И аз както всички с подобна геометрия на фаровете, не съм крайно доволен. едно време , а и сега, имах фиат, преди - 125, сега - брава. на онзи фиат фаровете все едно ги нямаше. еми купих си нови рефлектори, нови съвсем обикновени крушки, регулирах ги и пред мене си стана ден.явно с времето рефлектора вече спира да отразява така добре, пластмасата потъмнява и филтрира светлинния сноп, като го прави по-слаб, старите лампи светят по-лошо по дефаулт, и всичко накуп води до оплакване във форума например.на бравата смея да твърдя че фаровете са с перфектен реглаж - на 1 ми светят точно където трябва, а мога да ги сваля, както и да ги вдигна, но на 1 са ми най-добре. лампите нямам идея на колко живот са, нито рефлекторите, нито пластмасите, но не ме кефят. на път, когато е тъмно отвсякъде и зениците на окото са широко отворени, ми се струва че светят добре, а дългите направо къртят мивки, дето се вика. но в града - където има всякакви светлини в/у асфалта, насрещно движещи се, и други фактори, зеницата се затваря, виждаме жълтата светлина в/у асфалта, а бялата от нашия фар - няма я. проблем имам и когато отида от осветен на неосветен участък от пътя, тогава направо ми е кошмар, докато свикна, а ако напред след тъмния път е светло, направо ми е страшно гадно; едно приятелче си взе чисто нов шкодилак - фабия, еми трябва да ви кажа че такива фарове просто няма!!! нови рефлектори, нови лампи, прозрачна пластмаса, заводски реглаж.... пред тия фарове денят е тъмен. светят като нови
направи ми впечатление че много колеги смятат малката площ на рефлектора за проблем. няма такова нещо. ако лампата свети точно във фокуса му, разпръскването на светлинния сноп е чудесно, поне при мен! не трябва да се бърка разпръскването с интензитета (силата) на снопа. рефлектора дори и да е с размери 4 на 6 метра, и в/у него свети лампа от 55 вата, и тези 4 на 6 метра така са проектирани че да пратят светлината на определено място пред колата, няма да е по-светло, нито по-тъмно, отколкото с рефлектор 10 на 25 см, примерно. физика.изписах 20 реда глупости (ред.: абе те верно са 20 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 ), за да питам колеги с моя тип фарове - потъмняването и остаряването ме принуждава да взема лампи с по-голям интензитет, нещо +50%, +100%, +1000%... доволни ли сте от осрамите? колко време ви живеят в нашите условия? иде зима, закона задължава да сме на къси....
![Wink](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_wink.gif)
Коментар