Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не бързайте да сменяте бензинова помпа!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не бързайте да сменяте бензинова помпа!

Здравей те колеги! Реших да ви обърна внимание на един проблем с който се сблъсках и го реших,без да подозирамколко се злоупотребява с всички собственици на автомобили от автомонтьорите. Предварително моля всички да ме извинят за това че автомобила за който става дума няма никакво място в този форум. Просто давам за пример една проверка. И така става дума за Форд Ескорд 1.4 моно. Мой много близък ми се оплака че колата му не върви като преди.Ходил на диагностика всичко било наред . Там са проверили и помпата и казали помпата не вдига налягане.Копува се нова (незнам каква) същата работа,сменят я пак с нова,няма ефект ,копува друга втора употреба и снея същото,и се отказва щото свършил парите.Ето и решението на проблема в този случай.При измерване на налягането на помпата аз премерих 0.6бара а трябва да е 1.0бара. Викам си абе тъйли от 4 помпи една да не работи. Извадих захранващиямаркуч на моното и сложих манометара там и оооо изненада 1.8 бара. На шибания редуктор са му омекнали пружините.Вслучая има оставен риголировъчен болт,един оборот беше достатъчен и сега колата хвърчи. Кофти равносметка а, много пари за помпи и много загубено време. За това съветвам всички колеги на които им предстои смяна на помпа , направете всичко възможно да измерите налягането на самата помпа ,ако трябва извадете я от вън и чак като се уверите че наистина не става тогава я сменяйте и то с качествена. Дано съм бил полезен.

мен винаги ми е било интересно как може да стане това замерване. то че ще е със уред ясно. но може ли в домашни условия и как или пак трябва да се цака на някой майстор.Благодаря предварително
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

За целта ти трябва произволен манометър, който може да измери налягането, което ни интересува. Може и такъв за гуми. Останолото е да се свърже към маркуча на бензина с подходящи маркучи и скоби.
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

Коментар

ха за това не се и бях сещал даже. благодаря много. когато остане време определено ще го пробам.
        Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
        182A4.000 IAW49F
        LPG - Lovato EasyFast
        ----------------------------
        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

То не случайно хората са го казали - тръгни с Форд и се върни с Влак
          Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Working...
          X