pakumba написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гуми - варианти.
Collapse
X
-
pakumba написа:не искам пак да почваме споровете, често да си кажа ми е все тая кои с какви гуми кара, в твоя случай ти си бил виновен, че си карал бързо, а не че гумите ти не могат да спрат аз знам едно- 3 пъти ме блъскат отзад миналата зима "супер оборудвани със зимни гуми коли", а аз съм с летни и пак не успях да блъсна някой. предполагам е по-добре със зимни де, ама ако мислиш, че като със зимни и можеш да караш като лятото ше се утрепеш а едни вериги вършат чудесна работа зимата и ако някой иска може да се пробваме аз с веригите той със зимните гумиFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
pakumba написа:знам си аз, че на тази тема ще стане побой както казах не ми се спори, дори се радвам, че си купувате зимни гуми, па дано тази зима не спират в мен, че предната беше много яка отзад, ама тази не я знам.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
pakumba написа:знам си аз, че на тази тема ще стане побой както казах не ми се спори, дори се радвам, че си купувате зимни гуми, па дано тази зима не спират в мен, че предната беше много яка отзад, ама тази не я знам.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
добре изтръгна ми съвет- според мен си прецени няколко фактора- имаш ли известен опит с управление зимата и ще се справиш ли при критична ситуация, къде имаш път е много важен фактор, според мен ако си седиш 3 месеца в града и само за него да ги купиш е глупаво, сметни и колко километра ще им врътнеш, не мисли за следващата зима, защото тази още не е дошла и какво ще стане след нея никой не знае- може да продадеш колата, или нещо друго. освен това ако направиш 2 сезона на зимните гуми казват, че отиват към буклука, а ако си им направил 5000 км за тези 2 зими заслужава ли си да се дадат 300 лв/примерно/? аз лично предпочитам да си купя хубави летни гуми с отворчета за вода, защото зимата карам бавно, лятото ми е по -важно да ми държат гумите, щото тогава по се силя. тея всезенонки ще те уредят идеално ако не караш бързо лятото според мен. в крайна сметка няма за какво да се задълбочаваме и чак да търсим идеаааааааалните гуми.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Гуми та гуми. Отговора е ясен, независимо зима и лято, автомобила контактува с пътя единствено чрез гумите. Може да са нисък клас но да са нови. Не си правете експерименти, особено с гуми втора употреба. Марката зависи основно от отделената сума. Ако аз трябваше да купувам гуми бих отишъл в Диана с парите, които имам да попоитам за съответният клас какво биха ми предложили и да си избера.Въпроса обаче е друг, ХВАЩАТ ли ви ръчните спирачки защото това си най-големият фън през зимата?Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
Re: Гуми - варианти.
bogidar написа:Предстои ми закупуване на гуми. Проблема е естествено парите. В момента съм с летни които са зле. Предните що годе стават - 2004 са но е паднал доста грайфера, не са за изхвърляне. Задните са за боклука. Не съм от тия дето карат много. 10 - 12хил. на година. Зимни 4бр. не ми се зимат щото ще са ми вечно нови . От друга страна лятото пак няма да имам гуми.Вариант 1. Разумно ли е сега да взема 2 зимни за отпред и да карам с по добрите летни отзад. Лятото ще си взема 2 нови летни за отпред.Вариант 2. Четири ленти нови с които да карам зимата.Вариант 3. Тъй наречените всесезонни.Събрал съм 300+ лв.Знам, че компромиси не бива да се правят но нямам възможност да имам 4бр. летни и 4бр. зимни. Моля предложете разумен вариант.
Коментар
-
pakumba написа:добре изтръгна ми съвет- според мен си прецени няколко фактора- имаш ли известен опит с управление зимата и ще се справиш ли при критична ситуация, къде имаш път е много важен фактор, според мен ако си седиш 3 месеца в града и само за него да ги купиш е глупаво, сметни и колко километра ще им врътнеш, не мисли за следващата зима, защото тази още не е дошла и какво ще стане след нея никой не знае- може да продадеш колата, или нещо друго. освен това ако направиш 2 сезона на зимните гуми казват, че отиват към буклука, а ако си им направил 5000 км за тези 2 зими заслужава ли си да се дадат 300 лв/примерно/? аз лично предпочитам да си купя хубави летни гуми с отворчета за вода, защото зимата карам бавно, лятото ми е по -важно да ми държат гумите, щото тогава по се силя. тея всезенонки ще те уредят идеално ако не караш бързо лятото според мен. в крайна сметка няма за какво да се задълбочаваме и чак да търсим идеаааааааалните гуми.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
То аз вече нз някоя фирма за гуми да прави "ВСЕСЕЗОННИ" ...Има понятие,като ЗИМНИ И ЛЕТНИ !!!! Компромиси се приемат,но по въпрос на ЛЕТНИТЕ...Не бива да правиш КОМПРОМИСИ за ЗИМНИТЕ...Та дори,че вече в БГ този сезон почти изчезна....въпроса е за температурите и за качествата на каучука ... !!! И все пак по-добре 2бр нови отколкото 4бр стари
Коментар
-
etorrent написа:То аз вече нз някоя фирма за гуми да прави "ВСЕСЕЗОННИ"Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар