Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размер чистачки?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ники, италиянците много напред са разположили въздуховодите на предното стъкло - трябва да вдигнеш чистачките с 10 и повече санта за да хващат топлия въздух. Даже ми направи впечатление онзи ден като беше -15 че там се образуваше конденз въпреки пуснатото на 2 обдухване и кола загряла на 90 градуса.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аха точно затова става дума ,че обдухването е изнесено доста напред.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

в общи линии говорим за различни неща, които са вярни поотделно, но все пак спор да става... А на фабрично-разположените рамена при мен например, проблема със замръзването не е в замръзване на самото перо за стъклото, ами за замръзване на целия метален механизъм който държи перото, от натрупалия в/у него сняг. Така ми замръзва и задното перо - пластмасата която го държи - по нея се трупа лед. Иначе конкретно перото не замръзва, нали лежи в/у реотанчетата. А предните пера дори и във фабрично положение, след като се стопли в колата, отпускат от стъклото.

Коментар

Ето една снимка на чистачки 60+48.Онзи ден колата ми беше достатъчно мръсна за да личи
          Прикачени файлове

Коментар

Мойта дясната е ПОНЕ една шлица по-надолу! Което пък ми позволява да имам малко застъпване. Като за 60 на 48 идеално ще да е. даже като гледам формата на мърсотията, се чудя дали дясната не ми е 2 шлици надолу, а лявата - една, щото лявата ми бърше малко по-малко..

Коментар

ogi28b написа:
              Мойта дясната е ПОНЕ една шлица по-надолу! Което пък ми позволява да имам малко застъпване. Като за 60 на 48 идеално ще да е. даже като гледам формата на мърсотията, се чудя дали дясната не ми е 2 шлици надолу, а лявата - една, щото лявата ми бърше малко по-малко..
              Аз лично не съм пипал рамената на чистачките - така съм купил колата и ми е добре.Доволен съм че лявата чисти чак до ръба - иначе много ме дразни.Някак си ми се иска само да беше малко по дълга в горния си край лявата за да иасти повече, ама тогава трябва да съм с 50 и 58 и няма да чисти перфектно пред очите ми. Така е- безкрайна хубост няма...

Коментар

Yavor написа:
                ogi28b написа:
                Аз лично не съм пипал рамената на чистачките - така съм купил колата и ми е добре.Доволен съм че лявата чисти чак до ръба - иначе много ме дразни.Някак си ми се иска само да беше малко по дълга в горния си край лявата за да иасти повече, ама тогава трябва да съм с 50 и 58 и няма да чисти перфектно пред очите ми. Така е- безкрайна хубост няма...
                Яворе, и аз мисля, че дясната /пасажерската/ трябва да я смъкнеш с поне две шлици надолу - елементарно е това действие. А може и лявата /шофьорската/ да я смъкнеш с една шлица. Махаш пластмасовата капачка с тънка отверка, развиваш болта, издърпваш леко рамото на чистачката да излезе от шлиците, завърташ леко рамото на чистачката с една-две-три шлици надолу и по обратния ред. Нищо не ти пречи да пробваш - само да е малко по-топло времето навън и да имаш 30-40 минути "време за губене"...
                BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                Среден разход на газ

Коментар

не, според мен лявата му е перфектна, щом и той казва че е доволен. И моята също в ДМТ е успоредна на капака. А на тази снимка чистачките му правят чупка като на английски фар мнооо яку!

Коментар

Working...
                  X