Аз пък имам двама приятели с Алфа 156 и двамата не са особено доволни. За дизели става въпрос. Постоянно нещо се поврежда и си е скъпа поддръжката. Онзи ден пък си слагах аларма на бравата и с момчето което я слагаше си говорихме и той разправяше как на неговия съсед му побеляла косата от тая алфа. Естествено това са само приказки от приятели които ползват алфа 156. Аз нямам личен опит. Всичко си е въпрос на късмет все пак, а и алфата определено хваща окото
Ти разбра ли какво конкретно се поврежда?! Чистачки,тапицерия, гуми??
Много скъпо окачване са и направили наистина на 156-цата.Отпред с горен и долен носач,отзад със надлъжни щанги ,но това ще има и своите предимства от към комфорт.Най вероятно това ще е най скъпото от към поддръжка.Преден горен носач на Бирт 100 лв.,долен 200 лв,ужас.
Е, ся.... затова има Фиат... за хора с по-плитки джобове.А има и за такива с още по-дълбоки... Ланча!
Аз пък имам двама приятели с Алфа 156 и двамата не са особено доволни. За дизели става въпрос. Постоянно нещо се поврежда и си е скъпа поддръжката. Онзи ден пък си слагах аларма на бравата и с момчето което я слагаше си говорихме и той разправяше как на неговия съсед му побеляла косата от тая алфа. Естествено това са само приказки от приятели които ползват алфа 156. Аз нямам личен опит. Всичко си е въпрос на късмет все пак, а и алфата определено хваща окото
Ти разбра ли какво конкретно се поврежда?! Чистачки,тапицерия, гуми??
Не и не съм се интересувал Днес бях с този приятел на кафе и думите му бяха "много ялова се оказа ще я продавам скоро"
Сигурно не ще да са се оплаквали от лошото време и ревматизъм. Не мога да разбера защо постоянно някой убеждава някого в предимствата на бензина или дизела, а не се разбере, че просто има различни вкусове. За мен дизелова кола не съществува в плановете ми, ако ще да е и самолет. За други така е с бензиновите. Така че нека всеки да си купи, каквото му е на душата, без да префасонираме темата в излишен спор бензин срещу дизел.
Сигурно не ще да са се оплаквали от лошото време и ревматизъм. Не мога да разбера защо постоянно някой убеждава някого в предимствата на бензина или дизела, а не се разбере, че просто има различни вкусове. За мен дизелова кола не съществува в плановете ми, ако ще да е и самолет. За други така е с бензиновите. Така че нека всеки да си купи, каквото му е на душата, без да префасонираме темата в излишен спор бензин срещу дизел.
Да, прав си! По - важното е да се разбере, че се купува кола на около 10-на години (в лошия случай), с неизвествен предишен собственик, маниер на каране и поддръжка и тогава да се говорят меко казано ГЛУПОСТИ от типа на "ЕДНА ЖЕНА МИ КАЗА" за определена марка!!!Е, аз съм от хората, на които от финансова гледна точка им е все-тая дали ще карат дизел или бензин, но от техническа НЕ. За това предпочетох и дизелов автомобил. Чисто техническите дадености са извън вкусовете, но все-пак всеки има свободата да купува това което му е по ДЖОБА и на сърцето. Все пак апломба ти ми обърна внимание и това предизвика реакцията ми! Не бъди толкова сигурен и никога не казвай никога!
sugarboy написа:
Дано направиш сполучлив и бензинов все пак избор!
Дотук с дизелите в тази тема от моя страна! Започнах го като чиста закачка, някои го приеха твърде сериозно!
Ако решаваш наистина на място считай ,че си се качил на 156-ца.Ще те грабне веднага.Няма място за сравнение със Бравата все пак е един клас отгоре.
Да ти кажа отсега съм почти с двата крака в нея, но гледам и разума да надделява, та заради това притеснявам два форума с една и съща тема
Колега, щом ти е грабнала сърцето - давай! То и за Бравото всеки 2ри ми говореше "разумни" приказки от сорта на -
Страашно красива е 156-цата - и аз съм решил след 2-3 годинки да сменя Бравчо с такава красавица. Късмет ти желая!
Ако решаваш наистина на място считай ,че си се качил на 156-ца.Ще те грабне веднага.Няма място за сравнение със Бравата все пак е един клас отгоре.
Да ти кажа отсега съм почти с двата крака в нея, но гледам и разума да надделява, та заради това притеснявам два форума с една и съща тема
Колега, щом ти е грабнала сърцето - давай! То и за Бравото всеки 2ри ми говореше "разумни" приказки от сорта на -
Страашно красива е 156-цата - и аз съм решил след 2-3 годинки да сменя Бравчо с такава красавица. Късмет ти желая!
Мерси Ще обиколя тая седмица и ще пиша при развитие
Колега, точно аз съм твоя пример с твоя въпрос :P Имах Брава и исках 156. Продадох Бравата (заради точно твоя въпрос) и не си купих 156 - взех си Либра.Един съвет - покарай 156, покарай Либра и ще те питам тогава кое ще вземеш А за глезотиите няма смисъл да споменавам
Абсолютно подкрепям мнението за Либра! Понеже колегата искаше мнение за смяна на Бравата с Алфа, затова дадох мнение в подкрепа на Алфата, но Либрата е къде по-добър избор. Едно, че е по-нов модел, а и комфортът е друг. Ако има възможност, 100% за Либра.
Аз ако можех бих направил този ъпгрейд без да се замисля. На либра дизайна на предницата нещо ни ми е по вкуса и не може да ми падне на сърцето. Задните фарове обаче са много по-добре от на марея. За жалост няма хибрид между двете. Алфата обаче е красавица отвсякъде. Ако се намира читава на малко години, за да не се налагат скъпите ремонти толкова скоро ... и ако си я пази човек ... заради дизайна бих се прежалил, ако бях на твое място. Но това разбира се си е лично мое мнение - стига да има климатик - другите екстри не ме вълнуват толкова.
Либрата ще ми дойде много нанагорно, иначе се заглеждам и по нея от известно време, но пък Алфата ми е легнала на сърцето още преди да взема Бравата. Tогава обаче бяха по 12-13 000 и нямах възможност да си купя. Честно казано, ако трябва да избирам между двете (Либра - Алфа) ще си взема Алфата при всички положения. Основното, което ме интересува в една кола е дизайна, а при Алфата определено е по-добър.
Ами да ви кажа аз бях много против дизайна на предницата на Либрата. Дори на моменти ме е дразнила.След като започнах да се замислям по-сериозно и особено след покупката, дизайна започна много да ми допада.Но както казах, примирих се за дизайна на предницата за сметка на вътрешността и най-вече - качеството на изработка / шумоизолация/фукционалност.Аз за това няма да ти кажа - вземи си Либра.Съветвам те евентуално преди окончателния ти избор да се качиш и на двете коли, покарай ги и двете и ще видиш тогава, дали пак ще си на мнението за 156-ца. Единствено ако искаш да караш "каруца" (супер твърдо и по-шумно нещо - в това отношение де..) би си взел 156-цата.
Коментар