Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размер чистачки?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колега sev, мойте сега са 55/48 и мога да ти гарантирам че не се застъпват. на стария фиат 125 това го лекувах като извадя дясната от шлиците и я сложа една позиция напред (нагоре). трябва да вземеш лява още по голяма от 55, а дясна още по-малка от 48, за да осигуриш застъпване. предпоЛАГАМ ЧЕ почти ще е идеално с 58/46. а тия "графит" от метро са такива боклуци че нема да ви обяснявам. вече 1 месец ги п0олзвам и са така както старите бяха на 1 година. иначе като нови - първите 2 седмици са супер. ама и на мене не ми се даваха 26 лв за 2 чистачки 55 см, и още 26 лв за 2 чистачки 48 см. а капката която се стича точно пред очите ми поради липса на застъпване е меко казано дразнеща!!! ред.: в момента стъклото ми е доста мръсно извън площта на чистачките, така че после като излизам ще взема 1 ролетка и сигурно ще успея да направя точни измервания за размера който ще осигури застъпване.

Коментар

spark написа:
      Днес сменях моите и размерите бяха абсолютно същите. Ходих и до Аутоплюс, там продават чистачки Бош, но по каталог им дават едната да е 55, а другата 50. Тая от 55 ми идва къса. Затова си взех от един друг магазин чистачки Шампион, късата 7лв, дългата 15лв. Хората ми ги монтираха, смениха перото на задната чистачка. Оказа се че момчето дето ги смени, кара Брава и влиза във форума, но забравих да го питам за ника... в жабката имах стикер и му дадох един
      Ходил си в Auto com. Момчето се казва Жечо и е много всеотдаен като види да влиза на стоянката на магазина Фиат. Вярно кара Брава, но нещо и се бе ядосал и си мислеше за друга марка. Та и аз взех по негова препоръка Champion. Изобщо не се замисли за размерите, взе чистачките, сложи ги-те бяха. Доволен съм, препоръчвам Ви ги и аз.
      FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

За същото момче става въпрос, дадох му телефона на хит-ко (дано не се сърди) че беше решил да продава колата вече.. бургаШките майстори са си оставили кривите ръчички. И аз досега карах само със смяна на пера от битака, но за 2 месеца и почват да скърцат.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз си сложих 60см-ова пред мен, а дясната беше или 55 или 50.не си спомням. Само помня, че мерих възможно най-големите, които да не стърчат навън. Яд ме е, че непродаваха 65см за пред мен. Казаха ми, че 60см е най-големия размер. После в Румъния на една бензиностанция видях 65, 70... Ама тогава не ми беше до това.p.s. Champion са моите също. Оставят енда следа след себе си и не съм доволен. Преди имах 45см пак на Шампион и бяха перфектни. Даже подарих на майка ми за нейното Форд К и на баща ми за неговата Корса такива и са много доволни. По-големите на Шампион нещо се дънят. Един приятел си взе 60см за Спринтера си и също оставят следа. Много трудно се вижда. Почти през цялото време гледаш през мътната следа.
          Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'

Коментар

Колега tsanibaytchev, смешно ми е, но би ли си махнал моя Бравчо със мойта Нада в него от аватара си? По темата - мойте са Валео 55 и двете, доволен съм само от това, че са напълно безшумни - дори, когато няма абсолютно никаква вода по стъклото, не чегъртат, вече почти година. Иначе, на дясната й трябват малко повече минавания, за да измие външната страна - това го отдавам на еднаквия размер чистачки, нали по-принцип не трябва да са.
            1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

ogi28b написа:
              колега sev, мойте сега са 55/48 и мога да ти гарантирам че не се застъпват. на стария фиат 125 това го лекувах като извадя дясната от шлиците и я сложа една позиция напред (нагоре).
              е да, ама моите са 53/48 :D иначе и аз го правя това с шлиците :D но другия път като си взема 55/48 вече трябва да е ок
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

А сигурни ли сте кой е оригиналният размер на чистачките. При мен едната е 58, а другата 48 и досега не съм намерил такъв комплект.
                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Още с покупката на колата започнах с подмяната на консумативите. При въпроса ми за свещи и чистачки в магазина на "Симеон", момчето с опашката ми препоръча отсрещния, в който продават продуктите на Magneti Marelli. Там намерих и препоръчания комплект чистачки за Bravo и свещите посочни в книжката на автомиобила - Golden Lodge. До момомента не се оплаквам.
                  Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Пролетта си взех Валео - за 18лв - едната 53 а другата 51 см и се родих. На един колега на нисана му трябваха точно тези размери та взехме 2 комплекта и ги разделихме. Старите заминаха на Пунтото - перфектно паснаха.
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ако не се лъжа "оригиналният" размер е 53/48даже има такива комплекти на Валео
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

днеска, след доста точни измервания, наблюдения и коментар с колеги шофьори, стигнахме до извода, колега sev, че за да има застъпване, най-добрия размер за лява чистачка е точно 600 мм, както е направил цанибайчев. при този размер обаче, критично става в долна мъртва точка: трябва да се намали размерът на дясната, като критичния размер е 47 см. значи слагаме комплект 60/46 и така в горно положение има достатъчно застъпване, в долно - около 4-6 мм толеранс за да не се опират. това е засега. по-малко от 46 за дясна намалява площта и височината на измитата част от дясната 1/2 на стъклото. та в тоя ред на мисли, продавам комплект нови "графит" от метро 55 + 48 за 3 лв.

Коментар

Като гледам на доста хора старите чистачки са 58/48 а и точно такъв е размера по каталога на champion. Поръчах си едни за мен. Като ги сложа ще пиша как е.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

ogi28b написа:
                            продавам комплект нови "графит" от метро 55 + 48 за 3 лв.
                            по-скоро намери още един желаещ и да си направите от два комплекта по една за всеки, инъче то само пращането ще струва повече - няма смисъл
                            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Днес си взех чистачките. Champion за 18.30, като ги взимам през приател на колега и цената е с 35% отстъпка. Комплекта е точно за Bravo, Brava, Marea i Marengo. Дори няма различни приставки за слагане на чистачката. Размерите са 58/48. Чистачките са абсолютно едно към едно със старите. Чистят много добре и грам не скърцат. Ще видим как ще бъде след няколко месеца.
                              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

За да не отварям нова тема, някой слягал ли е от новия чишит чистачки дето мязат на спагети? От голямото пунто насам май фиатите са с такива, ама захващането към рамото е друго. Гледам, че Бош имат някакви "аеротуин" дето стават на стандартната закопчалка, ама цената ми се струва малко прекалена-60 кинта за чифта Обаче казват, че "спагетите" издържали много повече от конвенционалните и най-главното не замръзвали през зимата (понеже ги няма железцата отгоре). Понеже ми писна от "едноднвки", дето на втория месец ми подскачат по стъклото съм склонен да се пробвам с тия. Та ако някой има опит ще съм благодарен за малко отзив. Предварително благодаря.Ето за тия говоря:
                                Прикачени файлове
                                Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Working...
                                X