Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да сменя ли Brava-та с Alfa Romeo 156?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

noriaga написа:
    Аз пък имам двама приятели с Алфа 156 и двамата не са особено доволни. За дизели става въпрос. Постоянно нещо се поврежда и си е скъпа поддръжката. Онзи ден пък си слагах аларма на бравата и с момчето което я слагаше си говорихме и той разправяше как на неговия съсед му побеляла косата от тая алфа. Естествено това са само приказки от приятели които ползват алфа 156. Аз нямам личен опит. Всичко си е въпрос на късмет все пак, а и алфата определено хваща окото
    Ти разбра ли какво конкретно се поврежда?! Чистачки,тапицерия, гуми??
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Tornado написа:
      Много скъпо окачване са и направили наистина на 156-цата.Отпред с горен и долен носач,отзад със надлъжни щанги ,но това ще има и своите предимства от към комфорт.Най вероятно това ще е най скъпото от към поддръжка.Преден горен носач на Бирт 100 лв.,долен 200 лв,ужас.
      Е, ся.... затова има Фиат... за хора с по-плитки джобове.А има и за такива с още по-дълбоки... Ланча!

Коментар

Nino написа:
        noriaga написа:
        Аз пък имам двама приятели с Алфа 156 и двамата не са особено доволни. За дизели става въпрос. Постоянно нещо се поврежда и си е скъпа поддръжката. Онзи ден пък си слагах аларма на бравата и с момчето което я слагаше си говорихме и той разправяше как на неговия съсед му побеляла косата от тая алфа. Естествено това са само приказки от приятели които ползват алфа 156. Аз нямам личен опит. Всичко си е въпрос на късмет все пак, а и алфата определено хваща окото
        Ти разбра ли какво конкретно се поврежда?! Чистачки,тапицерия, гуми??
        Не и не съм се интересувал Днес бях с този приятел на кафе и думите му бяха "много ялова се оказа ще я продавам скоро"
        Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Сигурно не ще да са се оплаквали от лошото време и ревматизъм. Не мога да разбера защо постоянно някой убеждава някого в предимствата на бензина или дизела, а не се разбере, че просто има различни вкусове. За мен дизелова кола не съществува в плановете ми, ако ще да е и самолет. За други така е с бензиновите. Така че нека всеки да си купи, каквото му е на душата, без да префасонираме темата в излишен спор бензин срещу дизел.
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
            Сигурно не ще да са се оплаквали от лошото време и ревматизъм. Не мога да разбера защо постоянно някой убеждава някого в предимствата на бензина или дизела, а не се разбере, че просто има различни вкусове. За мен дизелова кола не съществува в плановете ми, ако ще да е и самолет. За други така е с бензиновите. Така че нека всеки да си купи, каквото му е на душата, без да префасонираме темата в излишен спор бензин срещу дизел.
            Да, прав си! По - важното е да се разбере, че се купува кола на около 10-на години (в лошия случай), с неизвествен предишен собственик, маниер на каране и поддръжка и тогава да се говорят меко казано ГЛУПОСТИ от типа на "ЕДНА ЖЕНА МИ КАЗА" за определена марка!!!Е, аз съм от хората, на които от финансова гледна точка им е все-тая дали ще карат дизел или бензин, но от техническа НЕ. За това предпочетох и дизелов автомобил. Чисто техническите дадености са извън вкусовете, но все-пак всеки има свободата да купува това което му е по ДЖОБА и на сърцето. Все пак апломба ти ми обърна внимание и това предизвика реакцията ми! Не бъди толкова сигурен и никога не казвай никога!
            sugarboy написа:
            Дано направиш сполучлив и бензинов все пак избор!
            Дотук с дизелите в тази тема от моя страна! Започнах го като чиста закачка, някои го приеха твърде сериозно!

