Здравейте, имам Фиат Пунто Дизел 2001 г.От известно време двата вентилатора на колата ми работят постоянно, датчика за температурата е наред, какво друго може да ги държи постоянно включени?За да ми е по-весело изглежда ми тече и радиатора - дали може да се ремонтира по някакъв начин?Моля Ви помагайте, че преди зимата е добре да си стегна колатаБлагодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двата ми вентилатора за двигателя работят постоянно!
Collapse
X
-
здрасти, лилче. ми ако ти губи течност и колата загрява повече от необходимото ще въртят доста вентилаторите. ако ли пък се включват още със стартиране на двигателя и ПРИ СПРЯН КЛИМАТИК то значи или датчика е заминал 5-10 лв струва или някъде дава накъсо, но почни с датчица. всъщност едва ли ти ще го правиш, а жичкаджията си знае къде да гледа. радиатори лепят на житница, долу на симеон май имаше същоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Благодаря за отговоравентилаторите въртят със стартиране, без да е загрялаДатчика за температурата работи, провериха ми го, но ако има някакъв друг - не го намерихме къде е - има ли втори, например, свързан с климатика и знаете ли къде е?А за радиатора - може ли някакви по-точни координати Симеон е дълъг, а Житница ми е още по-непознатаБлагодаря и хубав денЛилия
Коментар
-
Относно лепенето зависи от къде тече, аз моя го смених с нов - 100 лв., понеже течеше м/у пластмасата и питата там има железна планка която ръждясва и изгнива и неможе да стегне пластмасата към питата, както и да я лепш няма да стане като нов.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
правилно казва колегата по-горе. ако си пуснала климата се пуска и принудително вентилатора на радиатора- все пак френа в радиатора трябва да се охлажда, а ако седиш на едно място няма как. кой датчик ти провериха? този на радиатора ли? ако да и той е наред, просто някъде окъсява. на улица житница точно на кръстовището с италианеца, като излезеш от моргата среще теб се пада, но надписа лепене радиатори е всъчщност откъм житница. а на симеон точно място не мога да ти кажа, но със сигурност има. да не те излъжа, но от ботев като караш по симеон вляво се пада, в първите 50 метра е след ботев, но както казах не съм сигуренLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Благодаря Ви за мнението за релето Къде точно се намира това реле, което управлява двата вентилатора едновременно?каквито релета намерихме бяха премерени и пробвахме с и без тях - само че вентилаторите на спряха, освен като махнахме едното реле, което се намира с много други под един пластмасов капак успяхме да спрем единия вентилатор и сега той мълчи.Но другия продължава да си върти най-усърдноЛилия
Коментар
-
LiliaG написа:Благодаря Ви за мнението за релето Къде точно се намира това реле, което управлява двата вентилатора едновременно?каквито релета намерихме бяха премерени и пробвахме с и без тях - само че вентилаторите на спряха, освен като махнахме едното реле, което се намира с много други под един пластмасов капак успяхме да спрем единия вентилатор и сега той мълчи.Но другия продължава да си върти най-усърдноFiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар