Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с бензинова помпа...да я сменям ли???

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с бензинова помпа...да я сменям ли???

    стана музикална тая моята помпа.... :D, започна да свири....но като съм покарал повечко. досега ми го е правила 3 пъти, първия път ходих до Велинград и се разсвири като стигнах там, на другия ден на изстинала кола не свиреше, но на връщане се радсвири пак, тук в София....оттогава я карам вече десетина дни и ми го е правила веднъж....имал ли е някой подобен проблем???П.П. да уточня как свири....като дам на контакт подкачването преди беше бзззззззт :D ....сега е миииииииик :D , абе свири си. и като запаля се свири непрекъснато, чува си се ясно в купето. свири само след пробек над стотина километра засега :D ...от скоро и сипвам OMV Super 100.....дали може да има нещо общо???
    Fiat Brava 1.6 16V '98

    #2
    Първо според мен трябва да се направи проверка на налягането, което може да вдигне максимално помпата - около 5 бара трябва да е и също така какво налягане се поддържа в рейката на дюзите от регулатора - около 3 бара трябва да е. Поне моята старата помпа (смених я още в Италия) като я разглобих установих, че е на втулкови лагери, които се "смазват" само от бензина, доколкото могат - бензина е "сух" не е като нафтата и предполагам след време нормално е да заминат и вече ротора не е центрован както трябва и започва да опира в корпуса и от там идва този звук. Най-добре я смени да не останеш някъде на път.Не е от бензина. Иначе както казах нафтата е доста по-мазна от бензина и има доста по-добри смазочни свойства. В момента работя на бензиностанция и самите колонки вътре са еднакви като помпи и разходомери за всеки един маркуч на самата колонка. Обаче когато наливам дизел помпата работи доста по-тихо и "гладко" отколкото когато се налива бензин, а реално и двете помпи за двата маркуча са технически едни и същи.
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

    Коментар


      #3
      Това е една от причините някой шофьори да наливат по малко масълце в резервоара от време на време.
      N.Y. State of Mind

      Коментар


        #4
        бензинова помпа

        провери дали имаш бензинов филтър преди помпата. При мен беше запушен той и помпата свиреше зверски. Купих чисто нова помпа слагам я пак същото. Казаха ми да проверя този филтър изчистих го и сега не се чува. От всичко съм назад само 120 лв и здрава бензинова помпа на балона нищо поне знам че сега всичко е ново :D :D

        Коментар


          #5
          филтър по мъркуча от помпата до двигателя нямам....или е в резервоара или нямам.....така дойде колата от Италия.възможно ли е да съм без филтър или ако е в резервоара би ли могъл да се е запушил и да е от него проблема??? как се вади???
          Fiat Brava 1.6 16V '98

          Коментар

          Working...
          X