Коментар

wwweb написа:
              Tornado написа:
              Ако решаваш наистина на място считай ,че си се качил на 156-ца.Ще те грабне веднага.Няма място за сравнение със Бравата все пак е един клас отгоре.
              Да ти кажа отсега съм почти с двата крака в нея, но гледам и разума да надделява, та заради това притеснявам два форума с една и съща тема
              Колега, щом ти е грабнала сърцето - давай! То и за Бравото всеки 2ри ми говореше "разумни" приказки от сорта на -
              Страашно красива е 156-цата - и аз съм решил след 2-3 годинки да сменя Бравчо с такава красавица. Късмет ти желая!
              1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

nadq написа:
                wwweb написа:
                Tornado написа:
                Ако решаваш наистина на място считай ,че си се качил на 156-ца.Ще те грабне веднага.Няма място за сравнение със Бравата все пак е един клас отгоре.
                Да ти кажа отсега съм почти с двата крака в нея, но гледам и разума да надделява, та заради това притеснявам два форума с една и съща тема
                Колега, щом ти е грабнала сърцето - давай! То и за Бравото всеки 2ри ми говореше "разумни" приказки от сорта на -
                Страашно красива е 156-цата - и аз съм решил след 2-3 годинки да сменя Бравчо с такава красавица. Късмет ти желая!
                Мерси Ще обиколя тая седмица и ще пиша при развитие

Коментар

Мини и през Дупница, нищо че ти от там кола "не би купил никога", край на цитата Има избор като за теб.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
                    Мини и през Дупница, нищо че ти от там кола "не би купил никога", край на цитата Има избор като за теб.
                    Да, не ги харесвам, но винаги минавам профилактично и от там

Коментар

Колега, точно аз съм твоя пример с твоя въпрос :P Имах Брава и исках 156. Продадох Бравата (заради точно твоя въпрос) и не си купих 156 - взех си Либра.Един съвет - покарай 156, покарай Либра и ще те питам тогава кое ще вземеш А за глезотиите няма смисъл да споменавам
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Абсолютно подкрепям мнението за Либра! Понеже колегата искаше мнение за смяна на Бравата с Алфа, затова дадох мнение в подкрепа на Алфата, но Либрата е къде по-добър избор. Едно, че е по-нов модел, а и комфортът е друг. Ако има възможност, 100% за Либра.
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Аз ако можех бих направил този ъпгрейд без да се замисля. На либра дизайна на предницата нещо ни ми е по вкуса и не може да ми падне на сърцето. Задните фарове обаче са много по-добре от на марея. За жалост няма хибрид между двете. Алфата обаче е красавица отвсякъде. Ако се намира читава на малко години, за да не се налагат скъпите ремонти толкова скоро ... и ако си я пази човек ... заради дизайна бих се прежалил, ако бях на твое място. Но това разбира се си е лично мое мнение - стига да има климатик - другите екстри не ме вълнуват толкова.
                          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Либрата ще ми дойде много нанагорно, иначе се заглеждам и по нея от известно време, но пък Алфата ми е легнала на сърцето още преди да взема Бравата. Tогава обаче бяха по 12-13 000 и нямах възможност да си купя. Честно казано, ако трябва да избирам между двете (Либра - Алфа) ще си взема Алфата при всички положения. Основното, което ме интересува в една кола е дизайна, а при Алфата определено е по-добър.

Коментар

Ами да ви кажа аз бях много против дизайна на предницата на Либрата. Дори на моменти ме е дразнила.След като започнах да се замислям по-сериозно и особено след покупката, дизайна започна много да ми допада.Но както казах, примирих се за дизайна на предницата за сметка на вътрешността и най-вече - качеството на изработка / шумоизолация/фукционалност.Аз за това няма да ти кажа - вземи си Либра.Съветвам те евентуално преди окончателния ти избор да се качиш и на двете коли, покарай ги и двете и ще видиш тогава, дали пак ще си на мнението за 156-ца. Единствено ако искаш да караш "каруца" (супер твърдо и по-шумно нещо - в това отношение де..) би си взел 156-цата.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ако можеш да отделяш повече пари за поддръжка на колата вземай алфата и не се чуди.
                                BRAVA 1,4 12V
                                Nissan Navara

Коментар

Working...
                                X