Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

помпичка чистачки темпра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

помпичка чистачки темпра

проблема е следният : преди пръскаше с нормално налягане пасле постепенно отслабна и сега вече хич и не ще да пръсне, помпичката е здрава защото като подам директно от акумулатора си прави супер струя също така когато натискам лостчето отвътре помпичката пак си работи но по тихо и не ще да пусне грам вода въпроса ми е има ли някой идея от какво се получава това и на кой бушон е вързана тази гад мерси предварително
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Нагорели пера в кормилната колона - разглобяването е гадно...
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
      Нагорели пера в кормилната колона - разглобяването е гадно...
      какво ще рече това "нагорели пера" самия ключ ли е проблем или нещо друго помагай че така не може да се кара по тези кални улици става си еб.ло майката
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

Е сега ходих до типото да видя има ли реле да включва моторчето - няма. Проблемът най-вероятно е в самия ключ както ти пише Явор. Ще ти пусна схема, ако може да ти помогне с нещо тя. От мен съвет - първо опитай да напръскаш с контактен спрей буксата и го изпробвай, може и да не се наложи да сваляш ключа.баси, забравих да напиша кое кво е: 55 е ключа, 10 е моторчето на пръскалката, 34 е мотора на предните чистачки а 88 на задната
        FIAT Tipo 1,4mi - EX
        Alfa Romeo 146ti - EX
        Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Re: помпичка чистачки темпра

stef написа:
          проблема е следният : преди пръскаше с нормално налягане пасле постепенно отслабна и сега вече хич и не ще да пръсне, помпичката е здрава защото като подам директно от акумулатора си прави супер струя също така когато натискам лостчето отвътре помпичката пак си работи но по тихо и не ще да пусне грам вода въпроса ми е има ли някой идея от какво се получава това и на кой бушон е вързана тази гад мерси предварително
          Доколкото разбрах от поста ти, проблема е в маркучетата м/у помпата и стъклото.Под кората на челното стъкло има един клапан във вид на тройник, който пропуска водата само в едната посока, та той често дава фира е не пропуска наникъде.Пробвай да го откачиш и виж дали ще има струя.Друг вариант е да ти се запушат дюзичките, но не ми се вярва.Също провери и за скъкани маркучета.Успех
          Пауър из нотинг уитаут гума
          Cinq 16v , Delta 1 2.0

Коментар

tonov написа:
            Е сега ходих до типото да видя има ли реле да включва моторчето - няма. Проблемът най-вероятно е в самия ключ както ти пише Явор. Ще ти пусна схема, ако може да ти помогне с нещо тя. От мен съвет - първо опитай да напръскаш с контактен спрей буксата и го изпробвай, може и да не се наложи да сваляш ключа.баси, забравих да напиша кое кво е: 55 е ключа, 10 е моторчето на пръскалката, 34 е мотора на предните чистачки а 88 на задната
            мерси колега ама хал хабер си нямам от такива схеми реле разбрах че няма а някакъв бушон няма ли да провера да не е окислено нещо там преди да тръгна да разглабямPSне е от маркучетата защото както написах като подам директно от акумолатора /с дълъг кабел - помпичката седи вързана на мястото си/ си пръска супер
            UNO 1.0 FIRE

Коментар

Ми честно казано нямам идея дали има бушон Би трябвало да има, но едва ли в него ще е проблема. А ти написах че няма реле за да не търсиш по таблото, ключа пуска директно и белята е логично да е в него. Щом не разбираш от схемите, по-хубаво викни на помощ накой приятел-електричар да замери какво напрежение отива на моторчето преди да почнеш да разглобяваш.
              FIAT Tipo 1,4mi - EX
              Alfa Romeo 146ti - EX
              Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

tonov написа:
                Ми честно казано нямам идея дали има бушон Би трябвало да има, но едва ли в него ще е проблема. А ти написах че няма реле за да не търсиш по таблото, ключа пуска директно и белята е логично да е в него. Щом не разбираш от схемите, по-хубаво викни на помощ накой приятел-електричар да замери какво напрежение отива на моторчето преди да почнеш да разглобяваш.
                това със замерването ще го направя и сам питам за бушон защото си мисля дане би при него да има кофти контакт и от там да идва проблема
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Кратка справка с Haynes бушон SERVICES 10A. През него са свързани още плафона, таблото, лампи за задна.
                  FIAT Tipo 1,4mi - EX
                  Alfa Romeo 146ti - EX
                  Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Колеги помогнете и на мен, става въпрос за Брава, от известно време налягането на струята намаля, пръска много слабо, и натискам лоста за чистачките 5-6 пъти докато започне да пръска...как да го оправя,дори някой път вместо на предното стъкло почва да пръска отзад... използвайки ключа за предния прозорец...
                    BRAVA,когато НЕ гори

Коментар

Така като гледам при теб проблема е в клапанчетата на маркуча до дюзите - смени ги и си готов. Имаше някъде и тема из форума точно за тези джаджи.
                      FIAT Tipo 1,4mi - EX
                      Alfa Romeo 146ti - EX
                      Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Мерси, ей сега ще проверя какво е писано, ако не се справя пак ще питам...
                        BRAVA,когато НЕ гори

Коментар

tonov написа:
                          Така като гледам при теб проблема е в клапанчетата на маркуча до дюзите - смени ги и си готов. Имаше някъде и тема из форума точно за тези джаджи.
                          ето тук ....
                          Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Колега, бих предложил и основно почистване на клемите на пмпичката и кабела до нея. Там е доста агресивна средата и понякога така се зацапват и окисляват че действат като съпротивление боклуците. Даже като се замислих снощи - по скоро е от клемата отколкото от ключа на кормилото - той там е направен да издържа и си седи чистичък. Внимавай само да не счупуш помпичката че аз съм го ял от подобни неща - оста и е много тъничка и като се мпораклати се чупи в основата и няма оправия - лягаш на някой ’италианец’ с 20-30 кинта за ново казанче заедно с помпичка.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

мерси колеги за помоща проблема вече го отстраних оказа се куплунга на лостчето от което се задейства не даваше добра връзка поразмърдах го малко и сега вече е ОК око пак го направи ще трябва да разглабям и да чистя дано да няма проблеми щото си е бая ш.бано мястото
                              UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                              X