и да е рядко уврежда същата. Аз лично смятам да си купя комплект 4 гуми + 4 метални джанти.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ако искаш колата да ти изглежда добре зимата си я карай с летите джамти. За увреждането съм съгласен, то ти с тия гуми до живот ли ще я караш че да мислиш кво ще стане ако свалиш гумите, все пак не ги сваляш всеки ден. Освен това вече няма истинска зима в бг.Миналата зима даже беше по добре да се кара с летни гуми, но е отделна тема. Аз си карам само с летите джанти. Проблема само е че гумите са по скъпи.Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
-
Ех тая зима както прогнозите са да е сурова.Ще има опашки по гумаджииниците и веригите ще свършат също.Миналата зима нямаше сняг обаче като се заледи прохода на републиката от южната страна завоите до чешмата всички спрели и гледат като телета и разправят как бил пътя като стъкло и.т.н.Тогава само отпред бях със зимни Корморан сноупро излязох пред погледите на всички /около 3-4 км колона до върха/ и се прибрах в Търново вместо да стоя цяла нощ докато отворят прохода.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Ех тая зима както прогнозите са да е сурова.Ще има опашки по гумаджииниците и веригите ще свършат също.Миналата зима нямаше сняг обаче като се заледи прохода на републиката от южната страна завоите до чешмата всички спрели и гледат като телета и разправят как бил пътя като стъкло и.т.н.Тогава само отпред бях със зимни Корморан сноупро излязох пред погледите на всички /около 3-4 км колона до върха/ и се прибрах в Търново вместо да стоя цяла нощ докато отворят прохода.FIAT Bravo JTD 105 GT 05.1999г.
Коментар
-
stevens написа:Tornado написа:Ех тая зима както прогнозите са да е сурова.Ще има опашки по гумаджииниците и веригите ще свършат също.Миналата зима нямаше сняг обаче като се заледи прохода на републиката от южната страна завоите до чешмата всички спрели и гледат като телета и разправят как бил пътя като стъкло и.т.н.Тогава само отпред бях със зимни Корморан сноупро излязох пред погледите на всички /около 3-4 км колона до върха/ и се прибрах в Търново вместо да стоя цяла нощ докато отворят прохода.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Доволен ли си от тия Корморани колега, че съм решил да се обуя с 4 такива? Карал съм с техните летни и нямам забележки, но не знам дали и зимните са им на ниво.[/quote]И моите зимни са Корморан, държи се добре на пътя.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Колеги, оспамихте цялата тема.Вижте тук всички за видовете зимни гуми http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...C7%E8%EC%ED%E8
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар