Както някои от вас знаят си взех едно френско недоразумение (има и такива моменти) да карам временно.Обаче имам един може би сериозен проблем.Искам компетентни мнения. Та...като се запали двигателя(бензин 1.6 8 клапанов тип К7М 75 коня) се чува едно чукане.При увеличаване на оборотите чукането се увеличава.Тук идва интересната част.Когато махна лулата на свещта от 4-ти цилиндър чукането изчезва.При форсиране, при празен ход...абе няма го!Идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чукане в ДВГ
Collapse
X
-
Ясно е, че проблема е в 4-ти цилиндър. Когато махнеш свеща, в този цилиндър няма горене и наляганията и всички усилия стават сравнително умерени. Това ме навежда на мисълта че проблемите са по буталната група - бутален болт, биелен лагер, износено бутало (чука в стените на цилиндъра).За съжаление, ремонта не е лек, ако е това.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
-
Разбира се, че се въртят :D :D :D Обаче натоварването е по-малко Когато лулата си е ня място колата спи..обаче чука Като я махна почти не се чува...съвсем леекичко на 3000 оборота, ако се заслушаш само :P Въпросът ми вече е по-скоро как да определя(ако има начин) дали е биелен лагер или бутален болт.Ако това би било от полза при студен двигател маслото държи налягане 3 атмосфери.При добре загрял 1 атмосфера.Може ли това да е критерии дали е или не е биелен лагер... Задавам всички тези въпроси, защото ми се иска да локализирам проблема някак...не ми се сваля главата...ще ми се да мина само със сваляне на картер и да сменя плъзгащите лагери отдолу Сега това какво искам аз и какво е всъщност са две различни неща.Именно заради това ми се ще да разбера дали някой знае начин, по който да разбера кое е по-вероятно да ми лази по нервичките== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
То утре така и ще стане...оффф няма кола, която да съм карал и да не знам как изглежда двигателя отвътре...аман значи Утре ще пиша какво е било== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
johnfound написа:Налягането ми се вижда ниско - лагери? Ама едва ли ще е само един. Просто 4-ти цилиндър се износва най-бързо - и аз не знам защо.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
И аз си мислех като теб,че ще мина само със смяна на стандартни лагери през картера ама друг път Тракането си остана,не го карай така,щото ше пратиш коляновия вал на кино,шлайф задължително ще трябваex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Като че ли шлайфането на коляновия вал е най страшното нещо на света. Няма никви особени проблеми, и операцията може да стане само през картера. Участвал съм в тая табота, преди няколко месеца мой колега си ремонтира подобно нещо.юМежду другото коляновия вал е много яка работа, вихдал съм разтопен биелен лагер, а шииката на коляновия вал беше като нова (е не че не ходи на шлайф ама все пак)ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006
Коментар
-
Абе момчета какво стана???В момента двигателя е разчастен и всичко изглежда здраво..не изглежда ами си е здраво!Направо се вкарвам във филми вече... Сега виждам, че на изпускателните колектори на 4-ти цилиндър има една малка цепнатина...възможно ли е оттам да е изпускало по такъв начин, ч еда ме заблуди, че чука нещо в ДВГ Пак повтарям всичко е здраво...идеи???== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
-
Не е от клапаните...Сега меря хлабините на биелните лагери.Ще видим какво ще излезе.На вид всички са перфектни, но де да видим уреда какво ще каже== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар