Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любимата тема за слабо-светещите фарове

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

със сигурност знам че за фарове за мъгла спират , ако няма мъгла.

Коментар

ls1 написа:
      А верно ли е че полицаите като видят ксенон и е по-голям шанса да те спрат? Един вид - имаш пари за ксенон, ще имаш и да почерпиш.
      Това е много субективно, но като знам логиката на днешните полицаи, няма да се учудя да е така.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

charlie написа:
        слъчевата светлина е около 5300 келвина, а нали не си мислите че е 3000 лумена
        малко спам ама не се сдържах : тя не е 3 К лумена щото слънцето не е 55 вата....

Коментар

В раздел "Авто електроника" вървеше тая тема. Писал съм, не съм доволен от късите на моя автомобил. При мен късите светлини са с лупи. Отварях единия фар, няма смисъл да се мъчи човек , ако чак толкова не се налага. Започнах със смяна на лампи. Дългите бяха Оsram, късите Worth. Купих Hella Cool Blue. Поставих ги на късите, не ми хареса. После взех Narva - същата работа, на дългите всички са OK. Наскоро намерих Osram Silver Star +50. Писах и в другата тема, мисля че са по-добри - не заради +50%.
          FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Offtopic: Акта за халогени е 20 лева
            Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Grancharov написа:
              В раздел "Авто електроника" вървеше тая тема. Писал съм, не съм доволен от късите на моя автомобил. При мен късите светлини са с лупи. Отварях единия фар, няма смисъл да се мъчи човек , ако чак толкова не се налага. Започнах със смяна на лампи. Дългите бяха Оsram, късите Worth. Купих Hella Cool Blue. Поставих ги на късите, не ми хареса. После взех Narva - същата работа, на дългите всички са OK. Наскоро намерих Osram Silver Star +50. Писах и в драугата тема, мисля че са по-добри - не заради +50%.
              Това за Osram Silverstar наистина е вярно, особенно в комбинация с нови фарове (поне при мен е така). Преди бях пробвал с Osram Cool Blue, ама ефекта беше нулев.
              Настоящата - Ford Focus ST
              Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
              Франкенщайн - R.I.P.
              Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Колко вата трябва да са крушките на късите светлини ? Пак ли 55 ? ... или това е за дългите?
                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

ogi28b написа:
                  със сигурност знам че за фарове за мъгла спират , ако няма мъгла.
                  http://www.kat.mvr.bg/ppzdp.txtГлава двадесет и втораДВИЖЕНИЕ ПРЕЗ НОЩТА И ПРИ НАМАЛЕНА ВИДИМОСТ.ИЗПОЛЗВАНЕ НА СВЕТЛИНИТЕ... Чл. 135. Светлините за мъгла трябва да се включват едновременно с габаритните светлини и да се използват само при намалена видимост поради мъгла, снеговалеж или дъжд....
                  Stop giving directions, just say "Follow me."
                  Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                  Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

А някой смениял ли е фаровете с нови? Има ли разлика? Все си мисля, че като излезе колата от завода неможе да е с такива светлини. Обаче ако фаровете, които ги продават тук са турски... то има ли смисъл да се купуват нови фарове. Един приятел купи фар за Спринтера, защото стария му беше леко пукнат и след няколко дни мъки се принуди да си върне стария пукнат фар. И сега е с него. Новия фар очевидно беше менте. Така че се чудя и аз какво да правя с тези фарове. Не ми се кара вечер направо ще си намразя колата. Иначе имам бяла светлина, но лъча ми прилича нещо като триъгелник, а десния ми фар пък свети на един метър пред колата и неможе да се вдигне. Също така се чудя как става тоя номер с лупите. Искам и аз да си сложа щом има ефект.
                    Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'

Коментар

вземи го разглоби този фар и виж дали механизма не му е откачен или счупен щом не може да мръдне, а също и дали лампата е застанала здраво и точно на правилното си място.

Коментар

niko_ymn написа:
                        Колко вата трябва да са крушките на късите светлини ? Пак ли 55 ? ... или това е за дългите?
                        И нека сам да си отговоря, след като отидох - разглобих - видях - купих и смених преди някой да ми е отговорил на въпроса. (с две думи - извиках неволята).И за дълги и за къси светлини - крушките са по 55 W само дето едните се намират в по-силен рефлектор. Намират са H1 за около 5 лева или H7 за около 45 лева бройката. По-скъпите светят по-синьо, а по-евтините по-жълтеникаво. Аз взех OSRAM made in Germany H1. Имаше и някакви без марка по 2 лв/бр.
                        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Ето ги моите фарове на къси и дълги, пълна трагедия.На снимката изглежда, че светят в бяло, но всъщност светят в жълто.Крушките са Осрам Силвърстар.
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                            Ето ги моите фарове на къси и дълги, пълна трагедия.На снимката изглежда, че светят в бяло, но всъщност светят в жълто.Крушките са Осрам Силвърстар.
                            Може и аз да бъркам, ама ми се струва, че фаровете ти бият доста надолу (поне дългите така изглеждат).
                            Настоящата - Ford Focus ST
                            Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                            Франкенщайн - R.I.P.
                            Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Xenon
                              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Korun написа:
                                trace написа:
                                Може и аз да бъркам, ама ми се струва, че фаровете ти бият доста надолу (поне дългите така изглеждат).
                                Като нищо може и да бият надолу, трябва да ги регулирам някакси.Нямам врътка от купето за настройка.Късите ми светят сигурно на около 10-15 метра от колата, иначе дългите са горе-долу добре.
                                Ex Fiat 126P
                                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                                X