Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Coupe мнение ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Coupe мнение ?

Прочетох доста в този форум , но все пак ще со позволя да поискам мнение от вас.Наскоро взех книжка :D и твърдо съм решил 1-вата кола да е Fiat Coupe.Та вапроса ми е подходяща ли е тази кола за начинаещ шофьор.Икам да попитам и дали някой знае колко е данъка за 2.0 20v Turbo.Също така съм чувал че електрониката по колата в това число и климатика са много слаби и капризни.Предварително ви Благобаря за отзивчивоста.

па ти задаваш отговори мноо ясно че не е подходяща за начинаещ камо ли 2 20 турбо. на нфс е едно да караш на улицата е друго. ще я сгънеш, само гледай и себе си да не сгънеш
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Подкрепям. Подходяща е Лада самара. Поне няма да те е яд докато се научиш да паркираш ако я поодраскаш тук там отначалото. С купе има да те боли сърцето ако се наложи нещо да се сменя. Сам трябва да си отговориш на въпроса дали можеш да си го позволиш? Зими едно типо - има доста добри версии. Пък ако ти боде портфейла - ти си знаеш, само да не те видим на накой стълб по новините после.
      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Е, след като твърдо си решил защо ни питаш за мнение?!Иначе аз си мисля, че това не е кола за начинаещ шофьор. Според мен е хубаво първата кола да е по-непретенциозна. Изгражда по-правилни навици. Вземи нещо по-обикновено, карай го една година, па го смени. Уверявам те, че все още нямаш идея каква кола ти трябва. Като покараш известно време вече ще знаеш - мощна ли, слаба ли, дизел ли, бензин ли, с газово ли, без газово ли, малко по-висока, ниско до асфалта ли, 4 врати ли, двувратка ли, голям багажник ли, малък ли, климатик ли, климатроник ли и т.н. и т.н. Това е разумния подход. Иначе разбира се че можеш да си вземеш каквото ти душа иска, но не намесвай егото в избора. А можеш ли да издържаш такава кола? Ако такова нещо като данъка е първия въпрос дето ти идва наум - не е за теб това. Колата е голям бирник, да знаеш. Ти не гледай тука хората. Те са майстори дето сами си правят много от нещата, ама като отидеш в сервиза там двуцифрените суми са рядкост. А в сервиз ще ходиш, с тея пътища, с тоя бензин, с не-нова кола - просто няма начин.

Коментар

ls1 написа:
          Е, след като твърдо си решил защо ни питаш за мнение?!Иначе аз си мисля, че това не е кола за начинаещ шофьор. Според мен е хубаво първата кола да е по-непретенциозна. Изгражда по-правилни навици. Вземи нещо по-обикновено, карай го една година, па го смени. Уверявам те, че все още нямаш идея каква кола ти трябва. Като покараш известно време вече ще знаеш - мощна ли, слаба ли, дизел ли, бензин ли, с газово ли, без газово ли, малко по-висока, ниско до асфалта ли, 4 врати ли, двувратка ли, голям багажник ли, малък ли, климатик ли, климатроник ли и т.н. и т.н. Това е разумния подход. Иначе разбира се че можеш да си вземеш каквото ти душа иска, но не намесвай егото в избора. А можеш ли да издържаш такава кола? Ако такова нещо като данъка е първия въпрос дето ти идва наум - не е за теб това. Колата е голям бирник, да знаеш. Ти не гледай тука хората. Те са майстори дето сами си правят много от нещата, ама като отидеш в сервиза там двуцифрените суми са рядкост. А в сервиз ще ходиш, с тея пътища, с тоя бензин, с не-нова кола - просто няма начин.
          Подкрепям напълно!

Коментар

По скоро трябва да вземеш предвид къде ще се кара колата.Ако е в града със всичките светофари, легнали полицаи, пешеходни пътеки и най-вече задръствания нsма да има никакъв смисъл от големия мотор. Само ще те товари с голям разход. Иначе първата ти кола ттрябва да бъде такава каквато ти харесва на теб. И запомни: За поддръжката се мисли предварително. Затова ти казват, че колата е бирник, колкото и нова година да е винаги се обажда нещо. Вариант само сипвам и карам май няма.

Коментар

Как ми подрязахте крилцата не е истина. На вапроса дали мога да я подържам тази кола.....ми за да искам да я купя малко или много сам преценил че подръжката няма да е проблем нито разхода на гориво.По самата кола единственото което ме притеснява са ламарините и не заради цената а заради това че не се намират.А и като стана вапрос за драскане и удряне нали все пак съществува "пълно авто каско".Иначе благодаря ви за мнението.

