Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пишман станах вече, честно.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pakumba написа:
    IvoMarea написа:
    Може да ти тропа предницата от разбита биаледка (или биалетка - не знам как се пише, ако някой наистина я е виждал в някой технически речник, ще съм му благодарен да сподели правописа й).А за тропането в педала на спирачката - предполагам, че не всеки път натискаш спирачката докрай, че да задействаш ABS-a
    как тропа билатека някой може ли да каже, ещо като дрънчане от спирачните апарати или накладките може ли да се определи така, или си тропа като шарнир примерно? на паваж особенно ми тропа, а всичко ми е здраво с щангата не усещам никви луфтове, накладките не са щото като натисна спирачка не изчезва дрънчането, тасовете махах и от тях не е, шарнирите нямат луф както и външните кормини накрайници, луфт във волана нямам и май останаха само биалети? някой нещо?
    Мисля, че тропа дори по-силно от шарнир. При всяка по-малка дупчица имаш чувството, че сякаш удряш на джанта (говоря за шума, иначе не съм усетил да се отразява на управлението на колата).
    Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

да, тропа яко, но по-скоро като дрънчене го определям. вече супер ме нерви тва, колата е супер стегната пък като мина през дупка и всички около мен се обръщат се едно ще се разпадна.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
        да, тропа яко, но по-скоро като дрънчене го определям. вече супер ме нерви тва, колата е супер стегната пък като мина през дупка и всички около мен се обръщат се едно ще се разпадна.
        Смени ги биалетките, те не са скъпи. Колегите от форума препоръчваха като марка AS Metal.
        Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Явно проблема е масов, защото и при мене има едно хлопане. Все едно е откачен ауспуха и удря по купето. Оня ден я взех от сервиза и майстора вика, че всичко е наред т.е. няма луфтова и износени чаркалъци. Смених амортисьорите но хлопането остана деба...
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

С голям зор на единия носач сменихме само тампоните на биалетките. Горния тампон беше яко нацепен и сплескан, втулките и на 4-те тампона бяха отлепени естествено. Но смених само тампоните, за какво целите биалетки като нищо им няма Сигурно носача яко е удрял в шайбата на биалетката. Сега като мина през малки дупки звука е съвсем друг... като гумен един такъв, няма го това тропане.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
              С голям зор на единия носач сменихме само тампоните на биалетките. Горния тампон беше яко нацепен и сплескан, втулките и на 4-те тампона бяха отлепени естествено. Но смених само тампоните, за какво целите биалетки като нищо им няма Сигурно носача яко е удрял в шайбата на биалетката. Сега като мина през малки дупки звука е съвсем друг... като гумен един такъв, няма го това тропане.
              тва е единственото нещо, което смених по предницата и аз само тампоните на биалетките, но по друга причина- не искам да пипам и да слагам от наще части, гледам да се огранича. но самата биалетака горе на стаб. щанга изгледжда добре, освен да е измамно
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

вие хубаво викате 400-500 лева за аморт. ама от де да ги зема деба след като зимам по 300 лева на меесец...напрао незнам ша карам докат падне колеото :P
                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Не знам каква ти е колата, но предни амортисьори Кофап са по 70-90лв бройката
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Колегата spark ти даде много точна и ясна информация Аз още като купувах колата тропаше единия тампон, сменихме го и всичко е 6.А и амортисьорите не са скъпи. П . С . : Не се оплаквай ,че работиш за 300 лв , мене ме чака смяна на амортисьор , а съм още ученик Верно ,че "тати" ще помага , ама и той не взима 1000 лв заплата.. В България сме все пак

Коментар

lov написа:
                      Колега при при сработване на АБС не се получава ефект на ритане а и не вярвам да му се е налагало да спира екстремно всеки път че да му сработва.Според това което описва колегата като ефект има крив диск.И все пак може да бъде наистина от други неща но поне той най лесно се проверява.
                      Колега при мен се получава точно ефект на ритане и чукане когато работи ABS. Ако гумите на колегата са гадни е нормално да се включва ABS доста често.
                      mitkosoft написа:
                      вие хубаво викате 400-500 лева за аморт. ама от де да ги зема деба след като зимам по 300 лева на меесец...напрао незнам ша карам докат падне колеото Razz
                      Колега за поддръжката на колата се мисли преди да си я вземеш а не след това. Като не можеш да я поддържаш не очаквай нищо хубаво от нея. Освен това си пуснал е..ати заглавието на темата - все едно си имал супер големи проблеми с колата. Щом сега е на това положение, значи не е била много различна като си я купувал. Извинявай, че се дразня ама това звучи като "Еееее, писна ми да си сменям маслото". Чакай да ти падне колелото ама после може и да не ти стигнат 400 кинта за ремонт.
                      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Нов съм във форума, но от опит знам - разбита предница. Така беше при мен когато карах Опел Кадет. Вярно там нямах ABS.
                        di

Коментар

pakumba написа:
                          ...как тропа билатека някой може ли да каже, ещо като дрънчане от спирачните апарати или накладките може ли да се определи така, или си тропа като шарнир примерно? на паваж особенно ми тропа, а всичко ми е здраво с щангата не усещам никви луфтове...
                          Щом не ти тропа, а три дрънчи- значи може да са счупени пластинките на предните накладки- ако ги няма- дрънчи та се не трае. :D
                          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Working...
                          X