Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Натягане на ръчна спирачка

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Натягане на ръчна спирачка

    Здравейте,имам Фиат Пунто 1.1 от 97г. незнам как да си натегна ръчната спирачка Предишната кола ми беше Темпра,на нея натягането ставаше под самия лост на ръчната се навиваше един болт.На Пунтото не видях такъв болт да има под лоста.Някой ако знае как се натяга нека да ми обясни,ще му бъда много благодарен :P
    Фиат Пунто 1.1 - 97год.

    #2
    Другият вариант щом не става от самият лост е отдолу където минават жилата към колелата. Най-вероятно от лоста тръгва едно жило и на него е закачен нещо като триъгълник, на който е закачено това жило, а на другите му два "върха" са закачени жилата към колелата. Жилото, което идва от лоста е на шпилка и като навиваш гайката натягаш ръчната и обратно.Ето и една снимка от Самарата, предполагам на Бравата е по същият начин, не съм се заглеждал. Най-вероятно и на Пунтото е така щом няма нищо за натягане при самият лост в купето.
    Прикачени файлове
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

    Коментар


      #3
      На Пунтото също болта е под скоростния лост ама е на супер ш....ано място - трябва да свалиш кожуха на ръчната и като я опунеш на 3-4 зъба, при максимално дръпнати назад седалки за по добра видимост ще го откриеш. После вземеш една обикновена отверка и с нея избутваш жилото навън а с дръгата ръка навиваш болта като отпусне. Там да се вкара ключ е просто невъзможно.100% е така - преди няколко седмици натягах ръчната на Пунтака.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

      Коментар


        #4
        Мерси много пичове :P Ще ходя да се боря с Пунтото
        Фиат Пунто 1.1 - 97год.

        Коментар

        Working...
        X