Коментар

FunTHEmentaL написа:
                драскане и удряне нали все пак съществува "пълно авто каско". Иначе благодаря ви за мнението.
                Това ме плаши. Аз нямам каско. Не ме удряй.
                Fiat Punto 1.7TD

Коментар

След като вече си решил, защо питаш за съвет? Абсолютно подкрепям колегите, че не може да се намери по-неподходяща кола за начинаещ шофьор от тази. Първо си вземи една Лада, да свикнеш да я държиш в пътя, пък като добиеш увереност във воденето на колата, след година-две, се хвърляй на мощната. Вярно е, че мощната кола може да те изкара от екстремна ситуация, но и много по-лесно може да те вкара в нея, като се увлечеш от скоростта и мощта. Така че ти си решаваш, но за твоята, а и на другите участници в движението сигурност, е по-добър вариантът с непретенциозна кола на първо време. Успех!
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Вземи си едно Типо Седичи, разликите между 2те са главно в външния вид и интериора Без майтап, сигурно не ми вярваш, но е ФАКТ :D

Коментар

Ако трябва да съм честен не ме кефят бързите коли в смисъл не съм някъв маниак на тема коли. Основното е визията това, че колата е бърза незначи, че трябва да се кара винаги бързо. То ако човек е тъп и несъобразителен и с Трабант може да си види сметката. Пак казвам визията е много важна. А иначе в 1-вия пост питах за данъка на 2.0 20V Turbo от чисто любопитство. И евала, че давате безпристрастни мнения и казвате така както виждате нещата.

Коментар

Колега ... И аз съм нов шофьор, има няма от 4 месеца.И аз така по визия си избрах колата , изобщо не гледах ,че такава мощна кола не е за мене... Bravo 1.8 16v GT , данък -140 лв (закръглено), разход - по-голям от желаното.Обаче пък си ме кефи и все пак първа кола , обичам си я.Пък и наистина докато свикнеш е зор.. Аз бързо и хванах габаритите и успях да свикна с нея, както и с мощността и.Напълно съм съгласен ,че първата кола трябва да е по-непретенциозна,защото както ти казаха е "бирник".Няма смисъл да пиша по-нататък ,защото ще повторя някой ,но все пак избора е изцяло твой

Коментар

Виж, ако не те притеснява поддръжката откъм пари - зимай без да се замислиаш, а ние ще ти завиждаме благородно. Аз обаче давам по-голямата част от парите си по колата и не ми остава да харча по жени ... например (и то не е кой знае каква кола да и е извънредно скъпа поддръжката или нещо такова - онзи ден - 30 лева само два от 4те филтъра, миналата година 150 лева гърнета, не става какво да е масло и така нататък - сам ще го усетиш де). Ще лови окото на мацките - това е сигурно - ако е червено даже може да ги лъжеш, че е ферари. Обаче ако ти се наложи после да седнеш в кола без серво няма да мажеш да завиваш, ще забравяш фаровете и другите врати отключени, няма да усещаш че си натиснал спирачката - тоест слаба реакция и едва доловимо забавяне ... да не говорим каква огромна разлика има без климатик.И умната, а в краен случай русата нали знаеш. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
                          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

И аз съм млад шофер и аз съм се замислял за Купето ,но заначало май ще карам Пунтото С каското до някъде си решаваш проблемите ,но може да поизчакаш малко .А на 2.0 Турбо само акциза му е 10 хил П.С какво бихте казали за млад шофиор и Ланчия Капа/ Алфа 156 ,че за тая Ланчия има такива изгодни оферти ,че понякога неиздържам
                            Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

FunTHEmentaL написа:
                              Как ми подрязахте крилцата не е истина. На вапроса дали мога да я подържам тази кола.....ми за да искам да я купя малко или много сам преценил че подръжката няма да е проблем нито разхода на гориво.По самата кола единственото което ме притеснява са ламарините и не заради цената а заради това че не се намират.А и като стана вапрос за драскане и удряне нали все пак съществува "пълно авто каско".Иначе благодаря ви за мнението.
                              Приятелю, съвета ми към начинаещ шофьор в София е: Научи се първо да пълзиш, след това да ходиш и най-накрая да тичаш"Ако си ме разбрал - евала.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                              X