Колеги искам да си сменя маслото на хидравликата на волана.гедах гледах но никъде не видях пропка за источване.казаха ми че попринцип няма пропка а се маха някой маркуч към рейката и се източва.но искам да чуя и вашето мнение и съвет.как да го източа старото масло.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
смяна хидравлично масло?
Collapse
X
-
-
Re: смяна хидравлично масло?
Колега откачаш маркуч(не бутай рейката че ще имаш големи ядове после) ,но от казанчето като преди това си видял кой е входящия и кой изходящия.Откачаш входящия и го пъхаш в едно шише ,но 2 литра не по-малко.Източваш това което има в казанчето .Пъхаш входящия маркуч в шишето и палиш ,НО държиш маркуча много здраво.Въртиш волана наляво надясно докато започне да се върти трудно или да изхвърля .Можеш да налееш и от новата течност за да промие малко.След като започне да излиза чиста течност,връщаш маркуча обратно и пълниш казанчето докъдето трябва.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
ivanko_rs написа:Колега откачаш маркуч(не бутай рейката че ще имаш големи ядове после) ,но от казанчето като преди това си видял кой е входящия и кой изходящия.Откачаш входящия и го пъхаш в едно шише ,но 2 литра не по-малко.Източваш това което има в казанчето .Пъхаш входящия маркуч в шишето и палиш ,НО държиш маркуча много здраво.Въртиш волана наляво надясно докато започне да се върти трудно или да изхвърля .Можеш да налееш и от новата течност за да промие малко.След като започне да излиза чиста течност,връщаш маркуча обратно и пълниш казанчето докъдето трябва.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Аз наскоро сменях. Махнах входящия и бях вдигнал предните две гуми. Не палих докато нямаше масло и затова после след затваряне и напълване на системата отново стана черно. Някой хубав пролетен ден, пак ще сменям обаче този път ще запаля за малко! Успех!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Tornado написа:Колко пъти вече писахме за това въртене на запален двигател ,че не е изобщо полезно за помпата започва така да плаче ,че чак къса сърцето.Най лесния метод е наистина с откачане на една от тръбите от рейката и източване.Друг вариант си остава изсмукването от казанчето само леко припалване без въртене на волана и пак изсмукване.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
ivanko_rs написа:Tornado написа:Колко пъти вече писахме за това въртене на запален двигател ,че не е изобщо полезно за помпата започва така да плаче ,че чак къса сърцето.Най лесния метод е наистина с откачане на една от тръбите от рейката и източване.Друг вариант си остава изсмукването от казанчето само леко припалване без въртене на волана и пак изсмукване.
Коментар
-
кво се карате сеа, аз моето го смени с издърпване със спринцовка, после пълен ляв и пълен десен, не излезе всичкото, но и целта ми не е била такава. по принцип навсякъде дават да не се сменя тва масло, така че мисля че дори и да остане малко не е фатално, при мен без проливки без откачане на маркучи маслото сега пак си е червено, въпреки че се е смесило със старото черно. честно да си кажа ефект не усетих и преди си беше добре и сега пак си е добре. маслото както е писано 100 пъти е декстрон 2 спецификация, аз сложих АТФ пак със сишия декстрон 2Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:кво се карате сеа, аз моето го смени с издърпване със спринцовка, после пълен ляв и пълен десен, не излезе всичкото, но и целта ми не е била такава. по принцип навсякъде дават да не се сменя тва масло, така че мисля че дори и да остане малко не е фатално, при мен без проливки без откачане на маркучи маслото сега пак си е червено, въпреки че се е смесило със старото черно. честно да си кажа ефект не усетих и преди си беше добре и сега пак си е добре. маслото както е писано 100 пъти е декстрон 2 спецификация, аз сложих АТФ пак със сишия декстрон 2
Коментар
-
Моето го сменихме с въртене на запален двигател и на няколко пъти доливахме, вдигахме колата на подемника и въртяхме с откачен маркуч. С 1л литър 2-3 пъти промихме хубаво и после наляхме. Помпата не е електрическа, а се задвижва от ремъка, така че какво ще и стане без течност? Гумите са във въздуха и няма никакво натоварване. Макар, че хубаво промихме няколко пъти, новата течност пак си стана тъмна за 1-2 месеца.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Interceptor написа:А аз искам да попитам някаква специална ли е течноста или отивам в магазина и казвам да ми дадат хидр. течност за волана?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:За хидравликата се слага трансмисионно масло за автоматични скоростни кутии.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар