проблема е следният : преди пръскаше с нормално налягане пасле постепенно отслабна и сега вече хич и не ще да пръсне, помпичката е здрава защото като подам директно от акумулатора си прави супер струя също така когато натискам лостчето отвътре помпичката пак си работи но по тихо и не ще да пусне грам вода въпроса ми е има ли някой идея от какво се получава това и на кой бушон е вързана тази гад мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
помпичка чистачки темпра
Collapse
X
-
Yavor написа:Нагорели пера в кормилната колона - разглобяването е гадно...TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Е сега ходих до типото да видя има ли реле да включва моторчето - няма. Проблемът най-вероятно е в самия ключ както ти пише Явор. Ще ти пусна схема, ако може да ти помогне с нещо тя. От мен съвет - първо опитай да напръскаш с контактен спрей буксата и го изпробвай, може и да не се наложи да сваляш ключа.баси, забравих да напиша кое кво е: 55 е ключа, 10 е моторчето на пръскалката, 34 е мотора на предните чистачки а 88 на заднатаFIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
-
Re: помпичка чистачки темпра
stef написа:проблема е следният : преди пръскаше с нормално налягане пасле постепенно отслабна и сега вече хич и не ще да пръсне, помпичката е здрава защото като подам директно от акумулатора си прави супер струя също така когато натискам лостчето отвътре помпичката пак си работи но по тихо и не ще да пусне грам вода въпроса ми е има ли някой идея от какво се получава това и на кой бушон е вързана тази гад мерси предварителноПауър из нотинг уитаут гума
Cinq 16v , Delta 1 2.0
Коментар
-
tonov написа:Е сега ходих до типото да видя има ли реле да включва моторчето - няма. Проблемът най-вероятно е в самия ключ както ти пише Явор. Ще ти пусна схема, ако може да ти помогне с нещо тя. От мен съвет - първо опитай да напръскаш с контактен спрей буксата и го изпробвай, може и да не се наложи да сваляш ключа.баси, забравих да напиша кое кво е: 55 е ключа, 10 е моторчето на пръскалката, 34 е мотора на предните чистачки а 88 на заднатаTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Ми честно казано нямам идея дали има бушон Би трябвало да има, но едва ли в него ще е проблема. А ти написах че няма реле за да не търсиш по таблото, ключа пуска директно и белята е логично да е в него. Щом не разбираш от схемите, по-хубаво викни на помощ накой приятел-електричар да замери какво напрежение отива на моторчето преди да почнеш да разглобяваш.FIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
-
tonov написа:Ми честно казано нямам идея дали има бушон Би трябвало да има, но едва ли в него ще е проблема. А ти написах че няма реле за да не търсиш по таблото, ключа пуска директно и белята е логично да е в него. Щом не разбираш от схемите, по-хубаво викни на помощ накой приятел-електричар да замери какво напрежение отива на моторчето преди да почнеш да разглобяваш.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Колеги помогнете и на мен, става въпрос за Брава, от известно време налягането на струята намаля, пръска много слабо, и натискам лоста за чистачките 5-6 пъти докато започне да пръска...как да го оправя,дори някой път вместо на предното стъкло почва да пръска отзад... използвайки ключа за предния прозорец...
Коментар
-
Колега, бих предложил и основно почистване на клемите на пмпичката и кабела до нея. Там е доста агресивна средата и понякога така се зацапват и окисляват че действат като съпротивление боклуците. Даже като се замислих снощи - по скоро е от клемата отколкото от ключа на кормилото - той там е направен да издържа и си седи чистичък. Внимавай само да не счупуш помпичката че аз съм го ял от подобни неща - оста и е много тъничка и като се мпораклати се чупи в основата и няма оправия - лягаш на някой ’италианец’ с 20-30 кинта за ново казанче заедно с помпичка.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
мерси колеги за помоща проблема вече го отстраних оказа се куплунга на лостчето от което се задейства не даваше добра връзка поразмърдах го малко и сега вече е ОК око пак го направи ще трябва да разглабям и да чистя дано да няма проблеми щото си е бая ш.бано мястотоTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар