Здравейте на всички!Не много отдавна си купих Fiat Brava 1.6 16V (103k), мина основно обслужване, сменени са ремъци, масла и т.н. но има някои неща, които трябва да се добавят - аларма и газова уредба.Относно алармата - отчасти е монтирана (не ми се иска да описвам защо отчасти - адски тъпа ситуация), според човека трябва да се сложи някакво реле или нещо такова, което обръща поляритета за да работи с вратите и багажника. Предполагам алармата, която съм купила е такава, но все пак се чудя дали има истина в това, а и вече на две места ми отказват да продължат с монтажа от тук нататък - жиците са проследени и изведени в купето, остава да се сложи това реле и да проработи. Предлагат ми да започнат отначало, но като жиците се изведат някъде под предния капак. Приятел ми каза, че това не е добрия вариант, трябвало да са вътре иначе можело да прави проблеми, не разбрах какви. Извинявам се за неточните обяснения, но не разбирам нищичко от коли и не знам как да постъпя. Моля, посъветвайте ме при кой майстор да отида и какво да искам от него - вътре или вънка (ако изобщо има такова значение).Също търся и добър газаджия - препоръчаха ми Димитър Яхнаджиев, но не знам къде точно се намира сервиза. Приемам и други идеи разбира се
Между другото - живея в ПловдивСъщо така - можете ли да ме ориентирате за цените на монтаж на алармата и на газовата?Благодаря предварително и още веднъж - съжалявам за липсата на компетентност
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар